Lag EM uppdatering

Svenska laget trea i kvalet!

På hemmaplan spelade flicklandslaget bra golf under andra dagen av slagspel och slutade trea efter ett Italien som spelade riktigt bra golf och som får ses som favoriter inför matchspelet. Även Spanien slutade före Sverige i slagspelet. Italienska Alessia Nobilo gjorde ett nytt banrekord med 65 slag.

-Det kändes bra, fick flyt på slutet och träffade alla greener sista nio hålen och till slut även några puttar som gick i. Nycklar idag var att hålla... koll på vinden för att träffa många greener och komma nära flaggan då greener inte är de lättaste, säger Louise Rydqvist efter dagens rond.

-Det skall bli riktigt, riktigt roligt och hoppas på en bra lottning och inte behöva möta Italien i första matchen, men blir det så tar vi det som det kommer och kommer att kämpa då. Vi känner oss starka, säger Louise Rydqvist om morgondagens kvartsfinal.

I kvartfinalen möter det svenska flicklandslaget Danmark som slutade sexa i slagspelet.

I kvartfinalerna spelas två matcher i foursome på morgonen och fem singelmatcher på efter middagen. Alla matcher skall avgöras innan lagmatchen är avgjorde vilket innebär att innan något lag har fyra segrar så spelas särspelshål för att avgöra enskilda matcher.

Spännande!

KM resultat 2018-08-13