Gästspel

Hjärtlig välkommen till Forsgårdens Golfklubb!

Slottsbanan och Kungsbanan med sommargreener och tidbokning gäller 06.00-21.00

Vad händer vid frost på banan? 

Nu är den första frosten här och det gäller att vara extra försiktig om banan! 
Det är framför allt den första frosten som är extra känslig fär gräset. Därför ber vi er respektera om vi håller banan stängd tills dess vi får klartecken från Banchefen. 

Vid frost som medför att banan stängs förverkas din starttid. Vi har ingen möjlighet att förskjuta din starttid.  

Under vecka 40 har vi hålpipat samtliga greener på anläggningen, något som årligen ligger med i vår skötselplan för att ta bort organiskt material ur greenprofilen och ersätta med nytt rent material i form av sand. Det här medför även att ytan släpper mer vatten och vi får torrare spelytor.

Även aproachytor (foregreens) och en del fairways kommer att luftas och dressas. Här är det en vanlig stickluftning. Efter den här åtgärden kommer en del öppna hål i marken finnas som kan påverka spelet något även om det dressas kraftigt.

Tack för visad respekt för vår bana!

Handicap och medlemskap

För att spela på Slottsbanan (18 hål) och Kungsbanan (9 hål) ska du vara  medlem i någon golfklubb och ha handicap 36 eller lägre.
Vi tillåter dock att en spelare i bollen har handicap max 54 när spel sker tillsammans med klubbmedlem. Max hcp i bollen är 144.

Vi bjuder på banguide
Vi är angelägna om ett bra tempo på banan och att det inte skall vara några förseningar. Därför erhåller du den exklusiva banguiden Strokesaver utan kostnad vid erläggande av full greenfee. Vi har också 10 minuter mellan bollarna. 

Bokning upp till 30 dagar före spel
Som greenfeegäst kan du boka starttid upp till 30 dagar före spel, med undantag av helgdagar mellan kl.07:00-13:00 då våra medlemmar kan spela med sina gäster.  Vid önskemål om bokning mer än 30 dagars framförhållning kontakta kansliet. Då debiteras 100 kr i förbokningsavgift per spelare. För mer info om att boka starttid klicka här.


Hyr en golfbil

Banan är visserligen lätt att gå, men det finns möjlighet att  hyra en bil hos oss. Vi har flera nya miljövänliga (eldrivna) bilar. B-körkort krävs.
I shopen finns också elvagnar och vanliga vagnar att hyra.

Välkommen att boka
Boka via nätet (www.golf.se) eller på telefon 0300-566 350 (vxl)

Boende

Prova även att sök hotell genom http://www.trivago.se/goeteborg-52398/hotell. Vi rekommenderar gärna Hotel Gothia Towers centralt i Göteborg med Liseberg som närmaste granne, därifrån kan du åka pendel eller bil på ca 20 minuter.

Har du egen husbil med, så finns el-stolpar att hyra på klubbens parkering. 100 kr per dygn (med tillgång till klubbhusets duschar och toaletter)

Välkomna till Forsgårdens Golfklubb!