Sverige splear om bronsmedalj på lördagen

Fredagens spel!

På Forsgårdens Golfklubb som presenterar en tuff och utmanande bana fick flicklandslaget igår se sig mot ett mycket bra spelade Spanien. Ibland är det så att motståndarna visar sig bättre, så var det idag.

Det var ett decimerat Sverige som idag spelade med fem istället för sex spelare då Ester Fägersten blivit sjuk. Om hon är tillbaka till morgondagens bronsmatch mot Tjeckien beror på hur hon mår i morgon när hon vaknar.

Oavsett om Ester kan spela eller inte så är det ett la...ddat Sverige som kommer att pegga i morgon.
-Vi var väldigt nära att ta ledningen med två-noll i morgonens foursome och det hade då så klart varit jätteskönt att ha med sig in i singelspelet. Men Spanien bet tillbaka de sista hålen och det blev ett-ett istället.

-Singelspelet kändes då som en helt öppen historia och ganska långt in i singelspelet så stod det och vägde, två matcher var helt lika men så vid hål tolv, tretton och fjorton så svängde det i spanjorskornas favör ordentligt och till slut blev det ganska klara siffror, säger Carl Gustavsson coach flicklandslaget om dagens semifinal.

-Efter dagens rond samlades vi och det var ingen som hängde med huvudet utan det är fullt fokus på morgondagens match om bronsmedaljerna, säger Carl Gustavsson om morgondagens bronsmatch.

Text Göran Söderqvist SGF