Sweetspot - Nytt bokningssystem

NYTT BOKNINGSSYSTEM

Vi har ett rekordår bakom oss och vi räknar med mycket golfspel även i år. För att förbättra tillgängligheten för dig som medlem har Forsgårdens styrelser beslutat att inför säsongen 2021 optimera golfspelet och möta våra medlemmars behov av ökad tillgänglighet. Vi byter vårt nuvarande bokningssystem till Sweetspot. För att du ska vara redo och kunna boka tider så snart vi öppnar upp våra banor behöver du ha ett konto i Sweetspot. Därför har vi nu lagt upp en testbana i vilken du kan provboka för att vara förberedd inför din första riktiga bokning. Glädjande nog kan vi berätta att över 20% av våra medlemmar redan har ett sweetspotkonto då man använt appen för att boka sig på de banor som redan använder Sweetspot. 

VARFÖR BYTER VI SYSTEM?
Vi har under ett antal säsonger upplevt problem med tillgängligheten, no shows på starttider samt en mycket begränsad möjlighet att ge bra information och ha en bra kommunikation med spelarna via vårt nuvarande bokningsystem. Som vi redan nämnt ovan vill vi förbättra tillgängligheten för alla som vill spela hos oss. Alla bokningar görs med fördel via Sweetspot appen alternativt via internet och den länk som ni hittar på Forsgårdens hemsida. Vi hjälper dig självklart gärna att komma igång med det nya bokningssättet via appen, fråga oss bara så visar vi dig.

HUR FUNGERAR DET PRAKTISKT NÄR DU SKA BOKA?

Vad behöver du som medlem göra?

 1. Ladda ner appen Sweetspot i Google Play eller App Store.
 2. Skapa ett konto - varje person behöver en unik mailadress.
 3. Koppla ditt golf-id (du behöver ha ditt lösenord tillgängligt som du använder i Min Golf).
 4. Lägg till dina golfvänner - detta gör du manuellt. 
 5. Registrera ditt betal/kreditkort så blir det enklare att boka dina gäster och spela greenfee på andra banor som använder Sweetspot.
 6. Klicka på "Spela" uppe till vänster i appen. Sök upp Forsgårdens Testbana i rullisten under Forsgårdens Golfklubb.
 7. Alternativt kan du välja att gå in på vår hemsida och klicka på länken BOKA TESTBANA PÅ SWEETSPOT, skapa ditt konto och boka där.
 8. Appen kommer du sedan att använda vid ankomstregistrering så det är bra att ladda ner den redan nu.

Provboka och tävla om fina priser

Den som senast 4 april registrerar sig i Sweetspot kommer att vara med i en tävling där vi lottar ut fina priser till ett värde om ca 8.500 kr! 

 • 1:a pris - Titleist nya driver TSI som vann årets driver test 2021 i Svensk Golf! 
 • 2:a pris - Titleist golfbag
 • 3:e pris - 1 dussin bollar av Titleist Pro V1

Det här behöver du göra senast, 4 april, för att vara med i utlottningen:

 • Ladda ner appen Sweetspot i App store eller Google Play.
 • Skapa ett konto - varje person behöver en unik mailadress.
 • Koppla ditt golf-id (samma lösenord som du använder i Min golf)
 • Lägg gärna in ditt kredit/betalkort. 
 • Klicka på "spela" uppe till vänster i appen. Sök upp Forsgårdens testbana i rullistan under Forsgårdens GK. Boka in dig på en starttid senast 4 april. 
 • Nu är du med i utlottningen! 

Boka starttid
Allt spel på våra banor bokas med fördel på egen hand och du som bokat är ansvarig för att bokningsreglerna efterföljs. Syftet är att kunna härleda alla bokningar till en bokningsägare. Du kan självklart boka in dina golfvänner. Avbokning eller förändring av antalet spelare i er starttid ska ske senast 3 timmar före start. Starttider kan bokas 30 dagar i förväg.

Bokningsregler
Nuvarande bokningsregler innebär att du ges möjlighet till två samtida bokningar på Slottsbanan och obegränsat antal bokningar på Kungsbanan. Med Sweetspot kan vi framöver förändra antalet samtida bokningar till förmån för medlemmarnas spel och önskemål. 

Greenfee
När det gäller greenfee kommer vi under 2021 implementera en dynamisk prissättning för våra starttider. Priset avgörs av tidpunkt under säsongen samt vilken tid på dagen du som gäst vill spela. Detta för att sprida ut vårt gästspel och öka tillgängligheten för våra medlemmar på våra banor. Greenfee förbetalas med fördel i samband med bokning av bokaren. Som medlem har du alltid en rabatt till dina gäster när de spelar med dig och bokas in av dig. Under respektive medlemskap kan du läsa mer om detta. Erlagd greenfee återbetalas endast om avbokning sker mer än 3 timmar före starttiden. 

Ankomstregistrering
Ankomstregistrering ska ske senast 15 minuter före att starttiden nyttjas. Alla starttider som inte är ankomsregistrerade debiteras med 200 kr/medlem. Greenfeegäst debiteras med gällande greenfeeavgift. Ankomstregistrering sker antingen direkt i appen eller på plats i shop/receptionen. Personlig ankomstregistrering gäller, d.v.s. en person kan inte ankomstregistrera en hel boll själv, utan var och en av spelarna måste göra det personligen. Du kan ankomstregistrera dig i appen när du är inom 500 m från klubbhuset.

Starttidsoptimering
För att öka tillgängligheten på våra banor förbehåller vi oss, likt tidigare, rätten av sammanslagning av starttider under perioder med högt tryck. Din starttid kommer aldrig tidigareläggas och som mest flyttar vi tider 30 minuter. Vid flytt av starttid erhåller du mail samt notis i sweetspot-appen.

Hcp registrering
När du ska registerar din golfrunda för hcp registrering görs detta manuellt i "Min golf".

Tävlingsanmälan
Tävlingsanmälan görs likt tidigare i "Min golf". 

Förseningar i starttidsschemat
Vid förseningar i starttidsschemat pga frost eller dimma förverkas, likt tidigare, din starttid. 

Vi hjälper dig
Önskar du hjälp med att ladda ner Sweetspot appen eller har frågor kring bokningssystemet så hjälper vi dig gärna! Kontakta oss via telefon på 0300-566 350 eller kom till oss på klubben och vill du inte gå in i klubbhuset så hjälper vi dig utomhus. 

Sweetspot support!

Även Sweetspot hjälper dig gärna om du behöver support.

Du kan enkelt sända dem ett mail på mailadress: hello@sweetspot.io

Alternativt går du in i appen via din telefon, skakar telefonen i handen och per automatik kommer supportmöjlighet upp och du kan där skicka ditt ärende.