Hur funkar golfen för en junior?

Det kan vara svårt att hänga med i resan för en junior och hur träning och tävlingsverksamheten fungerar. Här kommer en guide med kortare information om varje träningsgrupp och för vem den riktar sig.

Golfkul

Det första som händer när man som 5-8 åring vill testa på golf är att man hamnar i en golfkulgrupp. På Forsgården är syftet med golfkul just att det ska vara roligt! Barnen kommer tillsammans med andra barn i samma ålder och ambition att träna golf på ett lekfullt och lärande sätt tillsammans med utbildade ledare. När barnet känner sig redo för nästa steg i träningstrappan och ta sig vidare måste barnet ta sig igenom en nybörjarkurs för barn och ungdomar. På denna hemsidan kan du läsa mer om våra nybörjarkurser.

Nybörjarkurs och Grönt kort

Grönt kort är en slags licens där du nått en viss nivå i golfen, ungefär som de olika bältena i karate. Det visar att en viss kunskap finns och det innebär också att du får gå ut och spela friare på den stora banan. Man får 54 i handicap och får möjlighet att spela ner sig.

Det gröna kortet tar man genom att gå våra nybörjarkurser där det ingår både teori och praktik. Därefter behöver man spela på banan tillsammans med en markör som sedan innan har grönt kort, och skrapa ihop minst 18 poäng på 9 hål. Du behöver ha genomgått våra toeripass och praktiska moment för att börja komma ut på banan och spela upp en godkänt runda. 

Läs mer om nybörjarkurser HÄR.

Träningsjunior 9-21

När man har passerat en nybörjarkurs är man välkommen att träna i gruppen träningsjunior. Du behöver inte ha klarat grönt kort för att vara med som träningsjunior, bara genomgått kursen. Om du har genomgått en nybörjarkurs på annan klubb bör du kontakta någon av våra tränare för guidning för grupp.

Här får man träning och samtidigt social stimulans av andra jämnåriga kompisar. Förhoppningen är ju att det ska vara kul. Du kan vara träningsjunior upp till att du är 21 år gammal och du kommer bli indelad i grupp tillsammans med jämnåriga på liknande nivå. Du väljer själv hur många gånger i veckan du vill träna genom att ange det i din anmälan. 

Syftet med gruppen träningsjunior är att träna utifrån egen ambitionsnivå på en hobbynivå. Du kan välja att träna under enbart säsong men det erbjuds även vinterträning för den intresserade. 

Läs mer om Träningsjunior 9-21 HÄR.

Forsgården Framtid 

När man blivit bekväm och har fått mer färdigheter i sin golf finns möjlighet att träna för att utveckla sig i lite snabbare takt. Man tränar lite mer och det ställs lite mer krav på dig som träningsdeltagare. Detta steg väljer man om man är intresserad av att komma ut och tävla mer regelbundet och du kommer träna året runt. Du erbjuds fysträning i samband med goflträningen. 

Du kan vara med i denna träningsgrupp från det att du fyller 13 och ambitionen är att du vill träna golf som en året-runt sport med lite mer fokus på tävling. 

Läs mer om Forsgården Framtid  HÄR.

 

Team Forsgården

Team Forsgården är träningsgruppen för dig som kommit en bit på vägen och har inlett eller är påväg mot en professionell karriär inom golfen. Du erbjuds gruppträning tillsammans med likasinnade och du tävlar på hög nationell nivå eller internationell nivå. Det är upp till klubbens Idrottsansvariga att ta ut spelare för Team Forsgården. 

Syftet med Team Forsgården är att samla spelare på högre nivåer för sparring i samband med träning och tävlingsmoment. Exempel på nivå för dessa spelare är de som tävlar på som lägst svenska touren, kombinerar golf med högskolestudier i Sverige eller utomlands på college och spelar som kombinerar jobb med en professionell golfsatsning. 

Läs mer om Team Forsgården HÄR.

 

Behöver du hjälp med vilken grupp du eller ditt barn ska anmäla dig till? 

Kontakta vår Idrottsansvarige Lisa på lisa@forsgarden.se.