Svenskorna i Semifinal!

Svenska flicklandslaget i semifinal!

Flicklandslaget tog sig efter en lång dag igår på Forsgårdens Golfklubb till semifinal i lag-EM.

Vid morgonens foursome avgjorde Sverige båda matcherna på 16:e hålet. När det efter lunch var dags för fem singelmatcher var det Danmark som började bäst. De svenska spelarna gjorde vad de kunde och Andrea Grimberg Lignell avgjorde tidigt sin match och anslöt då till Elsa Svensson som caddie. Elsa blev den som avgjorde lagmatchen med ett säkert par på hål 17. Bakom Elsa lirade Ester Fägersten och hon var två upp i sin match när hon på 16:e hålet nåddes av beskedet att Elsa avgjort. Ett skönt besked tyckte Ester mitt i den svenska segerglädjen.

-I början hade jag det lite kämpigt, jag puttade inte så bra men i slutet så satte jag fler puttar och tog igen, jag tre ned som mest. Att få avgöra känns helt sjuk. Jag är jättetaggade och lite nervös inför i morgon, säger Elsa Svensson efter att ha avgjort kvartsfinalen.

Idag fredag väntar Spanien i semifinal för flicklandslaget. I den andra semifinalen möts Italien och Tjeckien, vilket innebär att det är de fyra främsta lagen från slagspelskvalet som gör upp om medaljerna under fredag och lördag.