Lindas Blogg

Fantastisk weekend! 2018-08-08

Veckan som gått…

Jag har fått ett nytt fysupplägg av Linda. Jag har spelat Tjejserien, träffat Johan Ö och varit på golfweekend.

Jag startade veckan med att träffa Linda och jag fick ett nytt upplägg av henne. Det var en del nya övningar och en del jag haft tidigare. De flesta övningar var med gummiband. Alltså styrka. Jättejobbiga men sköna!

I tisdags spelade jag Tjejserien. Det var den 7de av totalt 9 stycken. Det känns att det lutar mot hösten… Jag spelade i samma boll som Annika och Elisabeth. Det var väldigt avslappnat och trevligt. Jag gjorde en 72. De första nio hålen gick sådär. Lite misstag här och där. Men de sista nio hålen gick mycket bättre. Vi började plötsligt planera tillsammans hur vi skulle spela, hur vi skulle slå och var vi skulle lägga oss. Det funkade riktigt bra och vi spelade bättre alla tre! 😊 Det är alltid skönt att avsluta med bra spel!

Jag har träffat Johan Ö för sista gången. Vi pratade om hur det hade gått sista tiden, vad jag tyckte själv om min utveckling, vad jag tyckte om detta mentala arbetet m.m. Jag tycker verkligen att det har hjälpt mig jättemycket att prata Johan! Det har varit så bra för mig att sitta och ventilera om att som händer när man spelar, hur jag känner då och vad jag tänker. Jag känner att jag har blivit mer harmonisk och lugnare på banan. Det påverkar spelet mycket hur man känner inombords. De spelare som jag träffat som har lågt hcp är generellt ganska lugna personer. Det siktar jag också på att vara, i alla fall i mitt golfspel! 😊

I helgen har jag, Fredrik och fyra vänner varit på en golfweekend. Vi bodde på Hooks Herrgård som ligger någon mil söder om Jönköping. De hade två olika banor där. Vi spelade Parkbanan i går. De sträcker sig utmed en stor sjö. Det var så fint där! Jag gjorde 38 poäng och sänkte mig. Vi tjejer spelade i ett lag mot killarna. Vi vann och på kvällen hade vi prisutdelning. I dag spelade vi på Skogsbanan. Det hör man på namnet att den ligger mer i skogen. Det var också jättefina hål. Lugnt och skönt! Bortsett från när vi nästan trampade på en huggorm. Jag gjorde en birdie på en par 5a som jag var mycket nöjd med! I dag spelade jag lite ojämnare men fick ändå ihop 33 poäng. Helt ok, tyckte jag! Hooks generellt var en jättefin anläggning så den kan jag rekommendera att åka till. Efter rundan åt vi lunch innan åkte hemåt… Trötta men jättenöjda med vistelsen!

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

Golfveckan! 2018-08-02

Veckan som gått…

Golfveckan och en och en halv vilodag.

Fredagen innan golfveckan fick jag ont i handlederna. Från tummarna och ca 10 cm förbi handlederna. Den dagen fick jag avbryta mitt spel för att det gjorde så ont! Det stressade mig mycket! Överansträngning hoppades jag på och att det skulle räcka att vila lite… Golfveckan hade jag ju sett fram emot länge. Anmält mig tidigt för att vara säker på att få plats. Den veckan innebär ju så mycket; hur ska jag lägga upp min plan för att hjälpa mig själv att orka fysiskt och mentalt så mycket som möjligt, spel och tävlingar såklart men också allt runt omkring som umgänge med vänner som också spelar, alla samtal om våra rundor vi har gjort för dagen, after-golf, prisutdelningar. Tänk om jag missar allt detta!?

Det gjorde jag inte! Som jag skrev i förra bloggen så vilade jag handlederna under lördagen och fram till söndag eftermiddag. Inte så mycket tid men det var den tiden som fanns. Envis som jag är så satte jag på mig mina skygglappar och tänkte att det måste räcka. Bära eller brista! Under spelet på måndagen och tisdagen kände jag av lederna men det gjorde inte ont. Mellan varje slag och mellan tävlingarna så tänkte jag på att låta dem vila på olika sätt. Det gick och jag spelade alla tävlingarna! Kroppen har känts över förväntan. Jag trodde att jag skulle känna mig tröttare och mer sliten. Det känns roligt att man fixade det och det var en kul utmaning att spela alla dagar!

Jag hade valt sen start varje dag utan fredag. Fick starttider mellan 14.40-15. Avsiktligt för att jag är morgontrött och skulle få sova ut, vakna i lugn och ro och sedan förbereda mig. Ge kroppen en chans att återhämta sig. Den behöver lite mer tid nu när man inte är 20 längre… Sedan att det skulle vara så otroligt varmt den här veckan och sommaren kunde man ju inte förbereda sig för eller värja sig mot. Det var bara att skydda sig så mycket det gick. Jag hade flertalet flaskor vatten i bagen. Blandade med kolsyrat och vanligt för att man vill ha variation i det man dricker. Jag drack resorb innan mina första nio hål och sedan vid kiosken, alltså inför mina sista nio också. Jag gick under paraplyet för att skydda mig. Jag upplevde att jag nästan glömde av att äta då man inte blev hungrig på samma sätt. Antagligen för att man drack vatten hela tiden. Jag blev plötsligt jättehungrig och kände hur energin föll. Då var räddningen att jag hade mat med mig så att jag snabbt kunde äta och få upp energinivån igen!

Tidigare i mitt liv har jag tränat och tävlat hoppning med mina hästar jag hade då och nu i sommar har en av Sveriges bästa hoppryttare varit sommarpratare i P1 – Peder Fredriksson. Det var så intressant att lyssna på honom! Mycket av det han sa går även att relatera till golfspelet. Mycket om känslan i ridningen, samspelet med hästen/golfspelet, tillslaget till bollen. Avståndet till hindret/hålet. Det är en känsla som behövs tränas upp och underhållas för det är en färskvara. Mentala pressen i tävlingar/spelet från sig själv och andra. Han pratade om att se tävlingar som en utmaning i stället. Nervositet, oro eller rädsla är en känsla. Ta kontroll över dina känslor. Ligg steget före och låt dem inte lura dig att tänka negativa tankar. Det går åt mycket energi att stänga dem ute. Tänk teknik. Du vet hur du ska göra. Acceptera att stressen är där men låt den inte ta över. Mycket tänkvärt!

18 hålet på golfveckan tycker jag är det jobbigaste att spela då terrassen är full med folk som tittar. Otroligt stressande för då vill man prestera. Jag har kommit ganska långt i mitt mentala tänk på banan sedan jag började med detta projektet men 18onde var otroligt tufft för mig. Där tog min kropp över mitt tänkande. ”Bubbla in dig” sa Janet! Tidigare gör om dig-tjej. Gå in i din egen bubbla och stanna där själv. De utanför finns inte. Bra sätt att tänka och det hjälpte mig lite i alla fall. Detta ska jag ta upp med Johan Ö när jag träffar honom nästa vecka.

Summering av veckans placeringar:

Måndag spelade jag med Fredrik och vi vann på 59 slag. Vi spelade båda bra och vi kompletterade varandra jättebra.

Tisdag var det singeltävling och då blev jag 7a. Spelade bra men puttade bort mig… Rätt känslan var inte där.

Onsdag spelade jag med Fredrik och då blev vi 8a. Vi spelade sådär båda två. Synd med tanke på alla fina priser! 😊

Torsdag var det singeltävling och då blev jag 28a. Veckans dipp!

Fredag spelade jag med Fredrik och då blev i 2a på 62 slag. Laddat om! Lugn skön känsla i kroppen och spelar då bra. Kontroll! Föll på målsnöret. Vinnarna (Kristian och Sandberg) hade samma antal slag men vann på spel-hcp.

I går lördag var det vilodag efter den intensiva veckan. I dag söndag har jag varit och tränat lite…

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

 

 

Ömma leder! 2018-08-02

Veckan som gått…

Nio hål på förmiddagarna, tränat med Henrik, ont i handlederna och sköt därför på min träning med Linda, uppladdningsvecka inför golfveckan och tittat på The Open med spänning!

Jag har haft mina barn hemma i veckan. De tycker om att sova ut och då passar jag och Fredrik på att cykla till golfbanan. Vi har tränat och sedan avslutat med ett varv på Kungsbanan. Det har varit bra att kombinera träning och spel på banan då det kan kännas mycket olika.

Jag har fortsatt att träna min sving. Korta av den och sträcka på min vänsterarm. Det går bättre och bättre. Tyvärr hade jag börjat toppa och duffa bollen. Jag träffade Henrik i torsdags. Han tittade när jag slog och såg då att jag har börjat röra mig i svingen. Lite i höften och även i överkroppen. Även tilta med höger axel och tappa bak vänster axel. Små saker som jag inte känt själv men som påverkar jättemycket. Direkt efter de korrigeringarna så träffade jag bollarna mycket bättre igen. Kändes så bra! Direkt efter träningen antecknade jag detta i mobilen. Bra med en checklista tänkte jag! Vi tränade också på sikte. Jag tycker att det är svårare att ställa upp sig och sikta med de längre klubborna. Jag tränade med siktpinnar så att jag ser att bollen går dit jag siktar och då får kvitto på att jag svingat rätt. Henrik sa även att jag skulle titta efter ett märke i marken i riktning mot målet att sikta mot. Bra hjälp!

I fredags spelade vi på Kungsbanan och jag fick så ont i handlederna så att jag tillslut avbröt rundan. Jag antog och hoppades på att det bara skulle vara en överansträngning eftersom att jag inte hade slagit mig. Jag bestämde då att jag skulle vila fram till söndag eftermiddag… Jag skulle träffat Linda för att få ett nytt pt-upplägg men vi bestämde tillsammans att det var bäst att ta det om ett par dagar. Jag får köra övningar som inte innefattar handlederna.

Det kändes stressande att jag fick så ont eftersom golfveckan är nästa vecka… Jag har ju anmält mig och vill ju spela!

Idag söndag testade jag att golfträna. Jag började med att putta. Hålla löst i klubban om det nu var så att smärtan kom från musklerna. Sedan chippade jag. Jag tänkte att det är bra att börja med dessa klubborna för att de kräver mindre/kortare rörelse och kraft. Bra att börja värma upp så. Sedan gick jag vidare till rangen och slog de slagen jag ville där. Jag kände av handlederna lite grann men jag hade inte ont så jag hoppas verkligen att jag kommer att kunna spela som jag vill nästa vecka!

Jag och Fredrik har ju som så många andra suttit och tittat på The Open. Vilken imponerande golf! Så roligt att titta på dem! Det är lärorikt att granska dem. 😊

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

På skrå i Sunne! 2018-07-16

Veckan som gått…

Jag har tittat på tjejernas Lag-EM, spelat på de nio hålen längst bort, varit på semester i Sunne.

I början på veckan spelade jag och Fredrik på hålen som var tillgängliga längst bort nu när tjejernas Lag-EM är i full gång. Det funkade bra med parkeringen och det var en trevlig variant av vår bana. Även om det är samma hål så blir det annorlunda när man startar på ett annat hål och i detta fallet hål 13. Spelet flöt på bra! Jag var över lag nöjd med mina slag. Jag gjorde en birdie på hål 10. Jättekul! Jag tycker inte alltid att par 3-hålen är lättare för att de är kortare utan det kan vara tvärt om. Men den här dagen flöt det på bra och jag hade ett bra utslag! Det var en härlig bollträff, fin bollbana, bra sikte och jag hade valt rätt klubba. Sedan satte jag putten också! Fyra komponenter som är bra tillsammans! 😊

Vi var och tittade på invigningen av tjejernas Lag-EM. Det var ståtligt och fint! Fint med alla nationernas flaggor, alla var finklädda och länderna paraderade in tillsammans. Karolina m.fl. uttryckte sig väl och pratade på ett trevligt sätt! Jag är säker på att alla kände sig välkomnade och taggade inför veckans tävlingar.

Vi var och tittade på tävlingen och vi började då vid rangen där jag såg hur tjejerna värmde upp på olika sätt som tex utfall med vridmoment och gummiband. Flera av dem använde sig av sin tränare och riktpinnar. När de slog hade även flera av tjejerna musik i öronen. Vi gick sedan vidare och tittade när de puttade och chippade. Flera använde sig av peggar som de antingen puttade mot eller längs med (på rak el böjd linje). Vi gick även med lite i olika bollar och tittade på spelet. Jättekul att se hur de spelade på vår bana! Hur och var de lade upp sig med utslaget, andraslaget, in till green och på greenområdet. Man såg ändå skillnad på hur de slog på rangen mot på banan… Även dessa duktiga tjejerna är mänskliga. Jag var mycket imponerad av deras spel, deras slag och allt vad det innebär! Sååå roligt och lärorikt att kunna titta på dem på så nära håll!

Jag och Fredrik har resten av veckan varit i Sunne! Hälsat på Fredriks familj, umgåtts och gjort saker med dem. Sedan råkar det ju ligga en väldigt fin golfbana där så vi hade ju naturligtvis med oss hela vår golfutrustning. Det är en vacker bana som ligger längs med den stora sjön Fryken. Banan innehåller många lutningar åt alla håll, raviner, bunkrar, dammar, nivåskillnader som gör att jag tycker att det är en rolig men svår bana. Banan är också jobbig att gå rent fysiskt därför och sedan var det väldigt varmt också, 27-31 grader! Det gick åt mycket vatten och jag hade paraplyet uppfällt för att få lite lättnad. Där var jag/vi och tränade och spelade under veckan. Så nyttigt att vara på nya ställen och mötas av nya utmaningar!

Träningsskorna var ju naturligtvis också nerpackade. Vi bodde nära Selma Spa och där finns det fina löparspår i skogen bakom hotellet som jag nyttjade. Där vi bodde fanns även ett hemmagym som jag lånade.

Det har varit en intensiv och rolig vecka som har passerat mycket fort!

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

Nästan HIO! 2018-07-16

Veckan som gått…

Det har varit en lite lugnare vecka. Sommarens första semestervecka. Ingen damtävling under veckan på klubben men två lagtävlingar på Sjögärde GK. Nära HIO. Mycket tankar och teknikträning kring min sving. Egen massör hemma!

Veckan som varit har känts lugnare även om jag och familjen gjort saker varje dag. Det har varit min första semestervecka. Härligt! Mina barn har varit hemma. Vi har varit en del vid havet, solat och badat som man gärna vill göra när det är så varmt och fint som det är nu! Mina barn tycker om att sova ut och vakna i lugn och ro. Då har jag passat på att åka till klubben och träna eller gå på Kungsbanan. Även en del kvällar har varit härliga att vara ute och träna!

Jag har tittat en del på våra svenska duktiga tjejer som tex Linda Henriksson och Pernilla Lindberg hur de svingar och slår bollen. Jag känner att jag blir mycket inspirerad och vill ändra lite mer på min sving. De svingar och slår så fint! Jag vill korta av min sving mer och även svinga/slå med rakare armar. Jag har nog hela tiden trott att om jag kortar av min sving så kommer jag att tappa längd i slaget. Jag bad Fredrik att han skulle mäta med kikaren när jag slog på rangen. Resultatet blev samma längd eller att jag till och med slog bollen längre! Tyvärr är det inte bara att ändra lite och så sitter det utan det skapar lite osäkerhet i olika situationer och det behöver tränas in. Jag vet ju samtidigt att man inte kan kopiera någon annans sving för att den ser fin ut utan jag går efter en bild jag har i huvudet och vad Henrik har sagt till mig så får jag hitta och skapa min egen sving.

Med ett jättefint järnslag var jag nära HIO på Kungsbanans andra hål. Jättekul! Jag har lättare att sikta med järnklubborna än med de långa klubborna. Det är väldigt roligt och även viktigt när man slår in mot green att siktet fungerar! Men det är något som måste tränas. Med de längre klubborna ställer jag ofta upp mig lite för mycket åt höger…

Det känns i kroppen att jag tränar mer varje vecka mot vad jag någonsin gjort tidigare.  Jag går ofta och har lite ont/träningsvärk i olika kroppsdelar. Det känns både i muskler och leder. Jag känner ofta av mina axlar. Uppe på och rakt in. Det är tur och skönt att Fredrik är så bra på att massera så att han kan hjälpa mig! Ingen dum hjälp att få alls. 😊

Då det inte var någon tävling i veckan på klubben och det börjar dra ihop sig till Tjej-EM så tänkte jag och Fredrik att vi åker till Sjögärde och spelar en runda. Jag har inte varit där tidigare men så hittade vi tävlingar där lördag och söndag som vi anmälde oss till istället. Vi spelade i lag, scramble första dagen och greensome andra dagen. Vi var inte så nöjda med vårt spel tyvärr och slutade på 10onde plats på lördagen och 6e plats på söndagen. Kul ändå att vara med och få testa den banan. Efter spelet väntade jättegod lunch som Forsgården-bekante Glenn Ohlsson lagat.

Jag ser fram emot att titta på de duktiga tjejerna som spelar EM kommande vecka. Jag kommer att titta efter hur de värmer upp, hur de tränar och sedan gör på banan. Det kommer att inspirera mig mycket!

Vi kommer även att åka till Värmland denna veckan. Ser fram emot att spela på Sunnes vackra bana längs med Fryken!

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

9 hål med Henrik 2018-07-03

Veckan som gått…

Fristående tävling i tisdags, tränar vidare på fysupplägget, spelat 9 hål med Henrik och har tränat mentalt ute.

I tisdags var jag med i damtävlingen ”Gubbröra”. Vi spelar alla 18 hål från gul tee. Det är en rolig tävling som gör banan lite annorlunda. De flesta hålen blir längre och man hamnar i helt andra lägen/hinder på banan. Jag spelade med Agneta och Anna. Mitt långa spel fungerade ganska bra. Chipparna börjar fungera bättre på banan men längdkänslan med puttern funkade dåligt. Tillslut började jag peppa mig inför varje putt med tanken ”i eller förbi” eftersom jag lagt mig kort så många gånger innan. Summan av kardemumman så slutade jag på en tredjeplats och det kändes jätteroligt!

I torsdags spelade jag 9 hål på Kungsbanan och med mig hade jag Henrik! Det kändes jättekul att han var med på banan. Tidigare har vi träffats på övningsområden och då har vi mest pratat teknik. Nu gick vi mer igenom planering och tankar i spelet. Var och varför peggar jag upp just där på tee, hur ska jag tänka på banan, val av klubbor, hinder, vind, spel kring och på greenen. Hur läser man greenen så bra/rätt som möjligt, var vill man ligga i förhållande till hålet efter inspel? Många bra tankar och samtal blev det! Så lärorikt! Sedan kändes det extra kul att jag spelade ganska bra också! 😊

Jag har träffat Johan Ö och denna gången hade jag min mentala träning vid övningsgreenen. Jag tränade chippar eftersom jag har (fast det går bättre och bättre) svårt med de slagen på banan. Tack och lov går det så mycket bättre på övningsgreenen! Vi pratade mycket om när, hur och var det inte funkar. Det är så bra att Johan själv spelar golf och att han är medlem på Forsgården. Då kan jag lätt beskriva olika platser och situationer som är svåra. Hur känner jag i olika lägen? Vad händer i och med kroppen när jag blir osäker? Hur ska jag tänka i stället? Hur tar jag kontroll över mina tankar i olika situationer? Jag fick göra några olika övningar för att spetsa till det lite för mig och se hur jag löste det. Simulera tävlingskänsla/nervositet! Så bra träning!

Jag kör vidare på mitt fysupplägg. Det innehåller övningar som känns bra men jag behöver gymmet och dess redskap. Nästa upplägg hoppas jag på att jag kan träna var som helst eftersom det är semester och jag och sambon åker till Sunne ett tag.

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

Chipp, bunker och vind 2018-06-25

Veckan som gått…

Jag har träffat Henrik och tränat chipp och bunker, spelat tjejserien nr 6, varit på gymmet och kvällstränat på olika sätt…

I måndags träffade jag Henrik. Det var höst- eller tidigvårväder! Långbyxor och långärmad tröja under en vindjacka. Blåste och regnade lite till och från. Vädret svänger verkligen och det gör det ju på banan också när man är ute så många timmar som man oftast är. Vi började träningen med chippslag. Jag har tränat det en hel del på egen hand och bollträffen sitter ganska bra på övningsområdena. Vi pratade en del om uppställning, bollplacering och bollträff. De är de första grunderna. Sedan ska man ju vidare tänka på ”var vill jag landa bollen” för att den sedan ska rulla fint in mot hålet. Man får då titta på och läsa greenen för att klura ut var och hur jag vill ha det för att det ska bli så bra som möjligt. Jag tittade från där jag stod och sedan la jag ut en stor markeringsknapp där jag ville landa bollen. Det tyckte jag är bra träning, att slå till bollen och få den att landa just där. Inte helt lätt men lärorikt och kul när man lyckas!

Efter ungefär halva tiden gick vi ner till bunkern nedanför drivingrangen. Det var första bunkerträningen jag hade med Henrik. Jag ställde mig först i bunkern och slog några bollar. De gick helt ok ur och sedan tittade jag på Henrik och han frågade varför jag stod som jag stod. Min uppställning är öppen. Fötterna lite lätt vinklade snett mot målet, händerna lite framför mitten och bladet på klubban är öppet. Mitt enda svar var att det är så jag har lärt mig att man ska stå och slå. Henrik berättade om hur klubborna tillverkades förr mot hur de ser ut nu. Förr behövde man öppna upp bladet så mycket men nu är de så mycket loft på dem så det behöver man inte längre. Han visade mig hur jag skulle stå med fötterna rakt fram parallellt, klubban centrerad, böja mycket på benen och därav ta olika mycket sand beroende på hur långt jag ska slå. Böjer jag mycket och tar mycket sand så går bollen inte så långt och tvärt om. Vi pratade om olika lägen som man kan hamna i bunkern. Nedförsbacke, nära kanten, långt ifrån att komma ur m.m. Det gick ganska bra när jag slog när Henrik stod där. Efteråt när jag stod kvar och tränade på egen hand var det inte lika lätt… Fundering jag har är också hur lär man sig hur mycket sand man ska ta för att komma olika långt och hur korrigerar man det? Känner att det inte riktigt är på min nivå utan att det kommer längre fram. Det viktigaste är nog i alla fall att man går ner i bunkern med trygghet och att man bara har en tanke ”att man ska ur!”. Efter det jobbar man vidare från där man ligger.

Jag spelade Tjejserien i tisdags med Annika och Solveig. Det blåste en del när vi gick ut och på vägen ökade vinden hela tiden. Bollen låg och vibrerade på greenen, vi hade svårt att stå i balans när vi ställde upp oss till bollen, det var svårt att veta hur många klubbor man skulle gå upp i motvinden respektive gå ner i medvinden. Det var en tuff eftermiddag på banan och efteråt var man jättetrött! Men vi kämpade väl!

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

 

Alla 18 satt så bra! 2018-06-19

Veckan som gått…

Det har varit träningar av olika slag. Tankar om uppvärmning innan man spelar, vad och hur ska man äta och dricka på banan. Jag har träffat Johan Ö och pratat om mina hjärnspöken. Tävlat med framgång!

Jag har träffat Henrik och tränat för honom. Vi gick igenom mina järnslag, hybrid och spoon. Jag hade börjat att stå lite för upprätt så det korrigerade jag. Jag ska alltså stå mer över bollen samtidigt som det är mycket lite jag ska ”sänka” mig. Blir det förmycket så duffar jag i stället och det blir ju inte heller bra. De långa slagen sitter ganska bra. Där emot måste jag tänka på baksvingen. Hur lång den blir och i vilken riktning den går. Jag märker att när jag blir trött som man blir när man gått många hål på banan så faller jag mer tillbaka i den gamla svingen. Alltså lite för hög och lång. Det är något jag jobbar på! Behålla riktningen och längden för att få bra bollträff och fina slag. Det är precis som att när jag inte orkar riktigt så får jag för mig att jag inte riktigt litar på det jag gjort innan. Hjärnspöken kryper på!

Vi pratade också om hur man ska värma upp innan spel. Man ser ju att golfare gör väldigt olika så jag passade på att fråga Henrik eftersom han spelat så mycket och är så duktig. Han sa att man kan jogga lite, hoppa hopprep och cykla. Man ska värma upp axlar, armar, handleder och rygg. Kroppsdelar som utsätts för vridmoment. Viktigt att stretcha!

Jag passade även på att fråga om vad man ska dricka och äta på banan för att hålla igång energin. Naturligtvis vatten. Några sippar vid varje tee och lite mer på slutet av rundan. Sedan är det ju självklart olika mycket vid olika utetemperaturer. Man kan dricka Resorb eller liknande för att hjälpa kroppen med lite extra mineraler och salter när det är varmt ute. Sedan finns det vissa sportdrycker som man kan dricka men alla är inte så bra. Kroppen kan ibland också behöva lite socker för att få lite extra energi. Man ska äta lite och ofta! Inte mycket vid ett tillfälle. Det kan vara svårt att prestera samtidigt som kroppen ska ta hand om allt man stoppat i sig. Långverkande energi som tex nötter och grovt bröd är bra.

Jag har träffat Johan Ö och pratat om alla mina hjärnspöken när jag ska chippa! Bra att ventilera om det. Varför blir det som det blir?, hur känner jag då?, varför?, hur ska jag göra i stället?, lagra och odla god känsla för slaget och använda det! m.m.

Jag och min sambo Fredrik har spelat Göteborgs Golf – final på Kungsbacka Golfklubb. Solen sken och det var underbart väder ute. Vi vann på 60 slag! Sååå jätteroligt!! Mitt spel satt så bra alla 18 hål. Så roligt att känna att man har det trots allt man kämpar med. Vi vann en vandringspokal, var sitt resefodral till golfbagen och keps. Även en golfresa till Portugal! Sååå jättekul!! Jag har aldrig spelat golf utomlands.

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

Mer kompakt sving ger trygghet 2018-06-15

Veckan som gått…

Det har varit en mycket hektisk vecka privat sett. Jag har hunnit med ett par golfträningar och rundor. Även fys-pass hemma!

Jag har haft mina barn hemma i veckan och skolterminen lider mot sitt slut. Då har det varit olika avslutningar som skolresor, utflykter, grill och bad m.m. med barnens kompisar och klasser. Många picknickar har packats…

Jag har fystränat hemma då det har gått att genomföra i detta upplägget. Det har varit ganska bra för det har varit lättare att hitta tid då. Jag har tränat styrkan och inte pulsen då jag fortfarande har dragits med förkylning och ont i halsen till och från. Efter jag träffat Linda i fredags för ett nytt upplägg så fick jag träningsförbud fram till onsdag då hon också så att jag inte var riktigt bra.

Jag har spelat Tjejserien i tisdags. Jag spelade med Janet och Margareta. Mitt långa spel fungerade ganska bra men puttarna kunde varit bättre… 

På sv nationaldag spelade jag och min sambo med goa vänner. Vi var så pass många så att vi delade upp oss i två bollar och tävlade i par. Jag och min sambo vann den tävlingen. Som pris fick vi avsvalkande förtäring i solen på terrassen. Vi hade härligt väder och jag spelade bättre än dagen innan. Jag känner att min sving är mer kompakt och jag kommer oftare och oftare rätt till bollen. Jag slår längre och hela slaget känns bättre.  Jag känner mig tryggare när jag går fram till bollen och det är viktigt. Jättekul!

Några dagar senare efter lite närspelsträning så gjorde jag bästa rundan på länge. Jag kände mig lugn och harmonisk inombords när vi gick ut på Slottsbanan. Lugnet stannade kvar och då gjorde även de bra slagen det.

Jag måste hur som helst lägga mer tid på närspelsträning. Chipparna börjar fungera mer och mer. Puttarna är färskvara och det behöver jag stå och nöta in. Riktning och avståndskänsla. Jag har några övningar som jag fått av Henrik. Sedan är det mycket mentalt att våga putta på samma sätt på banan som jag gör på övningsgreen…

Jag ser fram emot nästa träningstillfälle med Henrik på tisdag!

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

Loftade klubbor! 2018-06-15

Veckan som gått…

Det har varit tävlingar i veckan, golfträningarna har jag gjort på kvällarna, det nuvarande fysupplägget kan jag göra vara som helst…

Denna veckan har det varit två tävlingar. Den ena var Tjejserien i tisdags och den andra var Göteborgs Golfen på Stora Lundby GK. I tisdags på Tjejserien så spelade jag med Janet och Monica. Vi hade en varm och trevlig runda med inslag av regnskurar. Det var skönt och bra att det regnade lite. Banan behöver det verkligen! Mitt spel gick sådär. Kände mig lite trött och fixade inte att hålla helt fokus därför tror jag. Drivern fungerade jättebra! Järn- och träklubbor gick helt ok men jag kämpar fortfarande med mina chippar. När jag tränar chippar så är jag avslappnad och börjar få till slagen bra men så fort jag är på banan så stelnar jag till i tillslaget och får ingen bra bollträff. Jag förstår att det är hjärnspöken som ställer till det för mig… Irriterande i alla fall när jag vet att det går annars. I går var jag och Fredrik och spelade Göteborgs Golfen kval. Det är en lagtävling och vi kallade oss Mr & Mrs Tiger 😊. Vi såg fram emot en runda i fint väder. Dock blåste det rejält och det kan ju ställa till det en del… Men vi var med förra året i samma tävling och på samma bana och då hällregnade det i fyra timmar. Alltså lite bättre förutsättningar i år! Det kändes bra att spela på en bana som jag hade spelat på tidigare även om det var ett år sedan men det gjorde att man kände igen sig och hade lite mer koll på hålen och olika hinder. Det är alltid svårare när man är på en banan för första gången. Det slutade med att vi vann på 67 slag och vi ska vara med på finalomgången på Kungsbacka GK den 16/6. Spännande!

Denna omgångens fysupplägg gör att jag kan träna var som helst och det tycker jag är bra! Jag har mina barn hemma nu och då är det bra om jag kan träna hemma eller i närheten. Då spar jag lite tid till allt… Jag gillar upplägget med styrka och puls-intervall. Omväxlande är roligt! Tyvärr har jag dragits med ont i halsen och lite snuvig så jag har tagit det lugnt med pulsen men kört styrkan.

Veckans golfträningar har legat på eftermiddag och någon kväll. Det har varit varmt! Men ändå härligt. Jag har varit på träningsområdet borta vid maskinhallen och tränat chippar, lobbslag och bunker. Jättebra ställe att träna på med lite mer utrymme! Det har gått ganska bra där och det ger så mycket mersmak! Tillslut har det varit hunger och sockerdipp som gjort att jag har varit tvungen att åka hem. Skönt när man känner lite trygghet och känner att jag vågar ”slå till” bollen. Ett måste! Jag har även tränat en del långa slag på rangen. Jag har då mestadels stått innan eller längst ner på rangen för att jag vill stå på gräset. Det är för att jag vill simulera fairway och vara mer och mer trygg på banan och lite omväxlande mark. Jag har tränat min nya klubba 58-gradaren en del och försökt mäta upp den för att ha koll på dess avstånd.

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

Det lutar åt rätt håll 2018-06-15

Veckan som gått…

Det var flaggtävling i tisdags, fantastiskt skönt att kunna cykla till gymmet och banan i det fina vädret, testat Vallda Golf och Country Club, träffat Linda och fått ett nytt upplägg.

Jag spelade tisdagens flaggtävling ihop med Cissi och Camilla. Vi hade en skön och trevlig runda tillsammans! Jag tyckte att mitt långa spel fungerade ganska bra men närspelet var sådär… Det är tråkigt när man lägger för många slag kring green! Chipparna börjar bli bättre men jag är fortfarande osäker och ibland är det tydligt när de toppas över greenen. Det går ganska bra när jag står och övar på träningsområden men det är så mycket svårare på banan. Mina puttar var inte heller helt bra. Avståndskänslan var inte riktigt där och ibland fick jag tunna konstiga träffar. Jag vet att jag rörde mig i putt-svingen. Det ska jag inte göra. Jag måste stå mer still så att jag slår till bollen och sedan följa med den i riktning mot hålet. Utvecklingsområde! Check! Allt som allt så satte jag ner flaggan på 18onde hålets green ca 1,5 m från hålet och det tycker jag är godkänt även om man skulle ha velat spela längre än så.

Jag bor ganska nära golfbanan, det känns lyxigt i sig och jag tycker att det är så härligt att kunna cykla dit i det soliga vädret. När jag ska till gymmet och träna så är det en bra början på uppvärmning. I slutet på veckan träffade jag Linda och fick ett nytt träningsupplägg.  Det var nu mer fokus på kondition och styrka. Jag körde en styrkeövning i 50 sekunder. Sedan joggade jag en sträcka för att sedan springa snabbt tillbaka. Efter det en styrkeövning igen och sedan löpning igen osv. Kul träningsupplägg tyckte jag! Jag gillar när det är omväxlande så detta passade mig.

Jag har varit på Vallda Golf och Country Club och spelat för första gången! Jag är ju uppvuxen och jobbar i Vallda så då tycker jag att där ska jag ha spelat också. Jag spelade med Fredrik och Björn så de fick vara levande banguider. När jag frågat andra om banan så har folk sagt att det är en hård, sandig bana med stenhårda greener och att man lätt rullar av dem. En del vatten och stora bunkrar. Jag tänkte då att jag ska spela och försöka rulla in på greenerna för att bli kvar där. Jag trodde att det var en generellt platt bana men det var det inte till min förtjusning. Jag tycker om när det är lite nivåskillnader och skog också. Mina första nio hål gick bra. Jag hade 46 slag och även min putter kändes bra! Jag stod mer stadigt och hade en bra bollträff. Mitt spel kändes stabilare och jämnare. Jättekul! Det var väldigt varmt ute och de sista nio hålen gick inte riktigt lika bra… Men känns ändå som att jag är på gång utan att säga för mycket. Love it! Ett av mina mål är ju ”ett jämnare spel”! Jag skulle gärna åka dit och spela igen!

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

Ny kompis i bagen! 2018-05-22

Veckan som gått…

Jag har träffat Henrik på rangen. Det går bättre och bättre med chipparna. Jag har en ny kompis i bagen och det har varit underbart väder hela veckan!

Det har varit olika träningspass nästan varje dag. I tisdags innan Tjejserien hade jag träning med Henrik ute på rangen. En timma där går så jättefort. Jag gilla att få feedback direkt. Vi pratar och analyserar mycket också. Jag tränade då mina järn, bollträff och riktning. Jag pratade om min sving och övade den. Jag slog även med min hybrid, spoon och driver. De två förstnämnda gick ganska bra! Drivern som brukar vara min kompis och funka bra var lite svajig och har varit efter det… Chipparna där emot som har varit jättejobbiga börjar fungera bättre. Det känns jättebra!!

Jag har börjat att slå bollar från gräset nedanför rangehuset. Jag behöver simulera att jag är ute på banan. Jag upplever att det stor skillnad när jag slår bollar från mattan/rangen mot när jag är ute på banan och det kan ju ha med mycket att göra. Inte bara underlaget utan även tankar och yttre påverkan. Ändå är det ju så på banan att underlaget inte alltid är platt och finklippt som man nästan kan säga att mattan är… Större utmaning!

Jag har en ny kompis i bagen, en 58-gradare! Känns roligt och spännande att spela med den. Den ska testas på chippar, bunkerslag, lobbslag, inspel… ja allt jag kan komma på. Sedan tidigare har jag en 60-gradare men det är en herrklubba, järnskaft och lite för lång för mig egentligen. Först tänkte jag att den säljer jag nu men kom sedan att tänka på att ibland kan den nog vara bra om jag tex ligger i lite tjockt gräs. Då kanske jag kan få hjälp av den extra tyngden att lättare slå igenom.

Jag har kört vidare på mitt upplägg i gymmet. Ofta har det varit väldigt skönt att komma in och träna då det är lite svalare där. Det jag har tränat känns bra! Bra balans och jag känner mig stark i rotationen. Det är bra för min core och axlar. Jag ser fram emot att träffa Linda i veckan som kommer och få ett nytt upplägg. Undra vad hon nu hittar på åt mig?

På tisdag är det dags för Flaggtävling. Det är en rolig variant av tävling! Man plussar banans par och sina extraslag man har utifrån sitt hcp. När man sedan spelat och gjort av med dem så sätter man ner sin flagga i marken oavsett hur långt man kommit. Senare får man se hur långt alla kommit. Ibland har till och med vissa slagit ut på hål 1 igen…

Måste också säga att visst är det underbart väder!! Som vi har väntat på detta! Inte behöva alla varma/vindtäta/regntäta kläder som man bara vill slippa när man spelar. Nu gäller det bara att inte glömma solkrämen!!

Ha det bra alla!

Hälsningar Linda

Golf på många plan... 2018-05-15

Veckan som varit…

Det har varit en intensiv vecka som präglats av mycket golf. Det har varit tävlingar, träningar, spel på banor och golfweekend med min sambo.

Jag har varit med på damgolfen i tisdags. Min första för året! Jag gick med Annika och Carina. Två duktiga och lugna spelare. Lugnet smittade av sig på mig och jag kunde fokusera på mina slag. Det ena gav det andra och jag lyckades med en bra nettoscore på 72 slag. Den bästa för året närmare bestämt. Jag hamnade på en fjärdeplats då trean hade samma antal slag men bättre hcp än jag. Det kändes jättebra och jag var så nöjd!

I torsdags var det dags för Gökottegolfen. Kanonstart 07.00. Såååå tidigt för en morgontrött tjej som jag men jag måste ändå medge att det är väldigt skönt när man väl är ute. Jag och Susanne gick ihop. Vår tredje medspelare startade inte. Vi hade en trevlig runda och det var väldigt fint väder. Tyvärr fanns inte känslan där som den gjorde på tisdagen. Inte samma trygghet i slagen och tajmingen var inte helt rätt. Trist men så kan det vara i den här sporten.

Jag känner att jag har börjat falla tillbaka till min lite för långa baksving. Det känns inte helt bra och jag kämpar för att tänka rätt och våga slå/svinga som jag ska. På rangen går det ganska bra men på banan är det precis som att mitt undermedvetna inte tror att det ska funka, räcka eller bli bra nog och då faller man tillbaka till det gamla. Tänk att det är så svårt att ändra det gamla invanda…. Jag kämpar även med mina chip-slag som jag tycker är så svåra.

Det har varit långhelg denna veckan och då har jag och min sambo varit iväg på en golfweekend till Halmstad och Helsingborg. Vi brukar åka på en sådan här weekend på våren och en på hösten. Det är väldigt trevligt och mysigt! Även lärorikt då man kommer iväg och spelar på andra banor som man inte spelat på tidigare. Vi spelade på Tönnersjö i går, lördag och Vasatorp idag, söndag. Tönnersjö var en trevlig bana men jämfört med Forsgården var det mycket nivåskillnader, kuperat, ojämna tees och inte lika fina greener. Vi har en väldigt fin bana och anläggning! Mitt spel var inte helt som jag ville den dagen och mitt mentala tänk ställdes på sin spets. Efter rundan tog jag med mig sambon till rangen och där slog jag järnslag, analyserade och fick tillbaka tryggheten. Även chip och putt tränades innan vi satte oss i bilen igen. Vasatorp TC var en jättefin och utmanande bana med mycket vatten, välplacerade bunkrar och kullar. Det var en rolig bana och jag skulle gärna åka dit igen! De vi spelade med tyckte att vi skulle komma tillbaka och spela Classic-banan också för att de skiljer sig åt och båda är bra. Vi spelade med två killar, en med hcp 1,9 och en med hcp 8,7. Bara vetskapen om det och att jag inte känner dem och att jag har så mycket högre hcp än dem gör att jag blir hyfsat nervös. Jag tänker att de säkert tänker massa saker om att jag är med och att jag är mycket sämre än dem och att de måste vänta på mig m.m. Detta är saker som jag och Johan Ö har pratat en del om. Negativ/positiv inställning, hur jag tacklar och hanterar mina tankar. Sedan visade det sig ju att de var jättetrevliga och jag hade verkligen inte behövt vara nervös och tänkt så om situationen. Ändå sker det! Det är mental träning på flera plan att vara på nya banor och spela med personer man inte känner. Det slutade med att vi hade en jättetrevlig runda och jag spelade riktigt bra! Jag hade bättre tajming på mina slag och jag svingade mycket bättre idag. Nöjd och belåten efter en kanonhelg körde vi tillbaka till Kungsbacka!

Ha det bra alla!

Hälsningar Linda

Face my fears! 2018-05-09

Jag har tränat på rangen, övningsområden och på banan i alla möjliga väder; regn, blåst, hagel, mulet och sol. Det har varit mannekänguppvisning för alla damer på klubben. Jag har träffat Johan och vi har pratat vidare om tankar och sätt att vara…

Äntligen har jag träffat Henrik igen och han har hjälpt mig med hur jag ska slå mina chippar. Som jag skrev om i förra blogginlägget så fungerade de inte alls… Då är det lyx att bara kunna boka in en ny lektion och få hjälp. Jag sa till Henrik att nu raderar jag allt jag tidigare lärt mig och lyssnar bara på dig! 😊 Från att stått i en öppen stans, med händerna framför mitten och svingat rakt framför mig så ska jag nu stå med fötterna ganska tätt och lite riktade utåt, klubban och bollen mitt framför mig och ska svinga klubban lite på en halvmånelinje. Ganska annorlunda och nu gäller det att träna detta mycket så att jag blir trygg och känner att jag kan. Jag kom på att jag har en hel del rosa bollar. Jag samlade ihop dem i en påse som jag nu har som träningsbollar. Jättebra att kunna slå många slag innan jag behöver samla in dem igen. Det känns jättekul nu när jag är på rätt väg och ser hur bra det blir när jag träffar rätt. Sedan ska jag inte säga att det är lätt på något sätt men jag tränar på!

Det har varit modevisning på klubben för alla damer. Jag var med och visade kläder för första gången i mitt liv. Riktigt roligt faktiskt! Jag har tidigare tänkt att det nog skulle vara roligt men har aldrig ”vågat”. Har inte tyckt om att stå i centrum på det sättet, tänkt att det kanske blir fel, jag kanske snubblar etc. Hjärnspökena har satt stopp. Men nu tänkte jag: face the fears! Tänk positivt! Det gick jättebra och jag skulle gärna göra det igen! 😊

Jag och Linda skulle träffats för ett nytt träningsupplägg men vi fick ställa in tiden så jag kör vidare på det jag har så länge.

Jag har träffat Johan Ö. och vi har pratat vidare hur det går för mig på banan. Hur jag ser på mitt spel, hur jag hanterar när det går bra eller dåligt, hur jag sparar på energi m.m. Jag berättade glatt att jag tycker att jag har varit mer harmonisk och glad på banan. Även när det inte har fungerat så har jag lyckats ganska bra att skaka av mig och försökt att se framåt på nästa slag. Det känns så bra! Även min sambo Fredrik sa till mig när vi kommit hem efter en runda en dag då det hade strulat en hel del med just mina chippar att ”vilket tålamod du har haft idag!”. Det hade han verkligen rätt i och det gjorde mig glad att höra det. Han om någon vet hur det har krupit in under huden på mig när det inte har fungerat och jag har blivit sååå bedrövad. Då har jag haft svårt att tänka rätt och skaka av mig.

Ha det gott alla!

Hälsningar Linda

 

Jag slår gärna ett järn! 2018-05-01

Denna veckan har jag tränat mycket med mina järnklubbor. Upplägget på fysen känns bra! Jag har hunnit gå lite på Slottsbanan… Känner mig mer mentalt tillfreds i mitt golfspel.

Jag vill bli en bra järnspelare! Järnklubborna är de ursprungliga klubborna i denna sporten har jag fått för mig och duktiga golfspelare hanterar järnen bra. Jag tränar och söker en bra bollträff och sving. Det blir fler och fler bra träffar och när det blir ett sämre slag så vet jag ofta vad jag gjort för fel. Det är skönt att veta varför bollen går som den går. Det är en sak som tidigare har skapat mycket frustration hos mig. Frustration gör inte så att man spelar bättre direkt… Tyvärr är det inte samma sak att slå med sina klubbor på rangen som det är på banan och ibland när jag kommer lite ur balans med dem så får jag nästan lite järnfrossa. ”Jag vill men jag vågar inte slå till ordentligt”-känslan. Det kräver mycket koncentration att ta sig förbi det!

Jag mäter avståndet med min kikare när jag passerat 150m-pinnen. Utifrån avståndet väljer jag klubba och då kan jag hyfsat slappna av i att jag har rätt klubba i handen och koncentrera mig på ”här och nu”. Jag försöker nöta in en så enkel sak som att titta kvar på bollen när man slagit den. Jag är lite för nyfiken och tittar ibland upp och då blir slaget dåligt. Jag skojade med Theresia och Ulf i dag när vi spelade om att det skulle finnas en Stig Helmer-maskin (ungefär som från filmen Den ofrivillige golfaren) som tränar en att hålla ner blicken! Tänk att det ska vara så svårt ibland…

Ett annat slag som jag kämpar med just nu är chippar, långa som korta! Jag är för tillfället inte bekväm med dem och de är ju så viktiga vid spelet runt green. Just nu förstör de bara min score… Jag har bett Henrik att vi ska träna chipp och även putt vid nästa träningstillfälle. Jag ser fram emot bra tips och korrigering så att jag får till det!

Jag har fått i uppgift av Henrik att notera på scorekortet; var utslaget lägger sig och hur många puttar jag haft. Det är ganska intressant efter rundan att se hur många höger-, vänster- eller mitt-träffar man hade på fairway eller bredvid. Även att se hur många puttar man hade utav den totala scoren. Av detta kan man lätt se vad som går bättre eller sämre och träna utifrån det.

När jag går på banan och spelar så tänker jag ofta på vad Johan, min mentala coach har sagt. Hur jag ska se på mitt spel, hur jag ska värdera det, spara på energi, hur jag ska tackla mina känslor när jag inte presterar som jag vill. Det hjälper mig och jag känner mig mer tillfreds på banan. Och det fina i kråksången är att jag vet att det kommer att hjälpa mig att spela bättre också!

Ha det så bra alla!

Hälsn Linda