Damkommitténs aktiviteter 2020

Välkommen till Damgolfen 2020!

Öppen för damer 22 år och äldre. Vi spelar tisdagkvällar första start ca kl 15:00, beroende på startfältets storlek. Vi lottar tävlingarna så vi alla får möjlighet att lära känna varann. Kom och var med i vårt damgäng! Spela, ha kul och tävla efter din förmåga.

Klassindelning/spelform:
A-klass 0,0 – 20,5 slaggolf,   B-klass 20,6 – 27,0 slaggolf, C-klass 27,1 –54,0 slaggolf

Matchspel:
De 20 bästa från tjejserien spelar 2 9-hålsmatcher på Kungsbanan.  Regler för matchspel

Företrädestiden är tisdagar 15.00 – 17.30.
5 maj – 4 augusti på 18-hålsbanan på Slottsbanan
18 augusti Matchspel 2x9 hål på Kungsbanan

Lottad tävling
Alla tävlingar är lottade, utom fyra VSOP i juli och man kan önska tidig eller sen start. Vi utgår från sista bollen, som i början och slutet av säsongen kommer att starta ca 17.00, och under sommaren kan det bli 17.30. Tidig start kan då variera mellan 15.00 och 16.00. Dessa tider är preliminära, beroende på hur många vi blir i startfältet.

Eclectic-tävling (Ingen eclectic 2020)
Kommer att spelas som running eclectic singel, vilket innebär att man kan ändra sitt resultat om man förbättrar det under säsongen. Alla singeltävlingar på Slottsbanan ingår. Avgiften 50:- skall vara betalde innan start, vilket sker i samband med anmälan.

Anmälan till lottade tävlingarna
görs på golf.se, Min golf senast 14.00 söndagen före tävlingsdag.
Startlistan finns tillgänglig på Min Golf senast måndag kl. 12.00.
Anmälningsavgiften är 50 kr på tisdagsgolf, som betalas i samband med anmälan.
Anmälan till VSOP-tävlingar
i juli skall ske före start dock senast 18.00 samma dag.

Prisutdelning (ingen samling till prisutdelning 2020)
sker i år varannan tisdag efter tävlingens slut, då vi även lottar ut priser på scorekorten.
Då vi spelar tjejserien, delar vi även ut birdiepriser (lott) och bruttopris.
Om någon mot förmodan inte hinner stanna till prisutdelningen, går det bra med ombud. Detta skall ovillkorligen meddelas tävlingsledningen. Om inte tävlingsledningen har fått meddelande härom, går priset vidare till nästa pristagare. Ledamot i DK kan ej vara ombud.

Seriespelet (Tjejserien)
Poängsystemet i seriespelet går till så, att den som spelar på sitt handicap (netto 72) får 20 poäng. Spelar man bättre får man mer poäng, och spelar man sämre får man mindre poäng. Segraren i varje klass får 5 poäng extra. Alla deltagare får minst 1 poäng.
De 4 bästa ronderna räknas
Netto      poäng