Sista blogginlägget

Sju häftiga månader lider mot sitt slut, har varit fantastiskt roligt och givande, hoppas verkligen klubben fortsätter med detta projekt så att fler får chansen, och har ni tiden och viljan tycker jag absolut att ni ska söka isåfall, utan tvekan!

Just tiden var jag lite orolig över när jag hoppade på detta, var ärligt talat osäker efter första samtalet med Henrik i slutet av mars, inte på att hoppa på själva grejen, men att jag inte skulle kunna lägga all tid som jag trodde att det skulle ta.

Som sagt har jag tre döttrar med diverse aktiviteter, jobb, sambo och hus, dessutom tränare för ena dottern i fotboll, men samtidigt som jag var osäker kände jag att HALLÅ!!, detta kan jag inte tacka nej till, hur ofta får man en sådan här chans, och alla i familjen var positiva och sa att självklart skulle jag göra detta!

Och jag ångrar det inte en sekund, fullständigt underbara människor inblandade, Henrik, ödmjukheten personifierad, lugn och metodisk, Linda, brinner för träningen och enormt engagerad, positiv och peppande, Johan, nyfiken och ser dom små sakerna som man inte själv tänker på men som är lätta att ändra till något positivt, och Mia som är konstant trevlig och hjälpsam när man har frågor eller problem, och alla andra som på ett eller annat sätt är inblandade från Forsgårdens sida, ett härligt gäng!

För mig var chansen till att få PT-hjälp nästan lika intressant som golfen, jojo-tränade innan i perioder utan en riktig plan eller ett bra upplägg, mångårig ryggvärk och dåliga knän gjorde att detta var en jättechans, och jag är supernöjd med träningen, nu har jag många olika program att gå tillbaka till och skifta mellan, och har ett sug efter träning hela tiden.

Varje nytt pass jag fick tänkte jag att det här kommer aldrig fungera, men när jag kört det en vecka så gjorde det det, och jag upptäckte hur fort man kan bygga upp sig och att kroppen klarar det.

Det jag kan känna är att jag nästan tränade för mycket, körde i stort sett varje dag första månaderna, och hade sådan träningsvärk mest hela tiden att det ibland var svårt att träna golfspelet...

Men jag märkte också fort att träningen i gymmet gjorde susen för styrka och rörlighet på golfbanan, innan var jag stel och ganska orörlig men det ändrades ganska fort med Lindas träningsupplägg.

 

 

Och golfmässigt då?

Har fått så mycket bra tips och träningsupplägg varje gång jag träffat Henrik, som sagt hade jag ingen direkt grund utan var självlärd så jag var nog en ganska tacksam elev som sög åt mig allt nytt som en svamp.

Har inte sänkt mig jättemycket i år men spelar inte längre några plattrundor, innan kunde jag lika gärna ha 7 poäng eller 28 poäng, nu ligger jag stabilt runt 36 poäng nästan hela tiden, med några rundor som jag kunde haft över 40 poäng men inte lyckades fullt ut, men jag tror att nästa år när allt sjunkit in, då kan det hända saker med handikappet, jag har hela tiden detta året lagt viss press på mig själv att jag måste prestera och visa att jag går framåt, men som Henrik säger, i år har vi lagt en grund för kommande år.

Sammanfattningsvis, en grymt rolig och lärorik upplevelse som jag alltid kommer bära med mig, fantastiskt STORT tack till alla inblandade och att jag fick chansen till detta, banor i konstant bra skick, klubben försöker hela tiden gå framåt och komma på nya saker och utveckla anläggningen vilket är riktigt roligt, och största möjliga tack till framförallt Henrik och Linda som jobbat med mig med ett stort leende hela året, ni är grymmast!! 

Vi lär synas på Forsgården!! 

/Niklas