Seniorcupen 2017

Obs Spelschema och telefonlista finns nu (den 15/5).

Spelschema och resultat: se fliken Spelschema och resultat.

Telefonlista till deltagarna för 2017: se fliken Telefonlista till deltagarna.

Ansvarig för Seniorernas matchcup: Jonas Paulsson Tel 0705 - 288315, email: jonas.paulsson@telia.com

Matchspel är en mycket spännande spelform där Kungsbanan verkligen kommer till sin rätt.
Se under Regler nedan hur Seniorernas matchcup spelas.

Anmäl dig på Min Golf på www.Golf.se eller hellre på torsdagsgolfens tävlingar till tävlingsledning. En anmälningslista finns på expeditionen och betalning skall samtidigt med anmälan. En lista finns med tidigare års deltagare, vilket innebär att du bara behöver kontrollera att data stämmer eller så stryker du dig om du inte vill vara med i år. Om du är ny deltagare, så måste du fylla i dina data.

För att deltaga krävs ETH (Exakt Tävlingshandicap).

Anmälningsavgiften är 50:-

Anmälan senast torsdagen den 11:e maj. Därefter sker lottningen omgående. Deltagarna delas efter hcp i två lika stora grupper till en A-grupp och en B-grupp. Vid vinst går du vidare i cupen. Vid förlust i första matchen hamnar du i en sekundärcup. Detta betyder att alla spelar minst två omgångar.

OBS Cupen spelas på Kungsbanan (fd 9-hålsbanan) i match över 18 hål.

Även i år: I år får damerna spela ifrån tee 47 (röd) eller tee 39 (grön) och herrarna spela ifrån tee 57 (gul) eller tee 47 (röd). Detta gäller för alla oavsett ålder. Man behöver inte spela ifrån samma tee alla matcher utan kan besluta tee inför varje match.

Tidschema.
1:a omgående spelas senast  18 juni.
2:a omgående spelas senast  23 juli.
3:e omgående spelas senast  27 augusti.
4:e omgående spelas senast  10 september, finalen

Sekundärcup (förlorargruppen) innebär att de som förlorar i 1:a omgången går vidare till förlorarcupen.

REGLER

Seniorernas matchcup spelas med spelhandicap (=antal erhållna slag via slopen ifrån vald tee) utan reduktion.

I matchspel tävlar man om varje hål. Har båda spelarna samma antal nettoslag på hålet, delar man hålet, annars vinner den som har minst antal slag. När en spelare har vunnit ett hål mer än motspelaren sägs hon/han vara ”ett hål upp” (två hål mer – ”två hål upp” o.s.v.). Matchen är slut när någon av spelarna är fler ”hål upp” än det är hål kvar att spela.

Hur räknar man i matchspel när spelare A (med högre hcp) skall spela mot spelare B (med lägre hcp)?

Titta efter i slopetabellen hur många slag spelare A respektive spelare B får. Skillnaden mellan erhållna slag talar om hur många slag A har på B. Antag A har 23 i SHCP och B har 20 i SHCP då skall A få 3 slag av B. Dessa får A på de tre svåraste hålen, dvs de med lägst HCP.

För delning av ett hål får A ha ett slag mer än B hålen med hcp 1, hcp 2 och hcp 3, medan resterande hål delas vid samma score. Den som har minst antal nettoslag vinner hålet.

Damerna spela ifrån tee 47 (röd) eller tee 39 (grön) och herrarna spela ifrån tee 57 (gul) eller tee 47 (röd). Detta gäller för alla oavsett ålder. Man behöver inte spela ifrån samma tee alla matcher utan kan besluta tee inför varje match.

Var noga med att spela din match senast den dag då omgången skall vara färdigspelad. Har du svårt att få tag i den du skall spela mot, måste du höra av dig till mig, dvs Jonas Paulsson, 0705 – 28 83 15.

Om resultatet av en match inte noterats på anslagstavlan eller meddelats till Jonas Paulsson inom 3 dagar efter sista speldag enligt ovan så lottar jag matchen.

Den spelare som är överst i matchen är huvudansvarig att fixa en speltid dock är båda spelarna ansvariga. Resultat för en match skrivs på seniorernas anslagningstavlan samt sänd ett epost till tävlingsledaren: email-adress:jonas.paulsson@telia.com

Har du problem - ring tävlingsledaren:Jonas Paulsson, 0705 - 28 83 15

Lycka till önskar Jonas Paulsson