Presentation av våra elitspelare

Jessica Karlsson

Jessica Karlsson heter jag och är 23 år. Jag är född och uppvuxen i Säffle där jag från ung ålder har fått testa på de flesta idrotter men fastnade till slut för golfen. Jag var inte speciellt duktig när jag var yngre utan det var först vid 18-års ålder som jag började träna ordentligt och satsa på golfen. 

Två år efter det blev jag proffs (2012) och kvalade det året in till LET där jag fick spela några tävlingar kommande säsong (2013).  

Jag har nu i vår flyttat ner till Göteborg för att ge mig själv bättre möjligheter att satsa till fullo på golfen. Jag har min golftränare (och bror) ute på Forsgården, Kristoffer Karlsson, min fystränare håller till i Borås och heter Claes Fridell.  

Säsongen 2016 kommer jag spela delvis på LET men också på LET Access Tour.  

Följ mig gärna på Facebook: Jessica Karlsson Golfproffs.

Lisa Anderson

Lisa Anderson heter jag och är 26 år. Urspungligen kommer jag ifrån Alingsås där jag växte upp i en idrottsfamilj nära Alingsås GK. Jag fastnade för golf tidigt och var bland de fyra bästa i Sverige i min ålder när jag var 13-16 år.


Efter gymnasiet flyttade jag till Halmstad för att studera på programmet Professionellt idrottsutövande med inriktning golf/Scandinavian School of Golf vid Högskolan i Halmstad under tre år. Där studerade jag många olika ämnen inom idrottsvetenskap och tog en examen i idrottspsykologi.


Vid sidan av studierna fick vi tillgång till fantastiska golfmöjligheter i form av olika träningsmiljöer, golftränare, fystränare, övriga experter, utlandsutbyten, teori och massor utav träning. Tre otroligt givande år i ett grymt koncept. 

Efter examen flyttade jag till Göteborg där jag satsar för fullt på golfen som professionell. Jag spelar på LET Access Tour som är undertouren till Europatouren och även på svenska proffstouren Nordea Tour med sikte på Europatouren. Jag tränar med Per Eliasson (golftränare) och Peter Leander (fystränare).

 Min hemsida: www.lisaanderson.se