Lag EM

Snart kommer alla tävlande tjejer!

Nästa lördag den 7,e anländer alla flickorna till Kungsbacka från totalt 19 olika nationer. Under söndagen kommer ni att kunna se dem alla spela in på vår fina bana. Vi ser så mycket fram emot detta!

Läs nedan text från SGF´s presschef Göran Söderqvist:

Årets flicklandslag med spelare 18 år eller yngre är helt nytt jämfört med förra årets mästarlag och ingen har tidigare spelat lag-EM. Det nya laget har inlett året bra, två individuella internationella segrar har det blivit genom Kajsa Arwefjäll på Irland och Ingrid Lindblad i Tyskland. Utöver detta en del övriga topplaceringar och ett VM-brons när lag-VM avgjordes i Japan i början juni.

– Vi går in i årets europamästerskap med ett helt nytt lag. När året startade var det ett orutinerat lag sett till antal internationella uppdrag. Nu, sex månader senare, har de vid ett flertal tillfällen visat upp bra spel och också tagit mycket fina placeringar i de tävlingar vi spelat, säger Carl Gustavsson, coach för flicklandslaget.

– Vår övergripande målsättning är alltid att vi ska lära oss något som vi har nytta av i framtiden. Vi siktar på att ta oss vidare till åttondelsfinalerna efter det inledande slagspelet. Väl där kan allt hända men som alltid behövs lite flyt, säger Carl Gustavsson.

Spelplats är Forsgårdens Golfklubb i Kungsbacka, en rutinerad tävlingsarrangör som 2014 stod värd för ANNIKA Invitational Europe och tidigare även haft Europatouren på besök vid ett par tillfällen.

Flicklaget:
Elsa Svensson, Mariestads Golfklubb
Andrea Lignell, Hills Golfklubb
Kajsa Arwefjäll, Ljunghusen Golfklubb
Ingrid Lindblad, Ringenäs Golfklubb
Ester Fägersten, Hills Golfklubb
Louise Rydqvist, Värnamo Golfklubb

Coach: Carl Gustavsson
Kapten: KG Nissén

Schemat för veckan:

• 7 juli           Flickorna anländer till Säröhus
  • 8 juli           Inspel på Forsgårdens GK
  • 9 juli           Inspel på Forsgårdens GK, invigningsceremoni, fotografering av alla lag
  • 10-11 juli    Slagsspelskvalet startar - alla sex spelare i varje lag spelar 18 hål/dag
  • 12-14 juli    Matchspel
  • 14 juli         Sista tävlingsdag och avslutningsceremon

Vill ni veta mer om evenemanget KLICKAR NI HÄR:

HUR påverkar tävlingen oss medlemmar?
Var kan man spela? Är restaurangen öppen för medlemmar och övriga gäster mm?

Självklart vill vi att så många som möjligt kommer och tittar och hejar fram det svenska laget. En del kommer säkert även att vilja spela egen golf och det finns möjlighet till det via spel på de sk "nio nya hålen". Läs mer om hur det påverkar oss medlemmar genom att klicka på nedan bifogad pdf.