Niklas Blogg

Sista blogginlägget 2017-10-24

Sju häftiga månader lider mot sitt slut, har varit fantastiskt roligt och givande, hoppas verkligen klubben fortsätter med detta projekt så att fler får chansen, och har ni tiden och viljan tycker jag absolut att ni ska söka isåfall, utan tvekan!

Just tiden var jag lite orolig över när jag hoppade på detta, var ärligt talat osäker efter första samtalet med Henrik i slutet av mars, inte på att hoppa på själva grejen, men att jag inte skulle kunna lägga all tid som jag trodde att det skulle ta.

Som sagt har jag tre döttrar med diverse aktiviteter, jobb, sambo och hus, dessutom tränare för ena dottern i fotboll, men samtidigt som jag var osäker kände jag att HALLÅ!!, detta kan jag inte tacka nej till, hur ofta får man en sådan här chans, och alla i familjen var positiva och sa att självklart skulle jag göra detta!

Och jag ångrar det inte en sekund, fullständigt underbara människor inblandade, Henrik, ödmjukheten personifierad, lugn och metodisk, Linda, brinner för träningen och enormt engagerad, positiv och peppande, Johan, nyfiken och ser dom små sakerna som man inte själv tänker på men som är lätta att ändra till något positivt, och Mia som är konstant trevlig och hjälpsam när man har frågor eller problem, och alla andra som på ett eller annat sätt är inblandade från Forsgårdens sida, ett härligt gäng!

För mig var chansen till att få PT-hjälp nästan lika intressant som golfen, jojo-tränade innan i perioder utan en riktig plan eller ett bra upplägg, mångårig ryggvärk och dåliga knän gjorde att detta var en jättechans, och jag är supernöjd med träningen, nu har jag många olika program att gå tillbaka till och skifta mellan, och har ett sug efter träning hela tiden.

Varje nytt pass jag fick tänkte jag att det här kommer aldrig fungera, men när jag kört det en vecka så gjorde det det, och jag upptäckte hur fort man kan bygga upp sig och att kroppen klarar det.

Det jag kan känna är att jag nästan tränade för mycket, körde i stort sett varje dag första månaderna, och hade sådan träningsvärk mest hela tiden att det ibland var svårt att träna golfspelet...

Men jag märkte också fort att träningen i gymmet gjorde susen för styrka och rörlighet på golfbanan, innan var jag stel och ganska orörlig men det ändrades ganska fort med Lindas träningsupplägg.

 

 

Och golfmässigt då?

Har fått så mycket bra tips och träningsupplägg varje gång jag träffat Henrik, som sagt hade jag ingen direkt grund utan var självlärd så jag var nog en ganska tacksam elev som sög åt mig allt nytt som en svamp.

Har inte sänkt mig jättemycket i år men spelar inte längre några plattrundor, innan kunde jag lika gärna ha 7 poäng eller 28 poäng, nu ligger jag stabilt runt 36 poäng nästan hela tiden, med några rundor som jag kunde haft över 40 poäng men inte lyckades fullt ut, men jag tror att nästa år när allt sjunkit in, då kan det hända saker med handikappet, jag har hela tiden detta året lagt viss press på mig själv att jag måste prestera och visa att jag går framåt, men som Henrik säger, i år har vi lagt en grund för kommande år.

Sammanfattningsvis, en grymt rolig och lärorik upplevelse som jag alltid kommer bära med mig, fantastiskt STORT tack till alla inblandade och att jag fick chansen till detta, banor i konstant bra skick, klubben försöker hela tiden gå framåt och komma på nya saker och utveckla anläggningen vilket är riktigt roligt, och största möjliga tack till framförallt Henrik och Linda som jobbat med mig med ett stort leende hela året, ni är grymmast!! 

Vi lär synas på Forsgården!! 

/Niklas

Blogginlägg 25 2017-10-12

Har haft två veckor med fullt av dotterns fotboll, cuper två helger i rad och dom dagar jag ej jobbat har det varit riktigt sketväder!!

Som ni förstår av raden ovan har det inte blivit mycket golf, tror jag varit på rangen två dagar dessa två veckor plus att jag en fin kväll gick ut sju hål, och som jag skrivit så många gånger innan är den återkommande känslan att jag blivit mycket stabilare, visst kommer helmissarna ibland men långt ifrån så ofta som i början av året.

Fick äntligen gjort MR av knät och väntar på resultatet därifrån, knät känns ok igen så träningen är igång, träffade PT Linda och fick ett nytt program, några nya övningar och några gamla återkommande, känns bra!

En tävling kvar på Forsgården som jag tänkte anmäla mig till, låter rolig, har aldrig spelat Texas Scramble och ska väl kunna bidra med något bra slag till laget i alla fall!

Ser redan fram emot nästa vår då det verkligen blir en test av vad jag lärt mig i år!

Vi ses!

Blogginlägg 24 2017-09-20

Såg att när jag skulle skicka in detta att förra veckans blogginlägg låg kvar I utkorgen, ber om ursäkt för detta, å andra sidan fanns inte mycket att berätta, knät var fortsatt kass och vädret likaså, det blev med andra ord inte så mycket gjort.

Veckan som gick har varit händelserik, gick två varv på Kungsbanan plus 7 på Slottsbanan en dag, spelar mycket stabilare än innan, det är väl mest det jag märker med detta året, att det inte är så många dalar i spelet, visst, har en enorm förmåga att slå bollar i vattnet på hål 7 och 8 på Kungsbanan vilket förstör mina sänkningar då jag ligger på 2,3,4 poäng på övriga hål, när jag slår bra är det riktigt bra, men streckade hål är kostsamma.

Puttningen som jag klagat över hela året är också mycket bättre, mycket tack vare att jag verkligen gillar min nya putter och litar på den, det är kul, kan spara mycket slag på greenen.

 

Var äntligen hos ortopeden, som väntat blev jag remitterad till magnetröntgen som jag går och väntar på nu, förhoppningsvis räcker det med en rensning av leden, troligvis lösa benbitar och en trasig menisk som ligger och stör som behöver städas bort, i värsta fall behövs hela knäleden bytas ut vilket inte är lika roligt....

Ganska stort ingrepp och lång konvalecens, men i nuläget är jag beredd på allt, hade varit skönt att efter 15 år få ett fungerande knä.

Och så i helgen då, tandvärk från hell!

Bet sönder en tand för några månader sedan som dom lagade och hoppades det skulle räcka, men i helgen började det spränga i käken och strålade upp i huvudet och ner i nacken, blev tandakuten och rotfyllning, görskönt nu när det släppt för tandvärk är nåt man inte önskar sin värste fiende, var nära på att ta en tång i verktygslådan och dra ur den själv ett tag...

Blivit lite träning i veckan, tar det väldigt försiktigt med knäövningar men resten av kroppen fungerar så det är bara att bita i igen, fått dåligt samvete nu när jag slarvat med träningen nån vecka, har nog en eller två gånger kvar med Linda och har fått en supergrund med olika övningar jag kan varva i framtiden för att hålla igång kroppen och må bra.

Och så vädret, var ute några hål en kväll när det såg ut som jordens undergång, har inte världens bästa mobilkamera men det var häftiga scener runt om Forsgården, men jag klarade mig från regn och blixtar.

Ha en härlig vecka allihop!

Blogginlägg 23 2017-09-06

Första tävlingen på flera år, innan har jag varit med på företagets golfklubbs tävlingar för några år sedan, och en återkommande kompistävling ett par gånger, men det är några år sedan, detta var min första tävling där jag inte hade någon koll på vilka som var med och hur det går till, så jag var ganska nervös innan, framförallt för att jag inte fått något riktigt kvitto på var jag står golfmässigt, och mitt trasiga knä dessutom..

Slaggolf, shotgunstart på Vallda G&C, hål 11, utslaget i bunker till höger om green, kom ur bunkern på 3:e försöket, jaha, skulle det bli en sådan runda...
Men efter 2:a hålet släppte nervositeten och det blev riktigt kul, bra väder, fin bana och trevliga medgolfare gjorde att det blev en kul runda.
Slog bort 2 bollar, en i vatten och en in i skogen, fick 70 netto, 38 poäng och slutade tvåa i tävlingen på samma netto som vinnaren, dock hade han lägre handikapp och vann på grund av det.
Han fick åka på finalspel om två veckor på Öland, jag vann en trådlös högtalare....
Jag kan lätt hitta tio slag som jag borde kunnat göra bättre, bland annat dom jag skrev om ovanför och haft ett netto på under 65.

 

 

Hade fortsatt golfsug när jag kom hem och då kom Forsgårdens Veckobrev lägligt som erbjöd en shotgunrond på lördag förmiddag, blev 18 nya hål med härligt golfväder och återigen trevligt sällskap, bla en annan som varit mycket inblandad i kommunens olika fotbollslag genom åren så det blev mycket prat om fotboll och gamla gemensamma känningar, dessutom gick det bra igen, 38 poäng trots 3 bortslagna bollar, så helgens totala sänkning blev 1,6.

Fredagen funkade det långa spelet bäst, många fina drives och andraslag, på lördagen funkade närspel och puttning bättre.

Nu hoppas jag på många fina dagar i september och oktober så man kan spela vidare ett tag till innan hösten tar över helt.

Knät är som sagt fortfarande helkass, därav inte mycket träning...
Ska försöka få till en träff med Linda så hon kan fixa ett program jag kan köra utan att belasta ben, det löser hon gissningsvis utan större problem!

Ha de gott!

 

Blogginlägg 22 2017-08-31

Ajajaj, nåt har hänt med mitt knä....

Och det rimmar väldigt illa med att jag ska spela min första tävling på 5 år på fredag...

Opererade knät för typ 15 år sedan, korsbandet rök i en fotbollsmatch, det har väl aldrig blivit riktigt bra men funkat ok. Sista åren har det i tid och otid låst sig i böjt läge, tror det är någon lös grej som åker in i leden och lägger sig ivägen, nu vet jag hur jag ska "låsa upp" det utan större problem men innan jag kom på det kunde jag ligga på golvet 20-30 minuter och försöka tvinga knät att fungera, och det gjorde ont, väldigt ont..

Men i fredags när jag rodde på gymmet och var i bottenläge med böjda ben small det till och gjorde grymt ont, efter det kan jag inte böja benet mer än till hälften och haltar omkring som en skata..

När jag sitter med böjda ben så ser det ut som att knät vill pressa sig ut genom skinnet på framsidan, svullet och konstant molande värk, har fått remiss till ortoped men det kan ju dröja...

Så jag bara hoppas att jag klarar av att masa mig runt 18 hål på Vallda..

Träningen har blivit lidande, försöker köra överkroppsövningar som fungerar i alla fall.

Hade bunkerlektion med Henrik, helt annat än vad jag lärde mig för 20 år sedan när jag tog mitt kort, då skulle jag stå snett och öppna bladet mycket. Nu vanlig stans och utnyttja klubbans bounce, funkade bra tycker jag och känns som en bra grund att ha, kräver en del tid bara att lära sig hur mycket sand man ska ta för att reglera längden på slaget.

Fortfarande väldigt nöjd med nya utrustningen, som sagt blir det lite roligare med nya grejer!

Ha en go vecka!

Blogginlägg 21 2017-08-23

Tillbaka till vardagen, skolan börjar, in i rutinerna igen, ska bli ganska skönt!

Känns som det varit ett långt sommarlov, inte så mycket regn men ingen riktig värme och mycket blåst.

Blivit en del golf i veckan, gick två svängar på Kungsbanan med varierande resultat, första svängen 16 poäng, hade 11 poäng efter 4 hål och allt kändes grymt, sedan rasade det med drive ut på vägen på 5:e, boll i vattnet på 7:e och 8:e och så var den rundan körd..

Efter lunch 9 hål till med 18 poäng, mer stabilt, men slarvade bort några poäng med dålig puttning, som på hål 7, på green efter tre slag och en fyrputt på det.

Äntligen kom mina nya järnklubbor, Cobra King F7, lite ovant men jag gillar dom helt klart, blir en liten boost av att ha ny utrustning, nu kan jag inte skylla på dåliga grejer längre då hela bagen är uppdaterad.

När man går igenom det här så ligger det helt klart en liten press/stress i bakgrunden, med all uppbackning bakom så känner man att man måste visa resultat, i golf då givetvis genom att sänka sitt handikapp, när man då inte gör det börjar man tänka att folk tror att man inte går in för det ordentligt, blir lite negativa tankar och jag sätter stor press på mig själv.

Samtidigt säger alla parter att det är framförallt nästa säsong detta årets träning kommer visa sig, när allt sjunkit in och det inte är samma tryck på att prestera.

Jag ser mig ändå som en nybörjare som börjat med golf i år i stort sett, och känner själv att jag blivit stabilare på många sätt, och för mig är fysen en stor del i det hela då en "gammal" sleten fotbollskropp behöver omsorg.

Nog försvarstalat nu, träffade PT Linda i veckan och fick nytt gott program, många upprepningar och ganska tungt, framförallt 3x20 burpees i rad är en mördarövning, allt i kroppen går på högvarv, första gången går tankarna som vanligt att HALLÅ det här kommer jag aldrig orka!! Men, efter ett par dagar så funkar det, och man orkar, man bygger som sagt upp sig fort.

Att ha tränat på detta sätt med Linda är helt annorlunda än jag gjort innan, då gick man till gymmet 2 dagar i veckan, drog i lite maskiner och tyckte att man gjort det bra, men nu när man får ett anpassat program och bygger från grunden, tränar 4,5,6 dagar i veckan blir det en helt annan grej, jag säger det igen, väl värd investering om ni har chansen! 
Vi ses!

Blogginlägg 20 2017-08-16

Veckan som gick var som dom senaste, jobb, sommarlov och fotboll.

Två kvällar blev det några hål på Slottsbanan, sista var helt ok, ett över par på alla 7 hålen jag gick, eller vänta, inte hela sanningen för ett utslag gick åt skogen så där fick jag plikta och slå ut en ny... 

Gymmat har jag gjort 6 av 7 dagar, skulle träffat Linda men hon fick ställa in för sjukt barn, blir träff idag tisdag istället för ett nytt program, blir kul!

Inte mycket mer att berätta, järnklubborna har tyvärr inte dykt upp ännu, men väldigt nöjd med de andra nyförvärven i bagen!

 

Vi ses!

Niklas 

Blogginlägg 19 2017-08-10

Ännu en vecka full med jobb, även återuppstart med fotbollen för döttrarna så aktiviteter finns det gott om!

Fick äntligen några av klubborna jag köpt, en putter(äntligen!), en fairwaywood och en hybrid, mycket nöjd med dessa köp än så länge!

Får en liten boost när man får ny utrustning, hoppas på att järnklubborna jag beställt kommer i veckan också, blir spännande!

Slått några hinkar samt gått några hål i veckan, har blivit på kvällarna men nu mörknar det mycket tidigare så man kan inte vara ute på banan så länge längre tyvärr..

Sommaren har ju inte varit någon höjdare, visst, inte så mycket regn, men badvädret har för det mesta uteblivit, och blåst hela tiden i stort sett, nja, ingen sommar att komma ihåg vädermässigt kanske..

 

Fysen har gått bra, kört nästan varje dag, fått med mig en dotter ett par gånger som kört samma program som mig fast såklart med andra vikter, hon tycker det är kul och är dessutom ett ess på att städa efter oss!

Snart drar skolorna igång igen, ska bli rätt skönt att komma in i vardagen igen, då kommer jag få mer tid för golfen också, blir en rejäl höstsatsning för min del.

Har en tävling 1 september på Vallda inplanerad, innan dess måste jag få gå ett par registrerade rundor så jag får rätt tävlingshandikapp också, ledig nästa vecka så hoppas på det då!

 

Ha de!

Blogginlägg 18 2017-08-09

Några fantastiska kvällar med stiltje och värme, har hunnit med några hål och träning på kvällarna, trots att det mörknar tidigare och tidigare redan, för en månad sedan kunde man komma in vid 22.30 och fortfarande se bollen, nu är det svårt att se redan vid 21.30, det går åt fel håll..

Beställde nya klubbor i veckan som jag hoppas dyker upp snart, Henrik har varit med och hjälpt till med vad han tror ska passa så ska bli kul, lite nytändning där!

Tycker spelet sätter sig mer och mer när jag är ute, framförallt drivar och långa slag sitter bättre efter förra veckans tips jag fick på rangen, sen slår jag fortfarande fullständiga bommar ibland men det hör väl till har jag hört....

 

Testat lite olika puttuppställningar, det som funkar riktigt bra är när jag har bollen ganska långt fram, nästan vid främre foten, och "limmar" fast främre armen mot sidan av kroppen och vrider överkroppen i putten istället för att slå med armarna, det gör att klubban är stabil hela putten och linjen blir rak, ska ha en puttlektion med Henrik när han är tillbaka, får väl se vad han tycker om det.....

Nytt pass igår med PT Linda, back to basic, inget pulspass nu utan mer vikt och 3x12, ben, axlar, rygg och mycket bål, hon är grym på att motivera och variera, kommer något nytt varje gång som man verkligen känner ger!

Vissa övningar som man tror att man aldrig kommer orka och det krampar i musklerna, så efter en vecka så funkar det bra, man bygger upp styrka snabbt om man bara inte ger upp, det har hon verkligen lärt mig.

Kul också att se att hon verkar nöjd, trots att man ibland pustar mycket..

 

Vi ses!

Blogginlägg 17 2017-07-26

Rott några mil har jag gjort i år, börjar varje gympass med 10 minuters rodd, lite över 2km varje gång, gångra det med 3-5 pass i veckan så blir det en del.

Fortsätter med Lindas pulshöjande program, uppe i fyra varv nu, blir makalöst trött, hjärtat pumpar så man tror det ska hoppa ur kroppen!

Jag märker att det är väldigt viktigt med mat och inställning, har jag ätit lagom tid innan och är taggad så går träningen utan problem, stressar jag till gymet så blir det en helt annan upplevelse och så tröttnar jag efter ett tag, speciellt om jag har en tid att passa efteråt och inte känner att jag hinner med hela passet ordentligt.

Nån kväll gjorde jag samma misstag jag gjort innan, jag vill helst gymma först och sedan ta golfen, då kan jag spela tills det blir mörkt, men efter fyra varv med programmet finns inga krafter kvar och då blir golfen inte bra.

Som sagt högsäsong på jobbet, sommarlov för barnen, tiden och orken räcker inte riktigt till allt man vill göra, har ändå gymmat 5 dagar veckan som gick och tränat golf 3 kvällar även om det inte blir så mycket tid på golf som jag vill just nu. 

 

Har inte träffat Henrik på ett tag och som jag sagt tidigare vill inte mina långa klubbor fungera riktigt, så hamnade jag bredvid en kille på rangen, då vi båda var vänsterspelare och var rörande överens om att vi inte förstår varför de flesta spelar bandy och hockey vänster, varför ska man då byta till höger plötsligt när man får en golfklubba i handen...?

Han tittade lite när jag slog och sa plötsligt: "det där ser inte bekvämt ut, du har händerna så nära kroppen att du får kämpa med hela svingen, testa att ställa dig längre ifrån bollen", då höll jag i 5:an och hade slått tre slag halvhackigt 80 meter..

Flyttade bak mig 1-2 dm och slog fem stycken klockrena slag, vilket rus det blev!

Dagen efter tillbaka och testa igen, mycket bättre än tidigare, alla längre klubbor blev bättre samt att svingen känns mjukare i rörelsen, riktigt kul!

Kommande veckorna kommer se likadana ut, mycket jobb, sommarlovsaktiviteter och försöka klämma in så mycket golf och träning det går, Henrik har välförtjänt semester så inga träffar med honom heller.

Vi ses därnere!

Blogginlägg 16 2017-07-17

Veckorna flyger fram!

Precis jobbat 06.00-20.30 lördag och söndag, och nu blir det jobb i fyra veckor så där har ni min sommar, som sagt högtryck på jobbet nu och då får sommaren stå åt sidan tyvärr.

Annars har det varit mycket hålligång med barnen denna vecka, Skara Sommarland och andra utflykter, lite strand och båt också, har varit skönt!

Efter att jag fick mitt nya träningsupplägg av Linda och hade min mardrömsupplevelse första gången så känns det redan bättre, körde det tre varv igår och hade nog klarat ett fjärde med men hann inte, men känslan att jag nog hade fixat ett varv till var skön, även om jag var rejält slut efter tre varv.

Tror första gången var en blandning av dåligt med sömn, dåligt med frukost och känslan att fyra varv var övermäktigt.

 

Har inte hunnit planera in någon ny lektion med Henrik ännu men ska ta tag i det denna vecka, dels måste jag ha en ny putter som jag skrivit om tidigare, missar alldeles för mycket, tvåputtar är sällsynt, tre-fyra är mer vanligt och då blir scorerna inget bra….

Spelet fram mot green stämmer bättre och bättre däremot, men när jag förstör det med puttningen hjälper det ju inte.

Gick hål 8 till 14 på Slotts och spelade två bollar på varje hål, bästa bollen på varje hål var kanon, par eller ett över, medan den andra inte alltid var lika bra…

Synd att man inte får spela två bollar och välja scoren på den bästa varje gång!

Har även blivit några ströhål på Kungs samt lite tid på range och chipområdet, är väl lite så kommande veckor kommer se ut också!

Vi ses på klubben!

/Niklas

Blogginlägg 15 2017-07-12

 

Veckan som gick innehöll både jobb, sommarlovsaktiviteter med barnen, lite för lite golf och så en sjuk urladdning på gymet som jag ej var beredd på..

Varit runt lite, Varberg, Borås, ute med båt och igår Skara Sommarland.

 

Blivit en runda på Kungsbanan samt några hål på Slotts, lite tid med puttningen, tycker längdkänslan sitter ganska bra men siktet är inte hundra, tänker på Henriks tips och nöter på.

Börjar även få till mina längre järn, 5,6, som jag tidigare i stort sett aldrig fått rena träffar med, underlättar ju mycket på banan när gapet inte längre är järn7 till hybrid.

Och så gymet då, nytt program med Linda i fredags förmiddag, ok sa hon, pulshöjande träning, 13 övningar, 15 upprepningar och 4 varv totalt...

Alltså 13x15 utan vila, 4 varv med lite vila mellan varven.

Första varvet gick väl ganska bra men jag kände att 4 varv!? Ring ambulansen!

2:a varvet, efter halva började jag ta slut, kunde inte ta hela andetag utan hade krampaktig andning, började bli snurrig, lite illamående och tänkte att två varv till, tjena, jag kommer inte kunna gå ut härifrån, fullständigt slut.

Som tur var såg Linda hur jag mådde och bröt efter två varv, jag låg kvar 20 minuter på en bänk och det mesta bara snurrade.

Har tränat ett tag nu och känner att jag blivit mycket starkare men varje gång Linda byter program blir jag chockad och inser att man blir aldrig fulltränad..

Nu ska jag köra programmet 2 varv denna vecka, 3 varv nästa och förhoppningsvis klara 4 varv om tre veckor, kunde inte lyfta armarna och var rejält sliten i lördags men körde två varv plus lite extra i söndags och det gick rätt bra, men bröt i tid för jag var på väg in i väggen igen om jag fortsatt kände jag, men det är grym träning!

Vi hörs och ses!

Blogginlägg 14 2017-07-04

Tre dagar på luftmadrass i klassrum med 24 stycken 12-13 åriga tjejer tar ut sin rätt, intensiva dagar med massor av fotboll, känslor och umgänge, idag måndag blir en återhämtningsdag, sitter och skriver detta utanför Forsgårdens gym, ska bli skönt att köra ur sig lite.

Jobbar ju på Stena Line så det är högtryck för oss just nu, jobbade måndag och tisdag, cup fredag till söndag, på upptåg med barnen onsdag och torsdag, så var den veckan slut...

Blev lite golfträning onsdag och torsdag men det var inte mycket, gym tre dagar iallafall även om jag tycker det är lite för lite.

Skulle träffat Linda men hennes schema är saftigt fullt just nu så vi bokade om till denna veckan istället, programmet jag har nu funkar fint än så länge, ökar lite i vikter där jag känner att det går bara.

Mer golf denna vecka är min tanke!

Blogginlägg 13 2017-06-28

Blivit en hel del golf i veckan som gick, resultatmässigt upp och ner fortfarande.

Tänkte först anmäla mig till onsdagsgolfen, men då fick jag se att jag bara fick vara med utom tävlan då jag inte har tillräckligt med registrerade ronder ännu vilket jag inte hade riktigt koll på..

Har ju inte spelat ordentligt på 10-15 år så regler mm har jag inte riktigt koll på ännu märker jag.

Det blev 9 hål istället på både tisdag och torsdag, gick riktigt bra på Kungsbanan, 22 respektive 23 poäng på 9 hål och spel jag mestadels var riktigt nöjd med!

 

Däremellan, på onsdagen blev jag medbjuden till Sjögärde av en kompis, efter tisdagens 22 poäng var jag riktigt taggad och tänkte att det kunde vara en sänkning på G, istället blev det en mardrömsrunda.....

17 poäng......... Inte ens ett poäng per hål i snitt.... 10 bollar bortslagna.....

Kan säga att det inte är min favoritbana just nu...

Kändes som att alla hål var byggda för att inte passa mig, vatten precis i den längden mina slag går, varmt och jäkligt var det också, duffade varenda järnslag, tjockt gräs utanför fairway, fairway vet jag inte hur den var för den låg jag aldrig på, typ.....

Mycket tankar på onsdagskvällen, vad höll jag på med, tappat allt??

 

På´t igen på torsdagkvällen och 23 poäng på 9 hål, det var riktigt skönt!

Om golfen var kass så var sällskapet trevligare, en tjej från Forsgården som var riktigt duktig, lugnt och fint spel av henne.

Och så min vän som är rätt ny på golf men riktigt på G, han vann en partävling på Sjögärde häromveckan och ska till Bro Hof och spela final om någon vecka, kul!

Tycker båda banorna hos oss är riktigt fina, och roliga, jag har mest gått på kvällarna i lugn och ro, klart det går bättre när man är avslappnad utan press och stress. 

Fysen körde jag hårt i början av veckan, varje dag från söndag till torsdag, i helgen har det varit fullt upp med barnens aktiviteter så då har tyvärr fysen fått stå tillbaka, men har en träff med Linda i veckan för att få lite nya uppgifter så bara att köra på igen! 

Fredag till söndag denna vecka åker vi på fotbollscup i Skövde med våra tjejer så då blir det varken golf eller fys, blir till att ta igen nästa vecka!

Vi ses på klubben!

Blogginlägg nr.12 2017-06-20

När det inte riktigt fungerar som man vill börjar man testa nya saker, istället för att gå "back to basic"... Kommer på mig själv med att göra detta ibland, men det är sällan det funkar i längden.

Bättre då att tänka på vad Henrik sagt och börja om från början med uppställningsproceduren, ibland tror jag att det sitter automatiskt nu men det är så liiite som gör att nåt blir annorlunda och då blir fel.

Testade dock att hålla klubban lite annorlunda vilket slog väl ut, innan höll jag mest med fingrarna med översta handen, testade att ta ett rejält grepp ända in i handflatan som blev riktigt stabilt och gav säkrare slag, testar vidare med detta.

 

Var ute med Henrik och gick Kungsbanan för han ville se hur jag tar beslut på banan, började med en lång drive på första, en grym 9:à upp på green och så tvåputt i hål, "nä men jag går in igen då, det här är ju lugnt" tyckte han då ;-), utslaget på 2:an gick rakt i dammen..

Resten av rundan var blandad med fina slag och riktiga bommar, men fick en hel del bra tips att ta med mig ut på banan.

Har provat lite klubbor då mina har några år på nacken och jag är sugen på saker anpassade för mig, första köpet blev en driver som jag är grymt nöjd med, en Callaway, har beställt en fairwaywood och en hybrid från samma märke, järn lutar dock åt Cobra just nu, är som ett barn på julafton när jag väntar på dessa!

 

Golf efter gym eller gym efter golf, skulle väl förorda det senare, två gånger denna vecka har jag kört Lindas pass först, riktigt intensivt, och sedan tränat golf, inte optimalt då man tar slut rätt fort då och inte orkar hålla uppe kraften och tanken.

Fint väder veckan som kommer så hoppas på en hel del golf!

Ha de gott!