Game On!

GAME ON!!

Spelet är igång på Forsgårdens Golfklubb - Ingrid Lindblad slog första slaget vid 2018 European Girls Team Championship!

Tisdag och Onsdag är det slagspel och kval för kommande dagars matchspel. Torsdag - Lördag spelas matcherna och på lördag är det finaldag... Så spännande!

Livescoring går att följa genom att klicka på denna länk: https://www.golfbox.dk/livescoring/tour/?language=2057#/competition/1644742/leaderboard/1722924

• Startlista och hela veckans program finns att läsa om ni klickar på bifogad länk nedan.
  • Dagens startlista finns även bifogad nedan med detaljerade namn.

Läs bifogad text från SGF´s Presschef Göran Söderqvist

Formstarkt svenskt lag i Europamästerskapen

Sverige är titelförsvarare när lag-EM i golf för flickor avgörs på 10–14 juli på Forsgårdens Golfklubb. I de två senaste finalerna har Italien och Sverige ställts mot varandra och har en seger vardera.

Historiskt så är Sverige med åtta mästerskapstitlar mest meriterade sedan lag-EM för flickor tog plats i European Golf Associations mästerskapskalender 1991.

Sverige ställer i år upp med sex spelare utan erfarenhet av lag-EM. Det är dock ett lag som spelat bra golf och visat form med flertalet internationella segar under säsongen och när lag-VM avgjordes i Japan under juni månad tog de brons.

– Vi går in i årets europamästerskap med ett helt nytt lag. När året startade var det ett orutinerat lag sett till antal internationella uppdrag. Nu, sex månader senare, har de vid ett flertal tillfällen visat upp bra spel och också tagit mycket fina placeringar i de tävlingar vi spelat, säger Carl Gustavsson, coach för flicklandslaget.

Kajsa Arwefjäll tog tidigare i år hem Irish Girls Open Stroke Play Championship ett slag före Louise Rydqvist, Ingrid Lindblad segrade i Tyskland när German Girls Open avgjordes och förra veckan stod Ester Fägersten och Andrea Grimberg-Lignell överst i varsin åldersklass när Stenson Sunesson Junior Challenge spelades på Barsebäck G&CC med ett starkt nordiskt startfält till start.

Flicklandslaget Golf Elsa Svensson, Mariestads Golfklubb Andrea Lignell, Hills Golfklubb Kajsa Arwefjäll, Ljunghusen Golfklubb Ingrid Lindblad, Ringenäs Golfklubb Ester Fägersten, Hills Golfklubb Louise Rydqvist, Värnamo Golfklubb

Coach: Carl Gustavsson Kapten: KG Nissén""