Scandinavian Masters på Forsgården för 25 år sedan!

Scandinavian Masters på Forsgårdens Golfklubb firar 25 år!

Tänk att det är 25 år sedan klubben arrangerade denna fina tävling första gången! 1993 var alltså första året som vår klubb fick denna ära och vi gjorde det bra att vi fick även 1996 återigen arrangera tävlingen. Vi har nu satt upp fina bilder på vinnarna och resultatlistor i loungen i restaurangen samt i tävlingskansliet. Titta, läs, njut och känns stolthet över att vi haft dessa prestigefyllda tävlingar.

1993 års tävling, på Forsgårdens Golfklubb, stördes av ihållande regn före och under tävlingen. Det hindrade inte att publikrekordet från Barsebäck året före slogs med några hundratal åskådare. Sportsligt blev tävlingen en rysare och för första gången fick särspel om segern tillgripas. Där var det nära att Anders Forsbrand blev den förste svenske segraren men han fick ge sig mot engelmannen Peter Baker, som efter två extrahål fick ta emot förstaprischeck, trofé och vinnarkavaj.

1996 års tävling på Forsgården fick vi för första gången uppleva en finaldag utan någon svensk inblandad i segerstriden. I stället var det tre engelsmän som i ett rafflande särspel gjorde upp om förstaprischecken på 116.000 pund (cirka 1,2 miljoner kronor). Segraren kom att heta Lee Westwood, en talangfull 23-åring, som efter två extrahål hade besegrat sina landsmän Russell Claydon och Paul Broadhurst

Kika gärna på resultatlistorna - så många välkända golfspelare av rang som tävlade hos oss under dessa två år. Vi hittar namn som världsspelare som Seve Ballesteros, Nick Faldo, Colin Montgomerie, Anders Forsbrand, Jesper Parnevik, Retief Goosen, Sam Torrance, Thomas Björn,  med flera.

I år spelas Nordea Masters på Hills Golf & Sports Club den 16-19 augusti. Där kan ni se golf i världsklass och återuppleva minnen från denna tävling!

Rangen stängd på tisdag morgon fram till kl.10.00 2018-08-15
KM resultat 2018-08-13