Hallands Gentlemän 2017

Ansvariga:  Tommy Ek och Lennart Nordin

Hallands gentlemän är individuella tävlingar och med olika golfklubbar som arrangörer. De är öppna för herrar 55+ och med officiellt handicap.

Tävlingarna spelas i 2 klasser:

klass A hcp 4 - 18,9,

klass B hcp 19,0 - 36,0

Tävlingarna spelas på tisdagar i maj / juni och i september.

Klass A spelar på en bana och klass B på en bana.

Spelform: Slaggolf

Tävlingarna går som 3-bollar med lottning så att du har medspelare från olika klubbar.

För varje deltävling och i varje klass delas det ut cirka 10 priser med prisutdelning efter sista tävlingen på våren och sista på hösten.

Dessutom sker en tävling mellan klubbarna över hela säsongen där de 13 bäst placerade i varje deltävling bidrar med poäng till den egna klubbens sammanlagda summa. Segrande klubb får förvara det "stiliga" vandringspriset kommande år.

Vid varje tävling betalar den tävlande en spelavgift och en startavgift, 30 kr. Sammanlagda avgiften framgår av spelplanen i bilaga.

Anmälan till tävling sker på www.golf.se. / Min golf / Tävlingsanmälan / aktuell klubb senast på fredag kl 12.00 veckan före tävling. Startlista publiceras på Min Golf senast lördag kl 12.00

Samåkning (näraliggande starttider): De flesta klubbar ”justerar” lottningen om du före anmälningstidens utgång sänder en e-post till arrangerade klubben med namn och golf-id på de som vill samåka.

Se även Hallands Gentlemäns hemsida:

Spelplanen för 2017