Brons till Sverige!

Flicklandslaget - Brons

Flicklandslaget som spelade på hemmaplan, på Forsgårdens Golfklubb i Kungsbacka, dominerade Tjeckien i förmiddagens båda foursomematcher och båda paren avgjorde redan på hål 15. Singelspelet blev tuffare. Tjeckien tog tidigt greppet om en match och när den var avgjord var de övriga fyra matcherna fortfarande väldigt jämna. Det blev till slut Louise Rydqvist som lyckades avgöra sin match på hål 18 för direkt springa tillbaka till Andrea Grimberg Lignell för att hjälpa henne som caddie det sista hålet. Även Andrea avgjorde på hål 18 och då bröt jublet ut då Sverige hade säkrat segern i bronsmatchen. När Andrea avgjorde var både Ester Fägersten och Ingrid Lindblad upp i sina matcher.

-Det känns suveränt, vi kom hit med ett lag där ingen tidigare slagit ett enda slag i lag-EM. När säsongen 2018 inleddes var detta inget lag som på papperet skulle kunna ta ett EM-brons. Gänget innan i flicklandslaget har varit riktigt bra och då har det blivit mindre internationellt spel för gruppen strax efter. Men från januari och framåt har detta gänget fått spela, vi har haft träningsläger och alla har flyttat fram sina positioner. Kajsa vann på Irland, Ingrid i Tyskland och så åkte vi med tre spelare till VM i Japan och blev trea där, säger Carl Gustavsson coach flicklandslaget.

-Vi kom hit och slutade trea i slagspelet, vann första matchen mot Danmark och var inte jättelångt ifrån att ta även Spanien i semifinalen och så blev det en rejäl fight även idag mot Tjeckien som är en uppstickarnation med bra spelare, säger Carl Gustavsson. -Det känns jättekul för tjejerna att rå detta i hamn. En bronsmatch är alltid rolig att spela, men det tråkiga är att den som förlorar åker hem med ingenting, hade vi kommit fyra hade vi varit nöjda men brons känns som en rejäl seger idag, säger Carl Gustavsson. Det två som fick vara med om avgörandet, Louise och Andrea upplevde dagens bronsmatch såhär.

-Jag var väldigt nervös inför hål 18, jag var ett upp och visste jag behövde ta min match för att vi skulle ha chans att ta hem bronset. Vi träffade fairway båda två, hon träffade green medan jag missade men låg så jag kunde putta den. Första putt slog jag till en meter ifrån och när jag satte den var det klart. Jag blev så himla glad att jag hoppade upp i Elsas famn som hade caddat mig de sista hålen, sedan i KG:s famn sedan fick jag stressa lite för jag skulle bak till Andrea och gå caddie, säger Louise Rydqvist. -Jag visste inte att min match var avgörande, jag visste att Ester var några upp i sin match så jag tänkte inte på att det var jag som skulle avgöra. Jag blev lite chockad, lite udda reaktion men hoppade upp i Louise famn direkt. Nu känns det superbra att inte komma fyra, det hade nog varit riktigt tungt, säger Andrea Grimberg Lignell.

GRATTIS TJEJER!