Blogginlägg 17

Rott några mil har jag gjort i år, börjar varje gympass med 10 minuters rodd, lite över 2km varje gång, gångra det med 3-5 pass i veckan så blir det en del.

Fortsätter med Lindas pulshöjande program, uppe i fyra varv nu, blir makalöst trött, hjärtat pumpar så man tror det ska hoppa ur kroppen!

Jag märker att det är väldigt viktigt med mat och inställning, har jag ätit lagom tid innan och är taggad så går träningen utan problem, stressar jag till gymet så blir det en helt annan upplevelse och så tröttnar jag efter ett tag, speciellt om jag har en tid att passa efteråt och inte känner att jag hinner med hela passet ordentligt.

Nån kväll gjorde jag samma misstag jag gjort innan, jag vill helst gymma först och sedan ta golfen, då kan jag spela tills det blir mörkt, men efter fyra varv med programmet finns inga krafter kvar och då blir golfen inte bra.

Som sagt högsäsong på jobbet, sommarlov för barnen, tiden och orken räcker inte riktigt till allt man vill göra, har ändå gymmat 5 dagar veckan som gick och tränat golf 3 kvällar även om det inte blir så mycket tid på golf som jag vill just nu. 

 

Har inte träffat Henrik på ett tag och som jag sagt tidigare vill inte mina långa klubbor fungera riktigt, så hamnade jag bredvid en kille på rangen, då vi båda var vänsterspelare och var rörande överens om att vi inte förstår varför de flesta spelar bandy och hockey vänster, varför ska man då byta till höger plötsligt när man får en golfklubba i handen...?

Han tittade lite när jag slog och sa plötsligt: "det där ser inte bekvämt ut, du har händerna så nära kroppen att du får kämpa med hela svingen, testa att ställa dig längre ifrån bollen", då höll jag i 5:an och hade slått tre slag halvhackigt 80 meter..

Flyttade bak mig 1-2 dm och slog fem stycken klockrena slag, vilket rus det blev!

Dagen efter tillbaka och testa igen, mycket bättre än tidigare, alla längre klubbor blev bättre samt att svingen känns mjukare i rörelsen, riktigt kul!

Kommande veckorna kommer se likadana ut, mycket jobb, sommarlovsaktiviteter och försöka klämma in så mycket golf och träning det går, Henrik har välförtjänt semester så inga träffar med honom heller.

Vi ses därnere!