Golf är friskvård!

Friskvård för golfen - Fantastiska nyheter!

Svenska Golfförbundet meddelar att Skatteverket gjort en tolkning av domen i Högsta Förvaltnings Domstolen som innebär att alla medlemmar som har friskvårdsbidrag från arbetsgivare kan få bidrag för golfspelet på den egna klubben. Det maximala avdragsbeloppet är 5 000 kronor. Detta innebär att du kan få bidrag för den del som avser serviceavgiften på Forsgårdens Golfklubb. Du kan även få friskvårdsbidrag för greenfeespel, golflektioner, grupplektioner och rangebollar.

I bifogad länk kan du läsa Golfförbundets artikel om Skatteverkets tolkning. Klicka här för att läsa artikeln. Här beskrivs att man kan få avdrag för den del som avser serviceavgift/spelavgift. För att förtydliga det för dig som medlem i Forsgårdens Golfklubb innebär det att årsavgiften på Forsgårdens Golfklubb består av två delar. För en fullbetalande medlem är det dels en medlemsavgift (800 kr till klubben), dels en serviceavgift (5 650 kr till vårt AB). Det är alltså serviceavgiften som du kan få friskvårdsbidrag för upp till max 5000 kr.

Vi är så glada för att vår idrott äntligen är klassad som friskvård och vi hoppas att många med oss känner stor glädje!