Lindas Blogg

Tiden går fort när man har roligt... 2018-10-02

Sitter vid tangenterna och skriver min sista blogg. Tiden har gått så fort!

Det hela började med att klubben gjorde reklam för projektet och att man skulle söka om man ville vara med… Jag har känt varje år innan att det skulle vara så roligt och vilken möjlighet om man blev uttagen. Därför ville jag ju absolut söka i år också. Jag skrev lite om mig som person, min golfbakgrund, vad jag vill med min golf, varför jag ville vara med, vad jag behöver bli bättre på och varför jag tyckte att de skulle välja mig. Sedan gick jag och väntade på att sistadatumen för inlämningen skulle passera. Tiden gick och jag hörde inget… Då tänkte jag att det var någon annan som fick det. Lite besviken men det var ju såklart många som skickat in och klubben hade många bra personer att välja mellan. Men helt plötsligt hade jag ett missat samtal från Robin. Gissa om min puls flög i höjden! Varför skulle han ringa mig om det inte var för något som hade med golfen att göra och då förhoppningsvis Gör om mig-projektet. Det var det och jag var lyckligast i världen!

Sedan har det rullat på. Jag träffade Henrik och vi pratade igenom allt och skrev kontrakt. Henrik var tydlig från början att jag inte skulle känna press från klubben att jag var tvungen att prestera utan att jag skulle träna på och utvecklas i min takt. Det kändes bra! Jag fick jättefina saker som skor, tröjor, handskar, bollar och obegränsat på bollkortet. Jag bokade golf- och fysträning. Golfträningen har jag fått styra mycket själv, vad jag vill och tycker att jag behöver träna på. På fysträningen har Linda haft med sig ett träningsprogram som vi har kört igenom och som jag sedan har tränat tills vi träffats nästa gång. Johan Ö träffade jag efter någon vecka och pratade om vem jag är, hur jag är i olika situationer, hur jag reagerar, vad jag vill med min träning, mål och krav och mycket annat. Den mentala träningen var jag mycket förväntansfull över. Jag har aldrig pratat med en mental coach tidigare. Det var något som jag visste att jag verkligen behövde i mitt spel på banan. Det har varit så bra för mig! Golf har ju en förmåga att krypa under huden på en… 😊

Jag känner att jag har utvecklats så mycket!

Spel och teknik: kortat av min sving som var för lång, jag slår mer med kroppen, inte bara armarna. Jag har koll på hur jag ska göra med underkropp/överkropp/rotation. Bättre bollträff och då en bättre bollbana och därför ett bättre slag. Jag har lärt mig en helt ny chippteknik. Den gamla fungerade inte alls och nu känns det så mycket tryggare och kontrollerat. Jag har höjt min lägstanivå och är jämnare. Henrik har varit med mig på banan och det var också så bra att få spela där när han är med. Förutom spelet pratade vi om var man peggar och varför, var man vill sikta, hur man läser greenen m.m. Jag har lärt mig att man aldrig ska ge sig och på banan ska man strida till sista putten är i.

Mentalt: jag vet hur jag ska tänka med mål vs krav i mitt spel och min inställning till spelet. Jag har lärt mig hur jag ska skaka av mig när det är tufft för att komma till rätta och vända spelet. Det har varit mycket svårt tidigare. Jag har varit för hård mot mig själv och därför min värsta fiende. Det kräver RMI (rätt mental inställning) som är så viktig och inte alltid så lätt. Man får inte glömma att man bara är en hobbyspelare men samtidigt så vill jag utvecklas och tycker att detta är så roligt och då ska man inte bara vara nöjd heller. Jag analyserar nästan alla mina slag för det är viktigt för mig att veta varför bollen går som den går. Både när den går dit den ska eller om den inte gjorde det. Det är jätteviktigt för mig att veta för att min inombordskänsla ska vara bra.

Fys: jag har fått många övningar som passar mig som golfspelare. De ska jag spara och träna vidare med nu i vinter. Det är viktigt att stärka upp rygg och bål med rotationsövningar. Man behöver en bra balans och kondition. Förövrigt är det viktigt att träna hela kroppen även om vi golfare sliter mer på vissa delar än andra. Fys är bra att träna parallellt med golfen för att man ska orka gå, svinga och spela i alla timmar som går åt på en runda.

Det har varit mycket träning och jag skojar ibland och säger att golfklubben är mitt andra hem! 😊 Men det har varit jättekul och jag skulle utan tvekan göra om det!

Till sist vill jag tacka Forsgården och mina tränare för att jag fick vara med i projektet, att ni valde mig och att jag fick möjligheten till allt detta! Henrik som jag har träffat mest tycker jag är så bra tränare för du är så lugn, pedagogisk, kunnig och trevlig person. Johan Ö hade jag lätt att knyta an till, öppna mig för, prata om mig och mina demoner. Linda har varit roligt att träffa. Hon har peppat och taggat mig i min träning.

Återigen ett stort tack!

Nu ser jag fram emot onsdag då jag, Henrik, Kristian och Robin (ev Johan och Linda) ska spela nio hål tillsammans som en avslutning!

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

Mörkergolf... 2018-09-24

Veckan som gått…

Tid och möjlighet för golf under veckan dalar i och med att det mörknar tidigare och att höstigare väder kommer in…

Jag och Fredrik har lyckats få till lite golf i veckan. Det blir svårare och svårare i och med att mörkret faller. Vi spelade på Slottsbanan i veckan och vi fick nästan springa de sista hålen för att hinna. När vi slog ut på 18onde var klockan 19.45 och då var det knappt så att vi kunde se något längre. Vi hjälptes åt att titta och lyssna.  Om det lät som ett bra slag och hur det kändes i klubban 😊Som tur var spelade vi båda bra då så vi hittade bollarna på fairway. Vi hade bytt till neongula bollar men jag tror inte att det hade hjälpt ens om vi legat i den första ruffen… Undra om det skulle gå att tillverka bollar med någon slags sändare i? Det vill man gärna ha ibland när det är ljust också då den lägger sig i lite för tjockt gräs.

I helgen har vi spelat på Kungsbanan när det har varit ljust! Det gick rätt så bra och jämnt. Jag köpt mig en ny spoon i veckan så den hade jag med på banan. Kul med en ny klubba! Det var ett annat dovt ljud i den. Den funkade riktigt bra! I min gamla klubba är det ett mer kling-ljud.

Vi har tittat på en del golf på tv och det ger mycket inspiration. Man blir väldigt sugen på att spela själv! Tiger Woods var otroligt jämn och i en imponerande form. Kommentatorerna pratar också om spelarnas mentala sida och det tycker jag är intressant då det är en stor del som jag kämpar med i mitt spel. Det säger ju en hel del att även dessa spelare som är så otroligt duktiga också tampas med stress, yttre- och inre tryck. Åter igen… det är ett väldigt mentalt spel!

Det känns som att det är slutet på säsongen men jag har två tävlingar kvar som jag tänker vara med i och det är Pink Lady (damtävling som samlar in pengar till Cancerfonden) och Oktoberstopet. Det blir en bra avslutning tävlingsmässigt och sedan får man spela sällskapsrundor så länge man kan med tanke på temperatur. I vinter blir det träning på olika pass och gym på Nordic Wellness.

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

Höstgolf! 2018-09-24

Veckan som gått…

Tränat extra mycket teknik med min järn6a och min driver, spelat nio hål på Slottsbanan, mycket jobb på jobbet även kvällar, höstigt väder…regn och blåst.

Jag tränar en hel del med min järn6a. Jag slår den inte så bra som jag vill. Just nu är det lite för liten skillnad mellan järn7 och järn6. Jag känner däremot att när jag får en bra bollträff blir det bra. De bra bollträffarna tycker jag kommer lite för sällan. Därför lägger jag en hel del tid på den klubban. Det är det längsta och svåraste järnet. Alla tjejer har tydligen inte en järn6a utan en hybrid i stället men jag tänker inte ge mig än på ett tag. Jag tänker att om jag bara tränar den tillräckligt mycket så blir det bra! Trägen vinner som man säger!

Jag har även tränat min driver mycket det sista. Den är lite för svajig. Jag tappar lätt ut den åt höger och tappar då både riktning och längd. Man vill alltid ha ett bra utslag när man är på banan. Det känns bättre mentalt! För att motverka högersvängen så brukar jag bland annat greppa-upp med min vänsterhand. Ibland blir det lite för mycket och då drar jag den vänster i stället… Jag måste lära mig och greppa-upp lagom mycket. Baksvingen sitter ganska bra nu så det känns kul!

Det har varit så mycket på jobbet denna veckan. Jag jobbar ju i skolans värld och nu har föräldramötena dragit igång. Jag är ju både personal och förälder så det blir dubbelt upp… Jag har därför inte gått någon 18hålsrunda utan det har blivit 9 hål och då har jag spelat på Slottsbanan hål 1-6, 16-18. Det tycker jag är en rolig variant av banorna! Det har varit så höstigt väder när jag har kommit ut så nu har det varit full mundering igen. Regnkläder och paraply. Nästan så att mössan har åkt på… Spelet har gått ganska bra. Jag skrev förra veckan om mina krav på mig själv som har blivit för höga och förstör för mig. Jag har lyckats att tänka mer rätt igen och känner att det inte är hela världen om jag missar något slag. Det är roligt att vara på banan. Jag njuter när jag känner att jag lyckas! Jag tror att jag har lyckats att komma till rätta med mitt tänk igen för att det inte har varit några tävlingar nyligen. Jag var ute i helgen och spelade med Cissi och Anki. Vi hade en jättetrevlig runda trots vädret. Det var lugnt och skönt på banan!

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

Ner och upp mentalt! 2018-09-11

Veckan som gått…

Slottsbanan, teknikträning, fysträning, tränat med Henrik några hål på banan och spelat Höstspurten.

Jag och Fredrik har slutade tidigt en dag på jobbet. Vi hann då med en runda på Slottsbanan med ett par kompisar innan mörkret föll. Jag har sista tiden spelat mest på Kungsbanan och därför var det extra roligt…

Jag känner att jag har tappat en del av det jag och Johan Ö pratade om i somras. Hur jag ska se på mitt spel, hur jag ska känna inför mindre bra slag, lagra en bra känsla, spelet över lag m.m. Jag känner att mina krav på mig själv har skjutit i höjden. Jag vet från samtal med Johan att målen kan ligga högt men kraven ska bara ligga halvvägs. Jag har börjat bli för kritisk mot mina slag och spel generellt. Har svårt att vara nöjd. Vill hela tiden göra bättre. Det är bra i och för sig för då utvecklas jag men nu har det blivit för negativt. Jag har börjat känna att jag är dålig och fastnat i den känslan. Jobbigt och inte alls bra då jag blir min värsta fiende. Spelet blir lidande och det är svårt att komma till rätta då. Detta är något som har kommit krypandes under några veckor men nu har det blivit väldigt tydligt. Jag behöver gå igenom alla samtal som jag haft med Johan och tänka igenom vad han/vi sagt. Jag ventilerar och analyserar hemma med Fredrik. Jättebra att ha honom som ”bollplank”.

Jag har haft träning med Henrik och bad då att vi skulle gå några hål på banan för att det är där mina svårigheter ligger. Henrik fick både vara sig själv och Johan Ö på den rundan. Jag berättade hur jag kände och tänkte. Vi samtalade mycket mellan slagen hur jag skulle tänka och känna. Det var jättebra! Jag spelade helt ok och när jag klev av banan kände jag mig lättare inombords. Henriks lugn och expertis är jättebra och påverkar mig på ett bra sätt. Direkt efter gick jag och Fredrik några hål för att boosta mig med mer spel i lugn, harmoni och positiv känsla och tänk. Så värdefullt! Jag kände mig glad på banan och jag kunde njuta av många fina slag jag gjorde.

Det var en person jag spelade med i sommar som sa att ”man spelar golf mellan öronen”. Roligt uttryck men också väldigt tänkvärt! Alla vi som spelar vet hur mentalt det är. Hur lätt man kan påverkas både utifrån och inifrån. Känslor som man tänker att man kan hantera men som kryper på utan att man först märker och vill det…

Jag har spelat tävlingen Höstspurten. Det var verkligen höst idag! Regn, blåst och uppehåll ibland. Vattnet till och med stod på vissa greener. På åttans green fanns en ”rulle” så att man kunde rulla bort vattnet. Jättebra för det var väldigt svårt att putta sig igenom vattnet. Jag spelade med Cissi, Annika och Kerstin. Vi tillsammans var ett lag. Första sex hålen räknades ett resultat, nästa sex hålen räknades två resultat och sista sex hålen räknades tre resultat. Kul spelform och man hjälps åt. Fredrik gick caddie åt mig och det var riktigt skönt att få hjälp med vagn, klubbor m.m. Lyxigt och det kommer han få göra någon mer gång! 😊 Vårt lag slutade på andra plats. Jätteroligt!

Ha det så bra alla!

Hälsningar

Linda

Lärorikt med olika banor! 2018-09-04

Veckan som gått…

Fysträning med Linda, 9 hål efter jobbet, teknikträning och Mölndals GK.

 

I måndags träffade jag Linda på gymmet. Det var dags för ett nytt upplägg. Det var mycket mer styrka nu än tidigare. Jag körde övningar som axelpress, marklyft, rodd, gummiband, maskin m.m. Det var ett tungt pass med dubbel bemärkelse. Marklyftet tex var tyngre än jag någonsin lyft tidigare… Men det är bara att kämpa på!

Det märks att hösten är på antågande även om det kan vara ganska varmt och skönt vissa dagar. Mörkret kommer tidigare och tidigare. Det är något som vi golfare tycker är trist! Ska man spela golf en vardag när man jobbat så hinner man bara med ett varv på Kungsbanan. På sin höjd! Sedan är man så klart glad för det man hinner med. Har man jobbat hela dagen och sedan hinner med lite tid på golfbanan så är det en härlig avkoppling och chans till skön luft innan man måste åka hem. Jag och Fredrik slutar någorlunda tidigt på tisdagar så då passade vi på! Jag kämpade med baksvingen med drivern. Det andra spelet gick ganska bra. Efter rundan så låg jag på mitt hcp och det kändes bra!

När jag varit och tekniktränat så har jag märkt att jag lagt balansen för långt fram mot tårna. Nu när jag flyttat bak den så står jag mycket mer stabilt igen. Det gör att jag kommer mer rätt till bollen. Härligt! Det är lite frustrerande att man ”glömmer” av vissa saker man ska göra i uppställningen. Men checklistan jag går igenom i huvudet innan jag slår är hyfsat lång. Det viktiga är att jag kommer på efter ett tag vad jag gjort annorlunda och kan rätta till det igen. Det är något som jag lärt mig i detta projektet att veta vad som blir fel när det blir fel. Jättebra!

I dag har jag varit med Fredrik och Henrik P på Mölndals GK. De har spelat en tävling och jag spelade med i bollen. Det är kul och lärorikt att komma iväg till lite andra klubbar. Man blir lätt hemmablind! Vi har även Golfhäftet-kortet och det ger ju halva greenfee på vissa klubbar. Det gör att man gärna spelar borta också. Jag tycker sådär om banan på Mölndal. Den är ganska jobbig att gå. Mycket backar, kullar och andra nivåskillnader. Den är smal på sina ställen så det gäller att slå rakt. Det är en hel del dolda hål/greenoråden från tee. Banan var grön och fin men greenerna var inte bra. De var långsamma, mjuka och ojämna. Det blev inget jämnt rull. Vi hade ändå en trevlig runda ihop! Väl hemma så gick luften ur 😊 Ikväll blir det skön avkoppling!

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

Svajig driver! 2018-08-29

Veckan som gått…

Mätt slag med TrackMan, kämpar med min driver, närspelet sitter ganska bra, Lisa och Sluggo, hösten är här!

Jag träffade Henrik i måndags. Vi gick in i studion och jag ville mäta mina slag med TrackMan-maskinen. Den är fantastisk! Den mäter allt; meter, procent, grader och säkert något mer… När maskinen var inställd tog Henrik paper och penna. Skrev upp vilka klubbor jag har. Inför varje klubba fick jag säga hur långt jag trodde att den gick. Jag slog sedan ett par slag och sa vilken träff som kändes som en bra träff. Henrik skrev upp hur långt jag slog och sedan tog vi nästa klubba. När jag slagit med alla klubborna så satte vi oss ner och gick igenom resultatet. Det kändes bra att jag hade hyfsat bra koll på mina klubbor. Det var ett par som jag var lite osäker på men nu vet jag. Henrik sa också att eftersom det är rangebollar jag slog på så går de ungefär 10% kortare. Bra att veta.

Jag tränar mer och mer med min driver. Den har svajat det sista och jag vet ju att det är för att jag håller på och ändrar svingen. Jag kortar av svingen och det är jättesvårt. Jag har jobbat hela denna säsongen med alla klubborna och drivern är sist ut för den är svårast. Den är svårast för att det är den längsta klubban. Under en tid i sommar så kände jag att jag fixar det inte. Jag slutade då helt och lät svingen ”gå som den ville” men så efter ett jag så började jag försöka igen. Tur att jag är så envis och tjurskallig ändå. Annars hade jag säkert gett upp i vissa lägen… När jag väl började igen så har jag kämpat vidare sedan. Accepterat att det är svårt och att det får ta sin tid. Jag vet att det jag gör nu är mer rätt än hur det var tidigare. Det som blir tokigt är att jag har så mycket fokus på hur baksvingen ska gå att jag inte riktigt får ihop tajmingen framåt när jag går igenom slaget. Antingen lite för sen eller för tidig… Allt går ju fort i framsvingen så man har inte mycket tid att korrigera. Jag har nu sista veckan börjat att stå med lite extra tyngd på vänsterfoten och stå still där. Det har hjälpt mig en del ihop med alla andra hållpunkter jag har i huvudet! Jag kämpar vidare. De bra slagen lever jag på! När jag träffar som jag vill går bollen jättefint och det är ett otroligt känslomässigt kvitto och jag får se en fin bollbana och längd på slaget. De ger en härlig känsla och man vill upprepa det igen.

Närspelet har känts ganska bra sista veckan. Både chippar och puttar. I början av säsongen kunde jag inte chippa alls. Jag hade tappat slaget över vintern och Henrik hjälpte mig. Jag står generellt lite brett med fötterna i alla slag och Henrik ville flytta ihop min uppställning. Jag kändes jättesmalt och jag gjorde ett mellanting. Nu har det mer landat hos mig och jag står nästan alltid som han sagt. Jag får också ihop den kompakta svingen och det känns mer kontrollerat. Så kul när det går bättre och bättre! Avståndskänslan är färskvara och det måste underhållas och nötas. När jag puttar så känns det också kontrollerat. Jag har hittat en bra uppställning, svingpendel och tillslag. Lyckas ofta att lägga bollen nära om jag inte sätter den. Mitt mål på greenen är att max tvåputta! För att träningen ska bli roligare och att jag ska skärpa mig mer så brukar jag och Fredrik köra tävlingar. Vi har tre bollar var. Chippar eller puttar vartannat slag. Bollen närmast hål ger tre poäng, näst närmast två poäng och tredje närmast ett poäng. Först till tio poäng har vunnit. Fredrik är duktig så det är det bästa jag vet när jag vinner över honom. Alltid inbördes tävling! 😊

Idag spelade jag och Kristian tävlingen Lisa och Sluggo. Det var roligt att spela ihop! Vi kompletterade varandra bra. Tyvärr hade vi lite otur med puttarna i slutet på rundan och det var mer stolpe ut när vi inte var rätt på. Tajmingen satt plötsligt inte lika bra längre. Men vi slutade på en fjärdeplats och det var vi ändå nöjda med.

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

Det mentala spelet! 2018-08-21

Veckan som gått…

Tufft mentalt, teknik med Henrik, lura hjärnan, bra beslut = bättre spel, caddie, Nordea Master.

När jag träffat Johan Ö har vi pratat mycket om hur jag ska tänka kring mitt spel. Hur spelet påverkar mig när det går bra eller dåligt. Spara på energi, lagra en bra känsla och behålla den för att spela bra m.m. Något som vi inte pratat så mycket om är hur man tacklar viss yttre påverkan som tex långsamt spel. En variant är när bollen framför är långsam så att man får stå och vänta på dem. Det tycker man efter ett tag är jobbigt och man får ofta gå igenom för att de personerna själva känner att de behöver tiden och att man inte ska behöva vänta på dem. Det är en bra lösning och alla blir nöjda. När man själv spelar och man får vänta mycket så är det svårt att hålla igång sitt eget spel. Man vill gärna ha ett visst flyt som man tycker är behagligt. Man ska också ha ett visst tempo i spelet och ”hålla rygg” på bollen framför och så ska det vara bland alla bollar på banan. Annars blir det snart kö på banan och det skapar lätt frustration bland många. En annan variant är när det är en person i samma boll som en själv som har en lång procedur vid sin uppställning, sikte och sina slag. Detta gör att medspelarna i bollen får stå och vänta. Är det bara någon gång under spelets gång så har man överseende med det men om det är så hela tiden så blir det väldigt jobbigt. Om det är en person som är nybörjare så har man tålamod och överseende. Man vill helst inte ”säga till” en annan medspelare för det tas inte alltid emot så bra och stämningen i bollen blir tryckt. Har man då ett par timmar framför sig så är det inte så roligt. I stället väljer man att ha tålamod med detta men till slut så kryper det in under huden på mig i alla fall. Jag känner mig tillslut frustrerad, påverkad och har svårt att hålla igång mitt eget spel. I detta läget kan det också vara så att man har tappat rygg på bollen framför och bollen bakom står och väntar på många hål. Det tycker jag är stressande för man vet att de också vill ha flyt i sitt spel. Då blir det att jag försöker skynda på mer i mitt spel för att kompensera vårt gemensamma (långsamma) flyt på banan. Åter igen jättesvårt att hålla igång sitt eget spel. Mycket frustrerande! Alla personer har inte så bra spelförståelse… Det är tänkvärt hur man ska tackla dessa situationer och sina egna känslor. Mentalt tufft!

Jag har tränat teknik i veckan med Henrik. Vi korrigerade mina driverslag. De har börjat skruva sig lite höger igen och jag hade börjat tappa bak min vänsteraxel och även vridit ner ena handen i greppet. Jag slog även en del järnslag och tänker på att hålla min vänsterarm så rak som möjligt. Då får jag mycket bättre bollträff. Det känns så bra och bollarna går så fint!

Golfspelet är som alla vet mycket mentalt och när jag blir osäker på ett slag med en speciell klubba så försöker jag simulera att jag står på rangen och slår. Där är jag avslappnad och slår ofta bra. Jag märker att det kan fungera. Man liksom lurar hjärnan och man hämtar till sig den goa känslan som man har där. Det är svårare att spela ute på banan än att slå på rangen. Därför brukar jag också vända på det. När jag står på rangen så tänker jag att jag är på banan och spelar för att koncentrera mig, skärpa till mig extra och känna att det är kniven mot strupen i varje slag. Bra träning!

Något jag tränar på när jag är på banan är att försöka att bara ”ta bra beslut”. Det är inte helt lätt alltid. Ofta kommer girigheten och ställer till det eller så får man för sig att detta ska jag testa. Testa ska man göra för det är då man utvecklas men då kanske på en sällskapsrunda och inte på en tävling. Bra beslut = bättre score.

Jag har gått caddie för Fredrik när han spelade Ryder Cup. Det är en annan situation i golfspelet. Hjälpa, peppa, tänka och ge utrymme/inte blanda sig i för mycket för det är spelaren som måste ta beslutet som känns rätt. Lärorikt på ett annat sätt!

I dag har jag och Fredrik varit på Hills och tittat på Nordea Masters. Så roligt att titta på dessa duktiga killarna! Ofta så stabila men även de gör misstag ibland. En eloge till de som planerat och de som genomför evenemanget. Allt var så bra, genomtänkt, fint och stilfullt! Bra gjort!

Ha det så bra alla!

Hälsningar

Linda

Sänkning! 2018-08-16

Veckan som gått…

Börjat jobba, näst sista Tjejserien, fysträning, tävling i kraftig vind.

Jag har börjat jobba igen! Tufft att gå upp när klockan ringer. Jobbigt att bli av med friheten men roligt att träffa kollegor och barn. Nu blir vardagen mer komprimerad med jobb, fys, golf och annat man vill/ska göra. Har känt att jag har för få timmar på mina dygn denna veckan. Hoppas det blir annorlunda nästa vecka!

Jag spelade näst sista Tjejserien i tisdags. Jag gick i samma boll som Annika och Camilla. Vi hade en mycket trevlig runda. Jag spelade sådär på de första nio hålen men det flöt på bättre på de sista nio. Jag slutade på 70 slag och det blev jag 3a på. Jag sänkte mig till 16,9. Det är det lägsta jag haft i hcp. Jag var totalt sett nöjd med min runda. Det är alltid en skön känsla att kliva av efter 18 hål då man spelat bra det sista.

Fysträningen flyter på. Jag gillar som jag sagt tidigare detta upplägget. Jobbigt och svettigt men skönt!

I fredags var jag med på en tävling med D30-gänget på Kungsbacka golfklubb. Det kändes bra när jag värmde upp. Kontrollerat och tryggt. Det blåste galet mycket! Jag trodde att det skulle vara lite lä på de första hålen men det var det inte. När vi gick ut mot havet friskade det i rejält och jag drog på mig en mössa jag hade i bagen. Långt ner över öronen för att stänga ute vinden. Men där ute var det bara att försöka överleva och få bollen i koppen. Bollen rörde sig till och med på greenen! Spelet gick sådär. Vinden ställde ju naturligtvis till det men något mer spökade. Det blev inte den bästa golfen den dagen och det var ju lite trist. Kul ändå att spela på den banan! Jag tycker om att det är tre banor i en bana utseendemässigt.

Ha det så bra alla!

Hälsningar

Linda

 

Fantastisk weekend! 2018-08-08

Veckan som gått…

Jag har fått ett nytt fysupplägg av Linda. Jag har spelat Tjejserien, träffat Johan Ö och varit på golfweekend.

Jag startade veckan med att träffa Linda och jag fick ett nytt upplägg av henne. Det var en del nya övningar och en del jag haft tidigare. De flesta övningar var med gummiband. Alltså styrka. Jättejobbiga men sköna!

I tisdags spelade jag Tjejserien. Det var den 7de av totalt 9 stycken. Det känns att det lutar mot hösten… Jag spelade i samma boll som Annika och Elisabeth. Det var väldigt avslappnat och trevligt. Jag gjorde en 72. De första nio hålen gick sådär. Lite misstag här och där. Men de sista nio hålen gick mycket bättre. Vi började plötsligt planera tillsammans hur vi skulle spela, hur vi skulle slå och var vi skulle lägga oss. Det funkade riktigt bra och vi spelade bättre alla tre! 😊 Det är alltid skönt att avsluta med bra spel!

Jag har träffat Johan Ö för sista gången. Vi pratade om hur det hade gått sista tiden, vad jag tyckte själv om min utveckling, vad jag tyckte om detta mentala arbetet m.m. Jag tycker verkligen att det har hjälpt mig jättemycket att prata Johan! Det har varit så bra för mig att sitta och ventilera om att som händer när man spelar, hur jag känner då och vad jag tänker. Jag känner att jag har blivit mer harmonisk och lugnare på banan. Det påverkar spelet mycket hur man känner inombords. De spelare som jag träffat som har lågt hcp är generellt ganska lugna personer. Det siktar jag också på att vara, i alla fall i mitt golfspel! 😊

I helgen har jag, Fredrik och fyra vänner varit på en golfweekend. Vi bodde på Hooks Herrgård som ligger någon mil söder om Jönköping. De hade två olika banor där. Vi spelade Parkbanan i går. De sträcker sig utmed en stor sjö. Det var så fint där! Jag gjorde 38 poäng och sänkte mig. Vi tjejer spelade i ett lag mot killarna. Vi vann och på kvällen hade vi prisutdelning. I dag spelade vi på Skogsbanan. Det hör man på namnet att den ligger mer i skogen. Det var också jättefina hål. Lugnt och skönt! Bortsett från när vi nästan trampade på en huggorm. Jag gjorde en birdie på en par 5a som jag var mycket nöjd med! I dag spelade jag lite ojämnare men fick ändå ihop 33 poäng. Helt ok, tyckte jag! Hooks generellt var en jättefin anläggning så den kan jag rekommendera att åka till. Efter rundan åt vi lunch innan åkte hemåt… Trötta men jättenöjda med vistelsen!

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

Golfveckan! 2018-08-02

Veckan som gått…

Golfveckan och en och en halv vilodag.

Fredagen innan golfveckan fick jag ont i handlederna. Från tummarna och ca 10 cm förbi handlederna. Den dagen fick jag avbryta mitt spel för att det gjorde så ont! Det stressade mig mycket! Överansträngning hoppades jag på och att det skulle räcka att vila lite… Golfveckan hade jag ju sett fram emot länge. Anmält mig tidigt för att vara säker på att få plats. Den veckan innebär ju så mycket; hur ska jag lägga upp min plan för att hjälpa mig själv att orka fysiskt och mentalt så mycket som möjligt, spel och tävlingar såklart men också allt runt omkring som umgänge med vänner som också spelar, alla samtal om våra rundor vi har gjort för dagen, after-golf, prisutdelningar. Tänk om jag missar allt detta!?

Det gjorde jag inte! Som jag skrev i förra bloggen så vilade jag handlederna under lördagen och fram till söndag eftermiddag. Inte så mycket tid men det var den tiden som fanns. Envis som jag är så satte jag på mig mina skygglappar och tänkte att det måste räcka. Bära eller brista! Under spelet på måndagen och tisdagen kände jag av lederna men det gjorde inte ont. Mellan varje slag och mellan tävlingarna så tänkte jag på att låta dem vila på olika sätt. Det gick och jag spelade alla tävlingarna! Kroppen har känts över förväntan. Jag trodde att jag skulle känna mig tröttare och mer sliten. Det känns roligt att man fixade det och det var en kul utmaning att spela alla dagar!

Jag hade valt sen start varje dag utan fredag. Fick starttider mellan 14.40-15. Avsiktligt för att jag är morgontrött och skulle få sova ut, vakna i lugn och ro och sedan förbereda mig. Ge kroppen en chans att återhämta sig. Den behöver lite mer tid nu när man inte är 20 längre… Sedan att det skulle vara så otroligt varmt den här veckan och sommaren kunde man ju inte förbereda sig för eller värja sig mot. Det var bara att skydda sig så mycket det gick. Jag hade flertalet flaskor vatten i bagen. Blandade med kolsyrat och vanligt för att man vill ha variation i det man dricker. Jag drack resorb innan mina första nio hål och sedan vid kiosken, alltså inför mina sista nio också. Jag gick under paraplyet för att skydda mig. Jag upplevde att jag nästan glömde av att äta då man inte blev hungrig på samma sätt. Antagligen för att man drack vatten hela tiden. Jag blev plötsligt jättehungrig och kände hur energin föll. Då var räddningen att jag hade mat med mig så att jag snabbt kunde äta och få upp energinivån igen!

Tidigare i mitt liv har jag tränat och tävlat hoppning med mina hästar jag hade då och nu i sommar har en av Sveriges bästa hoppryttare varit sommarpratare i P1 – Peder Fredriksson. Det var så intressant att lyssna på honom! Mycket av det han sa går även att relatera till golfspelet. Mycket om känslan i ridningen, samspelet med hästen/golfspelet, tillslaget till bollen. Avståndet till hindret/hålet. Det är en känsla som behövs tränas upp och underhållas för det är en färskvara. Mentala pressen i tävlingar/spelet från sig själv och andra. Han pratade om att se tävlingar som en utmaning i stället. Nervositet, oro eller rädsla är en känsla. Ta kontroll över dina känslor. Ligg steget före och låt dem inte lura dig att tänka negativa tankar. Det går åt mycket energi att stänga dem ute. Tänk teknik. Du vet hur du ska göra. Acceptera att stressen är där men låt den inte ta över. Mycket tänkvärt!

18 hålet på golfveckan tycker jag är det jobbigaste att spela då terrassen är full med folk som tittar. Otroligt stressande för då vill man prestera. Jag har kommit ganska långt i mitt mentala tänk på banan sedan jag började med detta projektet men 18onde var otroligt tufft för mig. Där tog min kropp över mitt tänkande. ”Bubbla in dig” sa Janet! Tidigare gör om dig-tjej. Gå in i din egen bubbla och stanna där själv. De utanför finns inte. Bra sätt att tänka och det hjälpte mig lite i alla fall. Detta ska jag ta upp med Johan Ö när jag träffar honom nästa vecka.

Summering av veckans placeringar:

Måndag spelade jag med Fredrik och vi vann på 59 slag. Vi spelade båda bra och vi kompletterade varandra jättebra.

Tisdag var det singeltävling och då blev jag 7a. Spelade bra men puttade bort mig… Rätt känslan var inte där.

Onsdag spelade jag med Fredrik och då blev vi 8a. Vi spelade sådär båda två. Synd med tanke på alla fina priser! 😊

Torsdag var det singeltävling och då blev jag 28a. Veckans dipp!

Fredag spelade jag med Fredrik och då blev i 2a på 62 slag. Laddat om! Lugn skön känsla i kroppen och spelar då bra. Kontroll! Föll på målsnöret. Vinnarna (Kristian och Sandberg) hade samma antal slag men vann på spel-hcp.

I går lördag var det vilodag efter den intensiva veckan. I dag söndag har jag varit och tränat lite…

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

 

 

Ömma leder! 2018-08-02

Veckan som gått…

Nio hål på förmiddagarna, tränat med Henrik, ont i handlederna och sköt därför på min träning med Linda, uppladdningsvecka inför golfveckan och tittat på The Open med spänning!

Jag har haft mina barn hemma i veckan. De tycker om att sova ut och då passar jag och Fredrik på att cykla till golfbanan. Vi har tränat och sedan avslutat med ett varv på Kungsbanan. Det har varit bra att kombinera träning och spel på banan då det kan kännas mycket olika.

Jag har fortsatt att träna min sving. Korta av den och sträcka på min vänsterarm. Det går bättre och bättre. Tyvärr hade jag börjat toppa och duffa bollen. Jag träffade Henrik i torsdags. Han tittade när jag slog och såg då att jag har börjat röra mig i svingen. Lite i höften och även i överkroppen. Även tilta med höger axel och tappa bak vänster axel. Små saker som jag inte känt själv men som påverkar jättemycket. Direkt efter de korrigeringarna så träffade jag bollarna mycket bättre igen. Kändes så bra! Direkt efter träningen antecknade jag detta i mobilen. Bra med en checklista tänkte jag! Vi tränade också på sikte. Jag tycker att det är svårare att ställa upp sig och sikta med de längre klubborna. Jag tränade med siktpinnar så att jag ser att bollen går dit jag siktar och då får kvitto på att jag svingat rätt. Henrik sa även att jag skulle titta efter ett märke i marken i riktning mot målet att sikta mot. Bra hjälp!

I fredags spelade vi på Kungsbanan och jag fick så ont i handlederna så att jag tillslut avbröt rundan. Jag antog och hoppades på att det bara skulle vara en överansträngning eftersom att jag inte hade slagit mig. Jag bestämde då att jag skulle vila fram till söndag eftermiddag… Jag skulle träffat Linda för att få ett nytt pt-upplägg men vi bestämde tillsammans att det var bäst att ta det om ett par dagar. Jag får köra övningar som inte innefattar handlederna.

Det kändes stressande att jag fick så ont eftersom golfveckan är nästa vecka… Jag har ju anmält mig och vill ju spela!

Idag söndag testade jag att golfträna. Jag började med att putta. Hålla löst i klubban om det nu var så att smärtan kom från musklerna. Sedan chippade jag. Jag tänkte att det är bra att börja med dessa klubborna för att de kräver mindre/kortare rörelse och kraft. Bra att börja värma upp så. Sedan gick jag vidare till rangen och slog de slagen jag ville där. Jag kände av handlederna lite grann men jag hade inte ont så jag hoppas verkligen att jag kommer att kunna spela som jag vill nästa vecka!

Jag och Fredrik har ju som så många andra suttit och tittat på The Open. Vilken imponerande golf! Så roligt att titta på dem! Det är lärorikt att granska dem. 😊

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

På skrå i Sunne! 2018-07-16

Veckan som gått…

Jag har tittat på tjejernas Lag-EM, spelat på de nio hålen längst bort, varit på semester i Sunne.

I början på veckan spelade jag och Fredrik på hålen som var tillgängliga längst bort nu när tjejernas Lag-EM är i full gång. Det funkade bra med parkeringen och det var en trevlig variant av vår bana. Även om det är samma hål så blir det annorlunda när man startar på ett annat hål och i detta fallet hål 13. Spelet flöt på bra! Jag var över lag nöjd med mina slag. Jag gjorde en birdie på hål 10. Jättekul! Jag tycker inte alltid att par 3-hålen är lättare för att de är kortare utan det kan vara tvärt om. Men den här dagen flöt det på bra och jag hade ett bra utslag! Det var en härlig bollträff, fin bollbana, bra sikte och jag hade valt rätt klubba. Sedan satte jag putten också! Fyra komponenter som är bra tillsammans! 😊

Vi var och tittade på invigningen av tjejernas Lag-EM. Det var ståtligt och fint! Fint med alla nationernas flaggor, alla var finklädda och länderna paraderade in tillsammans. Karolina m.fl. uttryckte sig väl och pratade på ett trevligt sätt! Jag är säker på att alla kände sig välkomnade och taggade inför veckans tävlingar.

Vi var och tittade på tävlingen och vi började då vid rangen där jag såg hur tjejerna värmde upp på olika sätt som tex utfall med vridmoment och gummiband. Flera av dem använde sig av sin tränare och riktpinnar. När de slog hade även flera av tjejerna musik i öronen. Vi gick sedan vidare och tittade när de puttade och chippade. Flera använde sig av peggar som de antingen puttade mot eller längs med (på rak el böjd linje). Vi gick även med lite i olika bollar och tittade på spelet. Jättekul att se hur de spelade på vår bana! Hur och var de lade upp sig med utslaget, andraslaget, in till green och på greenområdet. Man såg ändå skillnad på hur de slog på rangen mot på banan… Även dessa duktiga tjejerna är mänskliga. Jag var mycket imponerad av deras spel, deras slag och allt vad det innebär! Sååå roligt och lärorikt att kunna titta på dem på så nära håll!

Jag och Fredrik har resten av veckan varit i Sunne! Hälsat på Fredriks familj, umgåtts och gjort saker med dem. Sedan råkar det ju ligga en väldigt fin golfbana där så vi hade ju naturligtvis med oss hela vår golfutrustning. Det är en vacker bana som ligger längs med den stora sjön Fryken. Banan innehåller många lutningar åt alla håll, raviner, bunkrar, dammar, nivåskillnader som gör att jag tycker att det är en rolig men svår bana. Banan är också jobbig att gå rent fysiskt därför och sedan var det väldigt varmt också, 27-31 grader! Det gick åt mycket vatten och jag hade paraplyet uppfällt för att få lite lättnad. Där var jag/vi och tränade och spelade under veckan. Så nyttigt att vara på nya ställen och mötas av nya utmaningar!

Träningsskorna var ju naturligtvis också nerpackade. Vi bodde nära Selma Spa och där finns det fina löparspår i skogen bakom hotellet som jag nyttjade. Där vi bodde fanns även ett hemmagym som jag lånade.

Det har varit en intensiv och rolig vecka som har passerat mycket fort!

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

Nästan HIO! 2018-07-16

Veckan som gått…

Det har varit en lite lugnare vecka. Sommarens första semestervecka. Ingen damtävling under veckan på klubben men två lagtävlingar på Sjögärde GK. Nära HIO. Mycket tankar och teknikträning kring min sving. Egen massör hemma!

Veckan som varit har känts lugnare även om jag och familjen gjort saker varje dag. Det har varit min första semestervecka. Härligt! Mina barn har varit hemma. Vi har varit en del vid havet, solat och badat som man gärna vill göra när det är så varmt och fint som det är nu! Mina barn tycker om att sova ut och vakna i lugn och ro. Då har jag passat på att åka till klubben och träna eller gå på Kungsbanan. Även en del kvällar har varit härliga att vara ute och träna!

Jag har tittat en del på våra svenska duktiga tjejer som tex Linda Henriksson och Pernilla Lindberg hur de svingar och slår bollen. Jag känner att jag blir mycket inspirerad och vill ändra lite mer på min sving. De svingar och slår så fint! Jag vill korta av min sving mer och även svinga/slå med rakare armar. Jag har nog hela tiden trott att om jag kortar av min sving så kommer jag att tappa längd i slaget. Jag bad Fredrik att han skulle mäta med kikaren när jag slog på rangen. Resultatet blev samma längd eller att jag till och med slog bollen längre! Tyvärr är det inte bara att ändra lite och så sitter det utan det skapar lite osäkerhet i olika situationer och det behöver tränas in. Jag vet ju samtidigt att man inte kan kopiera någon annans sving för att den ser fin ut utan jag går efter en bild jag har i huvudet och vad Henrik har sagt till mig så får jag hitta och skapa min egen sving.

Med ett jättefint järnslag var jag nära HIO på Kungsbanans andra hål. Jättekul! Jag har lättare att sikta med järnklubborna än med de långa klubborna. Det är väldigt roligt och även viktigt när man slår in mot green att siktet fungerar! Men det är något som måste tränas. Med de längre klubborna ställer jag ofta upp mig lite för mycket åt höger…

Det känns i kroppen att jag tränar mer varje vecka mot vad jag någonsin gjort tidigare.  Jag går ofta och har lite ont/träningsvärk i olika kroppsdelar. Det känns både i muskler och leder. Jag känner ofta av mina axlar. Uppe på och rakt in. Det är tur och skönt att Fredrik är så bra på att massera så att han kan hjälpa mig! Ingen dum hjälp att få alls. 😊

Då det inte var någon tävling i veckan på klubben och det börjar dra ihop sig till Tjej-EM så tänkte jag och Fredrik att vi åker till Sjögärde och spelar en runda. Jag har inte varit där tidigare men så hittade vi tävlingar där lördag och söndag som vi anmälde oss till istället. Vi spelade i lag, scramble första dagen och greensome andra dagen. Vi var inte så nöjda med vårt spel tyvärr och slutade på 10onde plats på lördagen och 6e plats på söndagen. Kul ändå att vara med och få testa den banan. Efter spelet väntade jättegod lunch som Forsgården-bekante Glenn Ohlsson lagat.

Jag ser fram emot att titta på de duktiga tjejerna som spelar EM kommande vecka. Jag kommer att titta efter hur de värmer upp, hur de tränar och sedan gör på banan. Det kommer att inspirera mig mycket!

Vi kommer även att åka till Värmland denna veckan. Ser fram emot att spela på Sunnes vackra bana längs med Fryken!

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

9 hål med Henrik 2018-07-03

Veckan som gått…

Fristående tävling i tisdags, tränar vidare på fysupplägget, spelat 9 hål med Henrik och har tränat mentalt ute.

I tisdags var jag med i damtävlingen ”Gubbröra”. Vi spelar alla 18 hål från gul tee. Det är en rolig tävling som gör banan lite annorlunda. De flesta hålen blir längre och man hamnar i helt andra lägen/hinder på banan. Jag spelade med Agneta och Anna. Mitt långa spel fungerade ganska bra. Chipparna börjar fungera bättre på banan men längdkänslan med puttern funkade dåligt. Tillslut började jag peppa mig inför varje putt med tanken ”i eller förbi” eftersom jag lagt mig kort så många gånger innan. Summan av kardemumman så slutade jag på en tredjeplats och det kändes jätteroligt!

I torsdags spelade jag 9 hål på Kungsbanan och med mig hade jag Henrik! Det kändes jättekul att han var med på banan. Tidigare har vi träffats på övningsområden och då har vi mest pratat teknik. Nu gick vi mer igenom planering och tankar i spelet. Var och varför peggar jag upp just där på tee, hur ska jag tänka på banan, val av klubbor, hinder, vind, spel kring och på greenen. Hur läser man greenen så bra/rätt som möjligt, var vill man ligga i förhållande till hålet efter inspel? Många bra tankar och samtal blev det! Så lärorikt! Sedan kändes det extra kul att jag spelade ganska bra också! 😊

Jag har träffat Johan Ö och denna gången hade jag min mentala träning vid övningsgreenen. Jag tränade chippar eftersom jag har (fast det går bättre och bättre) svårt med de slagen på banan. Tack och lov går det så mycket bättre på övningsgreenen! Vi pratade mycket om när, hur och var det inte funkar. Det är så bra att Johan själv spelar golf och att han är medlem på Forsgården. Då kan jag lätt beskriva olika platser och situationer som är svåra. Hur känner jag i olika lägen? Vad händer i och med kroppen när jag blir osäker? Hur ska jag tänka i stället? Hur tar jag kontroll över mina tankar i olika situationer? Jag fick göra några olika övningar för att spetsa till det lite för mig och se hur jag löste det. Simulera tävlingskänsla/nervositet! Så bra träning!

Jag kör vidare på mitt fysupplägg. Det innehåller övningar som känns bra men jag behöver gymmet och dess redskap. Nästa upplägg hoppas jag på att jag kan träna var som helst eftersom det är semester och jag och sambon åker till Sunne ett tag.

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

Chipp, bunker och vind 2018-06-25

Veckan som gått…

Jag har träffat Henrik och tränat chipp och bunker, spelat tjejserien nr 6, varit på gymmet och kvällstränat på olika sätt…

I måndags träffade jag Henrik. Det var höst- eller tidigvårväder! Långbyxor och långärmad tröja under en vindjacka. Blåste och regnade lite till och från. Vädret svänger verkligen och det gör det ju på banan också när man är ute så många timmar som man oftast är. Vi började träningen med chippslag. Jag har tränat det en hel del på egen hand och bollträffen sitter ganska bra på övningsområdena. Vi pratade en del om uppställning, bollplacering och bollträff. De är de första grunderna. Sedan ska man ju vidare tänka på ”var vill jag landa bollen” för att den sedan ska rulla fint in mot hålet. Man får då titta på och läsa greenen för att klura ut var och hur jag vill ha det för att det ska bli så bra som möjligt. Jag tittade från där jag stod och sedan la jag ut en stor markeringsknapp där jag ville landa bollen. Det tyckte jag är bra träning, att slå till bollen och få den att landa just där. Inte helt lätt men lärorikt och kul när man lyckas!

Efter ungefär halva tiden gick vi ner till bunkern nedanför drivingrangen. Det var första bunkerträningen jag hade med Henrik. Jag ställde mig först i bunkern och slog några bollar. De gick helt ok ur och sedan tittade jag på Henrik och han frågade varför jag stod som jag stod. Min uppställning är öppen. Fötterna lite lätt vinklade snett mot målet, händerna lite framför mitten och bladet på klubban är öppet. Mitt enda svar var att det är så jag har lärt mig att man ska stå och slå. Henrik berättade om hur klubborna tillverkades förr mot hur de ser ut nu. Förr behövde man öppna upp bladet så mycket men nu är de så mycket loft på dem så det behöver man inte längre. Han visade mig hur jag skulle stå med fötterna rakt fram parallellt, klubban centrerad, böja mycket på benen och därav ta olika mycket sand beroende på hur långt jag ska slå. Böjer jag mycket och tar mycket sand så går bollen inte så långt och tvärt om. Vi pratade om olika lägen som man kan hamna i bunkern. Nedförsbacke, nära kanten, långt ifrån att komma ur m.m. Det gick ganska bra när jag slog när Henrik stod där. Efteråt när jag stod kvar och tränade på egen hand var det inte lika lätt… Fundering jag har är också hur lär man sig hur mycket sand man ska ta för att komma olika långt och hur korrigerar man det? Känner att det inte riktigt är på min nivå utan att det kommer längre fram. Det viktigaste är nog i alla fall att man går ner i bunkern med trygghet och att man bara har en tanke ”att man ska ur!”. Efter det jobbar man vidare från där man ligger.

Jag spelade Tjejserien i tisdags med Annika och Solveig. Det blåste en del när vi gick ut och på vägen ökade vinden hela tiden. Bollen låg och vibrerade på greenen, vi hade svårt att stå i balans när vi ställde upp oss till bollen, det var svårt att veta hur många klubbor man skulle gå upp i motvinden respektive gå ner i medvinden. Det var en tuff eftermiddag på banan och efteråt var man jättetrött! Men vi kämpade väl!

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda