Team Forsgården

Team forsgården J 16 gänget Markus Wånge, Jacob Carlsson, Casper Ekberg, Erik Caverö, Isabella Hahne och Emil Hjalmarsson

Team forsgården J 16 gänget Markus Wånge, Jacob Carlsson, Casper Ekberg, Erik Caverö, Isabella Hahne och Emil Hjalmarsson

Team Forsgården är Forsgårdens satsning på juniorer som har bestämt sig för att dom vill satsa mer på sin golf. I Team Forsgården är man ute och tävlar regelbundet på sin nivå. Det handlar om individuella tävlingar så som Teen Tour, JMI eller Forsgården Junior tour.

Man representerar även klubben i olika lagtävlingar såsom SM Klubblag, JSM Klubblag, Kungsbacka Junior Tour, Göteborgs Golf Cup eller Juniorserien.

Följande spelare är med i Team Forsgården 2018:

Carl Rosenholm

Oscar Gustafsson

Arvid Åberg

Emil Bergström

Emil Hjalmarsson

Emma Borg

Casper Ekberg

Jacob Carlson

Erik Caverö

Tobias Staaf

 

I Team Forsgården jobbar vi enligt följande årsplanering och plan:

Oktober, November, December:

Golf: Under denna period påbörjas vinterträningen med det stora teknikarbetet som behöver göras inför kommande säsong.

Fys: Under denna period görs det stora arbetet för att förbättra sin grundfysik. Man bygger upp sig muskulärt på rätt sätt, man jobbar på sin kondition och även sin rörlighet.

Januari, Februari, Mars:

Golf: Här fortsätter det tekniska arbetet med spelarna. Vi jobbar individuellt & i grupp med varje spelare för att nå maximalt resultat. Man slår många bollar på sin egen tid för att sträva efter målen som spelare och tränare satt upp.

Fys: Här fortsätter arbetet som man har börjat med under förra perioden. Man bygger vidare och är noggrann i sitt fysiska arbete. Fysträningen utförs även i grupp.

April, Maj, Juni:

Golf: Här slutar i stort sett teknikträningen. Här ligger fokus på puttning, närspel och att få bollen dit man vill så att man kommer i form tills tävlingarna drar igång. Under perioden åker vi på träningsläger och golfgruppträningen utomhus drar igång.

Fys: Här slutar uppbyggnadsperioden. Här ska man underhålla det man byggt upp under de senaste sex månaderna. Gruppfyspass är inlagt och fokus för individen är att hålla sig rörlig och inte tappa sin muskelstyrka/kondition.

 

Team forsgården J21 gänget Samuel Graden, Sofia Frick, Gustav Hansson, Arvid Åberg, Oscar Gustafsson, Carl Rosenholm, Victor Bergwall, Joakim Strand

Team forsgården J21 gänget Samuel Graden, Sofia Frick, Gustav Hansson, Arvid Åberg, Oscar Gustafsson, Carl Rosenholm, Victor Bergwall, Joakim Strand

Juli, Augusti, September:

Golf: Väldigt lik den förra perioden. Det handlar om att träna för att förbättra sig och känna sig redo för att tävla. Mycket fokus under gruppträningarna kommer vara tester och olika övningar i puttning och närspel. Man jobbar för att få bollen dit man vill mer än att teknikträna.

Fys: Väldigt lik föregående period. Underhållningsarbete av kroppen sammanfattar perioden.

Utöver fys och golf så har vi även mental träning, kostrådgivning och teori såsom golfteori, regler osv. Även saker som målsättning, träningsdagböcker, rondanalyser och hjälp med tävlingsplanering är saker som spelaren kan räkna med att få när man är med i Team Forsgården.

I Team Forsgården ser vi alltid till så att individen följer sin egen plan. Planering och insatser kan skilja mycket från spelare till spelare och således behöver inte det som står ovan passa alla spelare.

Under grupptillfällena kommer vi jobba för att ha meningsfulla och kvalitativa träningar som tydligt utvecklar individen. Målet är att tillgodose alla individer så att man har möjlighet att nå sin potential.

Ledordet för all juniorverksamhet på Forsgården är att alla ska trivas och ha kul.