Seniorernas aktiviteter 2020

Ansvarig för hemsidan: Jonas Paulsson

Vi söker tävlingsledare för seniortävlingar VSOP under Coronapandemin

På grund av rådande Coronapandemi och tillhörande restriktioner från Svenska Golfförbundet och Folkhälsomyndigheten har vi en del att ta hänsyn till om vi ska kunna genomföra tävlingar för seniorer resterande del av året. 

Likt herr- och damkommittén har vi möjlighet att arrangera ett antal tävlingar på torsdagarna i VSOP form (Valfri speltid och partner).

  • Tävlingsledare får inte tillhöra riskgruppen, dvs 70+ eller ha andra sjukdomar, såsom diabetes, högt blodtryck, cancer mm
  • Om man tillhör en riskgrupp får man tävla men på eget ansvar
  • VSOP gäller vilket innebär att man bokar sin egen starttid och väljer fritt spelpartner. Max 2 samtida bokningar gäller

Vi söker nu någon eller några som inte tillhör en riskgrupp att ställa upp som tävlingsledare, vilket vi behöver om vi ska kunna arrangera tävlingar under detta år. Ingen lottning behövs utan enbart inrapportering av scoren.


Om du vill vara tävlingsledare skicka snarast ett mail till:

jonas.paulsson@telia.com eller ring tel 0705 288315

--------------------------------------------------------------------

Torsdagsgolf. Inställd tills vidare pga Corona.
Spelas 13 gånger under säsongen, Tävlingarna lottas i tre dam- och tre herrklasser. Oftast spelar vi slaggolf men andra spelformer förekommer. Nio av torsdagstävlingarna ingår i en serie där spelarens sju bästa resultat räknas.
Se program Spelprogam Seniorgolfen 2020 i separat flik. 

Seniorernas matchcup spelas på Kungsbanan. Inställd tills vidare pga Corona.
Deltagarna fördelas efter handicap i två lika stora klasser. Alla spelar minst två matcher då förlorarna i första omgången går vidare till en "tröstturnering" (sekundärcup) som också spelas tills vi har en segrare.
Läs mer om seniorernas matchcup i separat flik.

Hallands Gentlemän. Inställd tills vidare pga Corona.
spelas runtom i Halland på olika banor i ett samarbete mellan klubbar. Alla är välkomna att delta! Bara de bästa individuella resultaten räknas för respektive klubb. Ett utmärkt tillfälle att prova andra banor till reducerad greenfee och träffa spelare från andra klubba
Läs mer om Hallands Gentlemän i separat flik.

Seriespel med HCP för D50/H60. Inställd tills vidare pga Corona.
för damer och herrar med handicap mellan 10 och 30. Spel på olika banor i Göteborgsområdet i fyra olika grupper. Fyra deltagare i laget varav de tre bästa resultaten räknas. För att delta här gäller det att visa framfötterna på torsdagsgolfen!
Läs mer om D50 och H60 i separat flikar.

Senior Ryder Cup.  Inställd tills vidare pga Corona.
I denna lagtävling möts 24 seniorer från vardera Forsgården och Kungsbacka GK för att i matchspel göra upp om denna prestigefyllda trofé. Årets tävling spelas på Kungsbacka GK. Forsgårdens lag utgörs av 12 damer och 12 herrar ur alla klasserna på torsdagsgolfen. De två spelare i varje klass med de bästa resultaten fram till 3:e september är automatiskt utagna i laget. Övriga 10 spelare väljes av lagledningen utifrån stabilitet och resultat på alla säsongens tävlingsronder.
Läs mer om Senor Ryder Cup i separat flik.