Hannas Blogg

Blogginlägg 20 2017-08-21

När vardagen tar full fart igen tar det lite tid att hitta tillbaka till sina rutiner och finna ett mönster som passar. I alla fall känner jag så. Det är mycket på jobbet och orken till att göra annat tryter litegrann. Men det är okej, den kommer snart tillbaka. Jag längtar verkligen tills jag ska träffa Linda på tisdag och få en liten genomgång av kroppen efter sommaren. Hon vet dessutom på vilket sätt hon kan ge lite extra motivation även om man i grund och botten måste ha den själv.

Golfen går faktiskt bra. Jag har en relativt hög lägsta nivå och förvånar mig själv ibland på banan över att jag blivit säkrare på det mesta. Framförallt har jag en plan över vad jag vill göra med de flesta slagen. Jag jobbar på att fokusera på och se det jag gör bra, vilket ändå är en hel del, istället för det som ibland går sämre.

 

Har ni funderat på vilken boll som passar er sving och ert spel bäst? Det är ibland en djungel med alla de olika alternativ som finns. Men det gör verkligen skillnad att åtminstone spela på den kategori av bollar som är mer fördelaktiga för en. Jag tycker att vissa bollförpackningar ibland kan innehålla lite missvisande information. Exempelvis bara för att en boll heter något med ”soft” så behöver det inte innebära att den är mjukare än en annan. Fråga i shopen så får ni hjälp.

Nu ska jag chippa lite i trädgården innan jobbet!

Hanna

Blogginlägg 19 2017-08-16

Åter till vardagen och jobb efter en härlig och lång semester. Det känns faktiskt ganska skönt att vara på hemmaplan igen och få tillbaka rutiner och tillgång till gymmet.

Det är en liten utmaning att få till träningen på samma sätt när man inte är hemma under semestern. Man får helt enkelt göra det bästa av situationen och vara lite kreativ i övningarna.

 

Min tidigare putter var en Odyssey putter och det är även den nya som heter O-Works #1W SS Pistol. Det som är speciellt härligt med den är att den har en helt annan insert än vad jag tidigare varit van vid. Bollen rullar ut lite annorlunda vid träffen och det känns som att bollen börjar sin rull tidigare. Ja, här är ännu en av mina konstiga beskrivningar. Hur som helst trivs jag med den även om jag fortfarande håller på att försöka vänja mig vid hur den beter sig.

Härom veckan kom ju jag och Kristoffer två en partävling där priset var ett par wedgar. Eftersom vi båda två redan är fullt kittade med wedgar så bytte vi in dem. Jag valde faktiskt att byta till mig en ny putter. Min tidigare putter har jag varit relativt nöjd med men när jag testade den puttern som jag slutligen valde kändes den helt annorlunda.

I helgen var vi på släktträff i Mariefred och besökte bland annat Gripsholms slott. Väl värt ett besök där tycker jag. En liten mysig stad med fina gamla trähus och ett slott vars historia har präglat bygden runt i kring. Vi passade även på att spela släktgolfen där, en tävling som återkommer cirka var fjärde år. Min mamma spelade fint och tog andraplatsen, Kristoffer tog tredjeplatsen och jag tog den fjärde med helt okej stabilt spel. Första platsen släppte vi tyvärr denna gång ifrån den närmsta familjen. Skit! Får satsa på nästa släktgolf år 2021! Haha!

Nu ska jag gå till gymmet!

Ha en bra vecka!

Blogginlägg 18 2017-08-09

Under veckan som har passerat har jag spelat så mycket golf! I måndags så spelade vi en sällskapsrunda som tyvärr inte gick så bra. Jag kämpar på med min sving och lyckades inte skrapa ihop så många poäng.

I onsdags spelade jag en tremanna Texas Scramble - tävling i Skövde med min man Kristoffer och hans bror Tobias. Det gick desto bättre och jag hade många fina långa slag och inspel. Vi landade på 59,3 netto och var ganska nöjda med det även om det inte räckte till prispallen.

Under helgen har jag spelat tävling både fredag, lördag och söndag i Värmland. Fredagstävlingen var en singeltävling som jag inte vet om jag ska skratta eller gråta åt. Jag spelade emellanåt fantastiskt men dalarna var riktigt djupa vilket gjorde att resultatet sammanlagt inte var att hänga i granen då det var slagtävling.

På lördagen var det dags för en greensometävling. Jag spelade med Kristoffer och det gick jättebra. Det brukar ändå gå ganska bra på sådana tävlingar då vi kompletterar varandra på banan. Det räckte till en tredje plats och vi vann fina knivar från Leif Mannerström.

På söndagen var det också en partävling, men denna gång en fyrboll bästboll tävling. Både jag och Kristoffer spelade bättre än vårt handicap och landade tillsammans på 46 p.

Detta räckte till en andra plats och vi vann fina wedgar från Cobra.

Eftersom det har blivit så mycket golf denna vecka så har jag legat lite lågt med den fysiska träningen. Jag har bara gjort min stabilitets- och rörlighetsträning för att orka med golfen bättre.

Det är väldigt roligt att ibland spela andra banor i landet! Men när man gör det så inser man också vilken fantastiskt fin hemmabana man har och i vilket skick den är i!

 

Ha en fortsatt trevlig sommar!

Blogginlägg 17 2017-07-24

Jag har spenderat veckan med att försöka återfå min sving. Jag tycker det går bättre men misstänker att jag inte gör exakt samma sak i varje sving. Närspelet går bra och jag litar på det på ett helt annat sätt nu. Tidigare när jag har legat på eller nära green så har jag ändå upplevt att jag har ingen aning om hur många slag jag behöver för att få bollen i hål. Nu är det annorlunda och jag känner mig mer trygg i det jag gör.

Jag har fått beskedet att mina besvär i ryggen beror på överansträngning från all fys- och golfträning och avhjälps bäst med hjälp av vila... Vila? Det har man ju verkligen inte någon lust med. Jag ska försöka dra ner på dom övningarna som påverkar bröstryggen mest, i hopp om att skona den lite.

 

 

Kommande vecka blir det mindre träning men mer golf. Vi har semester nu och kommer inte vara hemma men vi har inbokat en sällskapsrunda samt tre tävlingar. Det ska bli väldigt roligt!

Ha en bra vecka och njut av sommaren!

 

Bloggingägg 16 2017-07-17

Veckan som har passerat har varit lite av en kämparvecka. Jag har känt att efter förra veckans kollaps på rangen har jag fått försöka justera tillbaka svingen så som jag vill ha den.

Detta har gjort att jag inte spenderat någon tid på banan denna vecka utan bara på rangen. Jag försöker gå mer rakt bak i baksvingen för att möjliggöra rätt spår i nersvingen. Tycker ändå att jag har kommit en bit på vägen och träffar bollen igen och slår fina slag på rangen. 

Det är svårt att veta när den förändring man gjort är tillräcklig. Jag har försökt filma mig själv nu när jag har svingat för att försöka se om jag ligger rätt. Ska försöka stöta på pro Kristofer på Forsgården i början av veckan och visa ett filmklipp. Men det är ändå svårt att bibehålla denna känsla över att man tror att man gör rätt och vara komfortabel i det. Till och med när pro Kristofer har sagt att min förändring är tillräcklig så kan jag fortfarande ifrågasätta min sving och tänka – ”gör jag som han har sagt nu”. Det är då det sker oönskade och omedvetna förändringar av svingen. Ska jobba med att tro lite mer på mig själv.

Jag ska försöka hinna träffa Linda i början av denna vecka. Det var ett tag sedan vi sågs och det vore toppen om vi fick till en tid innan min semester. I övrigt går träningen helt okej även om jag ofta besväras av problemen jag haft under våren i ryggen. Försöker att inte tänka så mycket på det även om det för ont. 

Ha en härlig vecka!!!

Blogginlägg 15 2017-07-10

Denna vecka har varit jobbig! Jag träffade pro Kristofer i onsdags och det gick verkligen jättedåligt. Som jag nästan befarade så har jag fortsatt förändra min sving utan att jag själv har velat det. Jag träffade knappt någon boll på rangen och jag blev väldigt uppgiven och ledsen.

Senare på kvällen skulle jag och min man gå ut och spela 18 hål. Jag var inte jättetaggad på att gå ut och spela då det hade gått så dåligt tidigare under dagen. Men rundan gick över förväntan och jag kom in med 37 poäng. Va??? Ibland orkar jag bara inte med den mentala berg och dalbana som golfen tar med en på. Ena stunden är man helt förstörd och andra stunden är man ganska nöjd.

Kommande vecka har jag lite mer tid till att stå på rangen och försöka få tillbaka lite självförtroende igen. Ska försöka filma min sving litegrann mellan gångerna. Jag känner att det är när man börjar fundera på om man gör rätt eller inte som man omedvetet börjar göra ändringar som är helt onödiga.

Det var längesedan jag träffade PT Linda nu. Min träning flyter på bra men vi skulle behöva ta en träff snart om vi kan få till det och kolla läget. Ska se vad hon kan ha för tider över.

Hej å hå kämpa på!

Hanna

 

Blogginlägg 14 2017-07-03

Närspelet börjar ändå ta sig en aning. Jag gör i alla fall lite färre duffar i chippningen och längdkänslan i puttningen känns bra. Jag har verkligen försökt att lugna ner mitt spel lite. När jag ska slå bollen måste jag verkligen påminna mig själv om vad jag ska göra och vilket beslut jag fattat om linje eller liknande. Annars blir det bara något halvdant försök utan fokus.

Ett tråkigt men bra exempel på när jag har för bråttom och gör bort mig på banan var häromdagen vid hål 12 på Slottsbanan. Jag tar bara upp en klubba och ska skicka iväg bollen... det vill säga min fairwaywood. Big mistake! Utslaget går plums (!!!) ner i första vattnet. Ett vatten som jag egentligen aldrig behöver ha i spel. Blir sen en dubbelbogey på hålet och det grämer mig när jag inte tänker efter utan bara kör på och har för bråttom. Likande saker händer på andra hål. Även om jag inte lägger mig i vattnet så kan jag ta fel klubba och lägga mig i mindre fördelaktiga positioner för nästa slag. Jag blir tokig på mig själv!

Rundans bästa slag häromdagen var i alla fall utslaget på hål 10. Det var nära och höll nästan på att förstöra hålkoppen. Jag hann i alla fall få den där sugande känslan i magen som man kan få när någonting håller på att bli riktigt bra!

Ett annat roligt slag var utslaget på hål 18. En dag som denna var det nämligen medvind vilket gjorde att utslaget gick långt och andra slaget blev ett mycket kortare slag än vad jag är van vid där.

Fysträningen har gått riktigt bra i veckan som passerat och kommande vecka ska jag träffa Kristofer. Jag är lite orolig för att jag omedvetet har lyckats ändra lite saker i svingen... Men det löser sig i så fall!

Ha en härlig vecka!

Blogginlägg 13 2017-06-26

Under veckan som har passerat har jag endast lyckats få ihop spel på banan i form av en niohålsrunda. Har ni märkt att vi har en boende vid backtee vid hål 2 på Kungsbanan? Kanske är de fler som ligger där och trycker men vi hade alltså publik när vi skulle slå ut i form att ett rådjur.

Träffade pro Kristofer en kort stund när jag stod på rangen och slog. Kunde inte träffa en boll när han stod och tittade så han fick snällt gå vidare... Haha! Typiskt! Det gick ändå helt okej bra på rundan och jag försöker hitta de positiva sakerna att ta med mig till nästa gång. Exempelvis gick det lite bättre med chippningen den här gången. Tycker mig litegrann ha hittat hur det känns bäst för mig att ha min stans men att jag ändå kan bibehålla de tips jag fick av Kristofer för några veckor sen.

I övrigt har veckan varit relativt fullspäckad med andra delar av livet vilket har gjort att golfträningen blivit mer fokuserad på chippning i trädgården över buskar och annat som tillfälligt fått figurera som hinder. Men det är ju å andra sidan på chippningen som min träning borde centreras. Så det gör ingenting... 

Känns som om jag har lite ny energi den här kommande veckan och är verkligen laddad på att fortsätta köra på med både golf- och fysräningen.

Förresten så var vi i Hunnebostrand över helgen och firade midsommar. Mitt i glassätandet i hamnen spanar jag en enda golfklädd person. Självklart visar det sig vara en för mig välkänd Forsgårdare! Då blir man lite glad!

Ha en bra vecka!

Blogginlägg 12 2017-06-20

I tisdags spelade vi 18 hål på Forsgården, rundan tog lång tid men vi hann precis in innan mörkret. Det gick sådär med spelet och jag känner lite att jag står och stampar lite närspelet. Hoppas att det släpper lite snart. Känns som att det bara sitter i huvudet och att jag blir osäker i närspelssituationerna.

Senare i veckan träffade jag Mattias på ”Massa Muskler” för massage... trodde jag. Det var en ny upplevelse och han jobbar på ett speciellt sätt för att få spända muskler till att slappna av och skapa mer rörlighet. Det är roligt att träffa människor som man märker verkligen brinner för det som dom arbetar med. Efter behandlingen var jag mer eller mindre helt slutkörd i kroppen i två dagar, men nu är det bättre.

I söndags hade jag och min man vår ettåriga bröllopsdag så under helgen åkte vi söder ut i Sverige för att fira detta och för att spela lite golf såklart. Tack vare att Forsgården är med i en grupp av golfbanor som kallas för Top Nordic så kan man som medlem spela andra banor i samma grupp kostnadsfritt om man bokar på rätt vis. Vi gjorde detta och fick spela Vasatorp Tournament Course. Vi hade kanonväder och banan var i fint skick. Spelet lämnade lite att önska men bästa slaget under rundan var en relativt kort chip där jag var tvungen att vinkla upp bladet fullt och slå till bollen ordentligt. Så glad över att bästa slaget ändå var ett närspelsslag och att det blev precis som jag tänkte!

Bjuder på en bröllopsbild från en oförglömlig dag!

Glöm inte att äta glass people, det är sommar nu! 

Ha en härlig vecka!

Blogginlägg nr.11 2017-06-13

I början av veckan så tog jag två vilodagar från fysträningen. Eftersom jag skulle spela en golftävling på tisdagen så kände jag att jag behövde återhämta mig litegrann inför den. Golftävlingen var en intern golftävling på jobbet där vi spelade i olika lag mot varandra. Först foursome, sen bästboll och till sist singelspel. Vi vann faktiskt!

För första gången på länge så stämde mitt golfspel och jag kände att jag kunde lita på mina slag. Näst intill alla slag blev som jag hade planerat. Jag spelade jättebra och blev så hemskt glad för detta. Ibland är det lätt att spela golf. J Det går ju upp och ner, så är det bara. Men jag ska försöka ta och bibehålla denna härliga känsla och tro lite mer på mig själv och min förmåga. Som jag skrivit i tidigare inlägg så är det inte helt lätt att kombinera den fysiska tärningen med golfen. Men det visade sig vara helt rätt beslut att vila sig lite innan en tävlingsdag.

Jag träffade även min mentala coach Johan i veckan. Vi pratade en del om att jag ska försöka visualisera mina slag lite mer detaljrikt speciellt i närspelet. Vi pratade även om att försöka tänka ännu mer strategiskt på banan. Ibland blir jag så irriterad på mig själv när jag drar fram drivern ur bagen, slår den perfekt, kommer fram till bollen och tänker ”jaaa.. men på det här kvarstående avståndet till green är jag inte bekväm att spela in ifrån”. Det är klart att jag vill bli bättre på alla typer av slag och avstånd på banan, men om man känner sig bättre på att spela in från ett visst avstånd så är det klart man ska göra det om det går. Det är egentligen först nu jag börjar fundera litegrann på hur jag vill spela ett hål anpassat efter det jag tycker är mina starkare slag.

Japp, det är mycket att tänka på!

Ha det fint!

Hanna

Blogginlägg nr.10 2017-06-07

Min absolut största utmaning med hela ”gör om mig” – projektet är att på det mest fördelaktiga sättet kombinera den fysiska träningen med golfen. Det går inte att komma ifrån att man är trött i kroppen efter de fysiska övningarna och det påverkar också min prestation på banan. Denna känsla har präglat de senaste veckorna. Jag känner att jag blir starkare fysiskt men orkar inte riktigt hålla ihop golfspelet samtidigt.

I dagarna har jag fortsatt med att släppa ut mina järnslag till höger. Lyckades lite förändra det under de sista hålen på rundan idag. Eftersom jag är trött i kroppen så ”aktiverar jag inte”/”får inte kontakt” med bålen. Men när jag började fokusera på detta så gick det bättre och slagen blev närmare vad de borde vara.

Jag träffade PT- Linda i veckan och vi förändrade träningsupplägget litegrann. Det blir lite tyngre övningar än tidigare. En speciell övning som Linda la till är ”rotation i cable, uppifrån”. Det blir nästan som om man gör en golfsving fast man drar vikter samtidigt. Det känns lite skumt att göra den övningen åt vänster då jag är högerspelare men desto nyttigare är det säkert!

Ha en härlig vecka!

Hanna

Blogginlägg nr.9 2017-05-30

 

Veckan som har passerat har inte varit lika givande golfmässigt som jag hoppades. Livet har kommit lite emellan och jag har varit upptagen med jobb. Jag har spelat lite golf och tränat närspel vid två tillfällen men mer har jag inte hunnit. Däremot har jag genomfört all fysisk träning som jag hade tänkt. Jag känner mig starkare och starkare men har fortfarande lite känningar i bröstryggen emellanåt när jag har tränat och spelat mycket.

Jag har ju legat och sparat på mina massagetillfällen än så länge för att kunna ha dom framöver istället. Men jag känner att det är nog dags att boka in en tid nu så mina muskler får lite hjälp på traven med återhämtning.

 

Den kommande veckan har jag sett till att få mer tid till golfen och ska försöka spela och träna mera. Eventuellt så kanske jag och pron Kristofer snart ska försöka ses igen för att utvärdera lite och bestämma vart fokus på träning ska ligga.

Ha en bra vecka så ses vi säkert!

Blogginlägg nr.8 2017-05-23

Denna vecka som har passerat har varit lite tyngre golfmässigt. Egentligen har det gått helt okej när jag tänker på helheten. Men kan inte låta bli att bli lite frustrerad över att mitt närspel är så ojämnt. Man kan väl säga att det har varit en period då mitt tålamod svajat litegrann. Jag vet ju att den träning jag lägger ner på närspelet kommer att ge mer eller mindre resultat och det gör det också redan, även om det inte riktigt fungerar för mig ute på banan ännu. 

Tror kanske att jag fortfarande tänker ganska mycket på hur jag bör göra istället för att bara göra det... Vilket gör att det inte blir så naturligt och jag slappnar inte av som jag borde.

Den fysiska träningen går bra och jag känner mig generellt starkare. Jag upplever att har en större förmåga nu att aktivera de muskler jag vill i min sving. Alltså... helt plötsligt har jag i alla fall några muskler att använda. J  Jag tappar fortfarande ut många järnslag till höger när jag slår och helt plötsligt kan jag få till ett kanonslag som istället kan gå längre än vad jag tror. 

Jag har lagt en del fokus på den fysiska träningen i veckan som har resulterat i härlig träningsvärk. Men det har också gjort att det inte har varit lönt att stå på rangen. Har ni testat att svinga med ”meeegaträningsvärk”? Det blir inte så bra i varje fall!

Tänker spendera kommande vecka mest på 19:e hålet och övningsgreenen!

Blogginlägg nr.7 2017-05-15

Denna vecka har det hänt lite roliga grejer! Jag fick äntligen mina nya klubbor levererade till shopen på Forsgården. Det gällde en driver, en fairway wood (FW) och en hybrid av märket Cobra och av modell F7. När Rasmus (i shopen) packade upp allt funderade jag nästan på om jag skulle våga slå med dom här fina nya klubborna. Min gamla driver är ungefär från stenåldern och skulle nu få pensioneras.

Jag gick ner till rangen för att testa klubborna. Började med hybriden och det gick helt okej... Den kändes en aning knasig, men det tror jag mest berodde på att utseendet på den skiljer sig mycket från min gamla. Efter att jag hade slagit med min FW samt drivern hade jag dock grav hybris. Det kunde inte hjälpas! Jag har aldrig tidigare slagit sådana slag... Jag är minst sagt nöjd med klubborna!

I fredags spelade vi 18-hål. Det gick ändå ganska bra. Mina nya klubbor gick finfint även om dom satte mig i trubbel då jag inte alltid beräknade rätt gällande hur långt dom skulle gå. En härlig grej är puttningen. Den är mycket stabilare och gör att par och till och med birdies inte känns så omöjliga längre, tvärtom. Det var lite upp och ner vad det gällde resultaten på hålen men fick ändå ihop 38 poäng, så jag sänkte mig faktiskt med 0,6! 

Jag tappar mina slag främst vid längre järn och vid chippar. Jag sprider mina järn lite för mycket och gärna åt höger. Försöker jobba på att komma fram med händerna i bollträffen. Känner att jag behöver lägga lite tid på rangen med den biten. Mina chippar går ändå mycket bättre än tidigare. Men jag måste försöka slappna av och tro lite mer på mig själv och den chipp jag har bestämt att jag ska slå och också göra den fullt ut.

Kroppen känns bra. Jag kör på med samma träningsprogram som tidigare och ska göra det de kommande veckorna också innan vi utvecklar det vidare. 

Vi syns på banan!

Blogginlägg nr.6 2017-05-08

Denna vecka började med att jag tränade med Linda och fick ett nytt träningsupplägg. Detta upplägg är en utveckling av mina tidigare träningsprogram.
Men vi lägger till lite benövningar som exempelvis ”lårcurl på boll” och ”benböj med pinne”. Jag kör också utåtrotationer med gummiband för skulderbladen vilket jag känner är viktigt för att min nacke och bröstrygg i fortsättningen ska kännas stabilare.
Grymt att ha Linda som kan anpassa ett träningsupplägg just efter mig och mina styrkor och svagheter.
Detta träningsupplägg kör jag minst tre gånger i veckan.

Jag har fortsatt att fokusera min golfträningstid främst på närspelet den här veckan. Känner att jag har lång väg att gå där... men det är lugnt, det kommer när det kommer. För det gör det ju om jag fortsätter att träna? Tack vare Kristofers förändringar i min ”chipsving” så duffar och toppar jag färre bollar. Men har ännu inte riktigt hittat känslan i det närspelet.
Jag har verkligen inga planer på att byta tillbaka till min gamla fattning i puttern i alla fall. Det känns nu helt naturligt att ha vänsterhanden längst ner på puttern och jag upplever att jag har en ”rakare” puttstroke med den fattningen. 

Häromdagen spelade jag bland annat en 18-hålsrunda. Det gick helt okej, jag går på mitt handicap. Har fortsatt inte så höga krav på mig själv så här i början då jag känner att jag har mycket att tänka på inför varje typ av slag numera. Framöver hoppas jag att alla tillvägagångssätt kommer att komma mer automatiskt utan att så mycket tanke behöver ägnas åt det.

Ett ganska trevligt ”problem” dök upp under rundan. Jag slår drivern lite längre än vad jag har tänkt. Det är roligt men jag hamnade i hinder under rundan som jag aldrig har behövt ha med i beräkningen förut, nästan som att ha en ny hemmabana. En annan grej som jag har märkt med mitt golfspel på banan är att jag är ganska trögstartad.
De flesta av mina sämre genomförda hål ligger alltid i början av rundan. Får ta och fundera lite över min uppvärmning inför en runda och också över hur jag snabbare ska kunna hitta fokus i spelet.

Skönt är det varmare vädret som drog in och att det är ljust ganska länge så att man hinner runt 18 hål även om man startar rundan lite senare en eftermiddag! 

Klart slut!