Grönt Kort för juniorer - En Guide

 Här kommer en guide för hur vägen till grönt kort ser ut för en junior

 1. Är du ny in till golfen? Vad kul! Då behöver du ta dig igenom en nybörjarkurs för att få med dig allt grundläggande för att ta dig vidare inom golfen. För att läsa mer om våra nybörjarkurser följer du länken: https://forsgarden.golfstore.se/traning-utveckling/nyborjarkurs-for-gront-kort-for-barn-och-ungdom/

https://forsgarden.golfstore.se/traning-utveckling/nyborjarkurs-for-gront-kort-for-barn-och-ungdom/

 1. Har du deltagit i juniorträning hos oss på Forsgårdens Golfklubb men inte erhållit ditt gröna kort? Då behöver du genomföra våra teoretiska moment som vi anordnar tillsammans med vår utbildningskommitté. Det är två teoretiska moment som man behöver genomgå. Nästa datum för dessa moment finner ni längre ned på sidan. Finns det inga datum upplagda är det inga tillgängliga för tillfället.
 2. För att klara av den teoretiska delen vill vi gärna att ni gör teoriprovet på webben. Länk till denna finner ni nedan och klicka er vidare till ’’börja din resa här’’:

https://utbildning.sisuidrottsbocker.se/golf/utbildning/spelarutbildning/gront-kort/

 1. Du behöver även ’’spela upp’’ för grönt kort. Detta innebär att du tillsammans med en fadder spelar en runda på exempelvis Kungsbanan eller en annan bana. En fadder är en person som har grönt kort och max 36 i handicap.
 2. När du har hittat en fadder är det dags att gå ut och spela. Du ska spela från den kortaste teen på banan du spelar på, exempelvis tee. 45 på Kungsbanan. För att se hur många erhållna slag du har kollar du på slopetabellen utifrån handicap 54. Notera att för killar så är tee 45 inte slopad, då gäller par +3 extraslag på varje hål.
 3. Poängsystemet ser ut efter exemplet nedan:

Om du spela en par 4 och har 3 extraslag = 7 slag för att gå på hcp. Slår du på detta hål:

 • 4 slag: 5 poäng
 • 5 slag: 4 poäng
 • 6 slag: 3 poäng
 • 7 slag: 2 poäng
 • 8 slag: 1 poäng

Ser du mönstret?

 1. För att klara det praktiska momentet för Grönt Kort behöver du göra antingen:
 • 18 poäng på 9 hål, en gång.
 • 14-17 poäng på 9 hål, två gånger.

 

När du tagit dig igenom dessa steg, klarat testen på webben, genomgått teoritillfällena och klarat uppspelet, då har du uppnått alla krav för ditt gröna kort. Maila scorekortet från rundan till lisa@forsgarden.se när du genomgått alla moment så godkänner Lisa dig och du erhåller handicap 54.

 

Hoppas denna guide klargjorde en del för er. Har ni frågor eller funderingar är ni välkomna att höra av er till oss!

 

Lycka till!