Lindas Blogg

Första veckans träning av Gör Om Mig 2018 2018-04-16

Hejsan!

Nu har vi startat upp med första riktiga träningsveckan. Det känns jättekul att vara igång och nu när jag fått mina träningsupplägg så har det bara varit att köra på.

Jag har haft min första träning med Henrik. Vi började med att prata lite om projektet och mina mål för säsongen. De är:

  • Att få ett jämnare spel och därmed kanske komma ner lite i hcp.
  • Bättre närspel. Hantera chipparna (teknikmässigt) och bli tryggare i puttarna.
  • Få en bättre bollträff. Har lite för mycket duffar och har haft lite för lång sving.
  • Att alltid titta på bollen genom hela slaget. Är lite för nyfiken och det påverkar slaget och bollbanan så jättemycket.

Med Henrik korrigerade vi min svingbana. Gjorde den lite rakare då jag dragit klubban lite bakåt runt mig. Att jag ska sträcka på vänsterarmen och våga att korta av min sving. Den har varit ganska lång tidigare. Jag har på något sätt inte vågat eller klarat att stoppa tidigare. Jag har varit medveten om detta länge men nu har det börjat funka. Jag måste tänka på det hela tiden. Som alla vet så tar det tid att ändra på invanda mönster! Förra året kände jag att jag fick ont i axlarna och jag tror att det har med det att göra. Så vill man hålla fysiskt länge så är det bara att öva. Tänkte att jag ska kunna spela golf i många år till! 😊

Jag har spelat mina två första 18 hålsrundor för säsongen! I lördags var det sol och lite blåsigt. Ändå fantastiskt härligt ute. Kände också sådan glädje över att säsongen börjat igen. Det har varit en lååång vinter! Det gick över förväntan på de första 13 hålen. Sedan dippade spelet lite och jag var inte lika nöjd. Tur att jag hade så trevliga medspelare i bollen!

Att spelet dippar på slutet av en runda har ju säkert att göra med att man börjar bli lite trött. Både fysiskt och även mentalt. Det är en fundering jag har. Hur ska man träna för att hålla i alla 18 hål? Det är något som jag ska fråga mina tränare om och kämpa för!

Vi testade Robins golfkiosk för första gången och även om den inte är färdig så fick vi fyllt på med ny energi och vilat benen en liten stund.

Det är alltid skönt att stanna till där lite!

 

Idag söndag var jag och min sambo ute och trotsade vädret. Vi trodde inte att regnet skulle vara så ihållande.  Vi var nära på att kliva av rundan men så avtog det och då spelade vi klart. Det gick inte lika bra idag som igår. Vissa slag var jättebra, andra helt ok och några lite sämre. Jag strävar efter en högre lägstanivå för att få ett jämnare spel. Inte alltid så lätt!

Vi och all utrustning blev ganska blöta men det som möjliggör en runda i regn är ju bästa kompisarna Galvin Green-kläderna och de stora tjocka extravantarna som jag fick i julklapp. Jag är ju sååå frusen och behöver alltid massa lager kläder för att överleva ute! Jag går runt med halva garderoben i bagen 😊

Träningsupplägget jag fick från Linda för fysträningen innehöll mycket balans och styrka. Ser fram emot att träna kroppen på det sätt som en golfspelare behöver! Jag har ju haft lite känningar som jag sa tidigare i axlarna och även i ryggen. Det är skönt att känna att man tränar rätt och stärker upp sig. Jag har haft mina barn hemma denna veckan och med upplägget som är nu så har jag haft möjlighet att träna hemma. Jag har kört fys och läxläsning samtidigt.

Jag har varit i shopen och fått jättefina saker! Det känns så lyxigt och det tackar jag Forsgårdens GK så jättemycket för!!

I morgon ska jag träffa Johan Örtendahl. Det ska bli så spännande! Jag har aldrig gått hos någon mental tränare förut. Jag vill lära mig hur jag skapar en sköld och ge mig verktyg för att kunna hantera sådant som påverkar mig på olika sätt. Sedan tror jag att den här träningen innefattar så mycket mer som jag inte har en aning om... Det får jag berätta mer om i kommande bloggar!

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda