EM förberedelser för flicklandslaget på Forsgården!

EM förberedelser för flicklandslaget i golf

Flicklandslagets coach Carl Gustavsson samlade en grupp spelare på Forsgårdens Golfklubb söndag 27 maj för förberedelse till lag-EM för flickor som avgörs i Kungsbacka 10-14 juli.

Det svenska EM-laget som tas ut veckan efter midsommar kommer att bestå av sex debutanter då ingen från förra årets mästarlag längre är tillgängliga för spel.

-Idag kör vi en dag med det gäng som kommer att vara aktuella för flick-EM som går på Forsgårdens Golfklubb i juli. Vi har spelat in så mycket vi kan av banan, Forsgården har 27 hål och dessa kommer att kombineras till 18 hål så vi får inte till spel på alla 18 hålen. Men det blir i alla fall ett sätt att spela många hål, vi får känna på anläggningen, puttinggreen, rangen och ta udden av de största nyheterna när vi kommer tillbaka i juli, säger Carl Gustavsson coach flicklandslaget.

Att ha ett mästerskap på hemmaplan i Sverige ger en utmärkt möjlighet till en såhär pass tidig samling och med en större grupp spelare än som kommer att spela EM. Meningen med träffen på Forsgården var dubbel. Dels är det troligt att det svenska EM-laget återfinns i denna grupp och det är bra att dessa både bekantar sig med banan och anläggningen.

Men det finns som alltid också en tanke om långsiktig utveckling och då passade ett tillfälle som detta utmärkt. Under dagen dök Fanny Sunesson upp och gav sin syn på hur inspel kan genomföras, Peter Östlund berörde mentala aspekter och Göran Söderqvist hade en genomgång om medias roll.

-Det skulle vara jättestort och jättekul, hoppas det då kommer mycket publik så det blir ännu roligare att spela, säger Kajsa Arwefäll om möjlighet att spela lag-EM på hemmaplan.

-Det är att kolla på var man vill ligga, var man inte vill ligga. Var man kan missa och var man inte vill missa. Och så har vi Fanny Sunesson med oss så vi får bra tips av henne, säger Kajsa Arwefjäll om inspelet på Forsgården.

Spelarna åker denna veckan till Tyskland för German Girls på Solheim Cup-banan St. Leon Rot GC, därefter följer Teen Tour och ANNIKA Invitational Europe innan laget till lag-EM tas ut. Tre av spelarna skall också hinna med lag-VM i Japan som avgörs 12-15 juni, dessa är Kajsa Arwefjäll, Andrea Grimberg Lignell och Ingrid Lindblad.

Rangen stängd på tisdag morgon fram till kl.10.00 2018-08-15
KM resultat 2018-08-13