Lag EM - Sverige startar bra!

Bra svensk start i lag-EM

När första dagens spela av lag-EM summeras har de fyra svenska landslagen presterat bra. Det som gäller de första två dagarna är att vara topp-åtta för att få spela vidare om mästerskapet och medaljer.

Sex spelare spelar två ronder slagspel över två dagar och vid varje rond räknar lagen de fem lägsta scorerna som lagscore.  

Flicklandslaget spelar på Forsgårdens Golfklubb och är delad trea tillsammans med Tyskland, tre slag efter ledande Italien efter första ronden. Det var blåsigt på en redan utmanande bana som spelades hård och snabb. När vinden tilltog under dagen visade de svenska spelarna att de kan spela under tuffa förhållanden. 

-Min puttning var lite knackig, hade en putt för eagle som jag tre-puttade. I övrigt bra, spelade stabilt i de blåsiga förhållandena. Nu tänker jag köra lite fys och ett puttpass för att vara redo inför i morgon, säger Ingrid Lindblad efter första ronden.

Övriga svenska landslag är också topp-tre; herrlandslaget ligger tvåa efter England i Tyskland, damlandslaget är trea efter Frankrike och England i Österrike medan pojkarna som är i Tjeckien ligger tvåa.

Efter morgondagens spel vet vi vilka lag som går vidare till matchspel i de fyra mästerskapen där ettan möter åttan, tvåan möter sjuan osv.

Startlistan för tisdag hittar du genom att klicka på länken nedan