Lindas Blogg

Alla 18 satt så bra! 2018-06-19

Veckan som gått…

Det har varit träningar av olika slag. Tankar om uppvärmning innan man spelar, vad och hur ska man äta och dricka på banan. Jag har träffat Johan Ö och pratat om mina hjärnspöken. Tävlat med framgång!

Jag har träffat Henrik och tränat för honom. Vi gick igenom mina järnslag, hybrid och spoon. Jag hade börjat att stå lite för upprätt så det korrigerade jag. Jag ska alltså stå mer över bollen samtidigt som det är mycket lite jag ska ”sänka” mig. Blir det förmycket så duffar jag i stället och det blir ju inte heller bra. De långa slagen sitter ganska bra. Där emot måste jag tänka på baksvingen. Hur lång den blir och i vilken riktning den går. Jag märker att när jag blir trött som man blir när man gått många hål på banan så faller jag mer tillbaka i den gamla svingen. Alltså lite för hög och lång. Det är något jag jobbar på! Behålla riktningen och längden för att få bra bollträff och fina slag. Det är precis som att när jag inte orkar riktigt så får jag för mig att jag inte riktigt litar på det jag gjort innan. Hjärnspöken kryper på!

Vi pratade också om hur man ska värma upp innan spel. Man ser ju att golfare gör väldigt olika så jag passade på att fråga Henrik eftersom han spelat så mycket och är så duktig. Han sa att man kan jogga lite, hoppa hopprep och cykla. Man ska värma upp axlar, armar, handleder och rygg. Kroppsdelar som utsätts för vridmoment. Viktigt att stretcha!

Jag passade även på att fråga om vad man ska dricka och äta på banan för att hålla igång energin. Naturligtvis vatten. Några sippar vid varje tee och lite mer på slutet av rundan. Sedan är det ju självklart olika mycket vid olika utetemperaturer. Man kan dricka Resorb eller liknande för att hjälpa kroppen med lite extra mineraler och salter när det är varmt ute. Sedan finns det vissa sportdrycker som man kan dricka men alla är inte så bra. Kroppen kan ibland också behöva lite socker för att få lite extra energi. Man ska äta lite och ofta! Inte mycket vid ett tillfälle. Det kan vara svårt att prestera samtidigt som kroppen ska ta hand om allt man stoppat i sig. Långverkande energi som tex nötter och grovt bröd är bra.

Jag har träffat Johan Ö och pratat om alla mina hjärnspöken när jag ska chippa! Bra att ventilera om det. Varför blir det som det blir?, hur känner jag då?, varför?, hur ska jag göra i stället?, lagra och odla god känsla för slaget och använda det! m.m.

Jag och min sambo Fredrik har spelat Göteborgs Golf – final på Kungsbacka Golfklubb. Solen sken och det var underbart väder ute. Vi vann på 60 slag! Sååå jätteroligt!! Mitt spel satt så bra alla 18 hål. Så roligt att känna att man har det trots allt man kämpar med. Vi vann en vandringspokal, var sitt resefodral till golfbagen och keps. Även en golfresa till Portugal! Sååå jättekul!! Jag har aldrig spelat golf utomlands.

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

Mer kompakt sving ger trygghet 2018-06-15

Veckan som gått…

Det har varit en mycket hektisk vecka privat sett. Jag har hunnit med ett par golfträningar och rundor. Även fys-pass hemma!

Jag har haft mina barn hemma i veckan och skolterminen lider mot sitt slut. Då har det varit olika avslutningar som skolresor, utflykter, grill och bad m.m. med barnens kompisar och klasser. Många picknickar har packats…

Jag har fystränat hemma då det har gått att genomföra i detta upplägget. Det har varit ganska bra för det har varit lättare att hitta tid då. Jag har tränat styrkan och inte pulsen då jag fortfarande har dragits med förkylning och ont i halsen till och från. Efter jag träffat Linda i fredags för ett nytt upplägg så fick jag träningsförbud fram till onsdag då hon också så att jag inte var riktigt bra.

Jag har spelat Tjejserien i tisdags. Jag spelade med Janet och Margareta. Mitt långa spel fungerade ganska bra men puttarna kunde varit bättre… 

På sv nationaldag spelade jag och min sambo med goa vänner. Vi var så pass många så att vi delade upp oss i två bollar och tävlade i par. Jag och min sambo vann den tävlingen. Som pris fick vi avsvalkande förtäring i solen på terrassen. Vi hade härligt väder och jag spelade bättre än dagen innan. Jag känner att min sving är mer kompakt och jag kommer oftare och oftare rätt till bollen. Jag slår längre och hela slaget känns bättre.  Jag känner mig tryggare när jag går fram till bollen och det är viktigt. Jättekul!

Några dagar senare efter lite närspelsträning så gjorde jag bästa rundan på länge. Jag kände mig lugn och harmonisk inombords när vi gick ut på Slottsbanan. Lugnet stannade kvar och då gjorde även de bra slagen det.

Jag måste hur som helst lägga mer tid på närspelsträning. Chipparna börjar fungera mer och mer. Puttarna är färskvara och det behöver jag stå och nöta in. Riktning och avståndskänsla. Jag har några övningar som jag fått av Henrik. Sedan är det mycket mentalt att våga putta på samma sätt på banan som jag gör på övningsgreen…

Jag ser fram emot nästa träningstillfälle med Henrik på tisdag!

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

Loftade klubbor! 2018-06-15

Veckan som gått…

Det har varit tävlingar i veckan, golfträningarna har jag gjort på kvällarna, det nuvarande fysupplägget kan jag göra vara som helst…

Denna veckan har det varit två tävlingar. Den ena var Tjejserien i tisdags och den andra var Göteborgs Golfen på Stora Lundby GK. I tisdags på Tjejserien så spelade jag med Janet och Monica. Vi hade en varm och trevlig runda med inslag av regnskurar. Det var skönt och bra att det regnade lite. Banan behöver det verkligen! Mitt spel gick sådär. Kände mig lite trött och fixade inte att hålla helt fokus därför tror jag. Drivern fungerade jättebra! Järn- och träklubbor gick helt ok men jag kämpar fortfarande med mina chippar. När jag tränar chippar så är jag avslappnad och börjar få till slagen bra men så fort jag är på banan så stelnar jag till i tillslaget och får ingen bra bollträff. Jag förstår att det är hjärnspöken som ställer till det för mig… Irriterande i alla fall när jag vet att det går annars. I går var jag och Fredrik och spelade Göteborgs Golfen kval. Det är en lagtävling och vi kallade oss Mr & Mrs Tiger 😊. Vi såg fram emot en runda i fint väder. Dock blåste det rejält och det kan ju ställa till det en del… Men vi var med förra året i samma tävling och på samma bana och då hällregnade det i fyra timmar. Alltså lite bättre förutsättningar i år! Det kändes bra att spela på en bana som jag hade spelat på tidigare även om det var ett år sedan men det gjorde att man kände igen sig och hade lite mer koll på hålen och olika hinder. Det är alltid svårare när man är på en banan för första gången. Det slutade med att vi vann på 67 slag och vi ska vara med på finalomgången på Kungsbacka GK den 16/6. Spännande!

Denna omgångens fysupplägg gör att jag kan träna var som helst och det tycker jag är bra! Jag har mina barn hemma nu och då är det bra om jag kan träna hemma eller i närheten. Då spar jag lite tid till allt… Jag gillar upplägget med styrka och puls-intervall. Omväxlande är roligt! Tyvärr har jag dragits med ont i halsen och lite snuvig så jag har tagit det lugnt med pulsen men kört styrkan.

Veckans golfträningar har legat på eftermiddag och någon kväll. Det har varit varmt! Men ändå härligt. Jag har varit på träningsområdet borta vid maskinhallen och tränat chippar, lobbslag och bunker. Jättebra ställe att träna på med lite mer utrymme! Det har gått ganska bra där och det ger så mycket mersmak! Tillslut har det varit hunger och sockerdipp som gjort att jag har varit tvungen att åka hem. Skönt när man känner lite trygghet och känner att jag vågar ”slå till” bollen. Ett måste! Jag har även tränat en del långa slag på rangen. Jag har då mestadels stått innan eller längst ner på rangen för att jag vill stå på gräset. Det är för att jag vill simulera fairway och vara mer och mer trygg på banan och lite omväxlande mark. Jag har tränat min nya klubba 58-gradaren en del och försökt mäta upp den för att ha koll på dess avstånd.

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

Det lutar åt rätt håll 2018-06-15

Veckan som gått…

Det var flaggtävling i tisdags, fantastiskt skönt att kunna cykla till gymmet och banan i det fina vädret, testat Vallda Golf och Country Club, träffat Linda och fått ett nytt upplägg.

Jag spelade tisdagens flaggtävling ihop med Cissi och Camilla. Vi hade en skön och trevlig runda tillsammans! Jag tyckte att mitt långa spel fungerade ganska bra men närspelet var sådär… Det är tråkigt när man lägger för många slag kring green! Chipparna börjar bli bättre men jag är fortfarande osäker och ibland är det tydligt när de toppas över greenen. Det går ganska bra när jag står och övar på träningsområden men det är så mycket svårare på banan. Mina puttar var inte heller helt bra. Avståndskänslan var inte riktigt där och ibland fick jag tunna konstiga träffar. Jag vet att jag rörde mig i putt-svingen. Det ska jag inte göra. Jag måste stå mer still så att jag slår till bollen och sedan följa med den i riktning mot hålet. Utvecklingsområde! Check! Allt som allt så satte jag ner flaggan på 18onde hålets green ca 1,5 m från hålet och det tycker jag är godkänt även om man skulle ha velat spela längre än så.

Jag bor ganska nära golfbanan, det känns lyxigt i sig och jag tycker att det är så härligt att kunna cykla dit i det soliga vädret. När jag ska till gymmet och träna så är det en bra början på uppvärmning. I slutet på veckan träffade jag Linda och fick ett nytt träningsupplägg.  Det var nu mer fokus på kondition och styrka. Jag körde en styrkeövning i 50 sekunder. Sedan joggade jag en sträcka för att sedan springa snabbt tillbaka. Efter det en styrkeövning igen och sedan löpning igen osv. Kul träningsupplägg tyckte jag! Jag gillar när det är omväxlande så detta passade mig.

Jag har varit på Vallda Golf och Country Club och spelat för första gången! Jag är ju uppvuxen och jobbar i Vallda så då tycker jag att där ska jag ha spelat också. Jag spelade med Fredrik och Björn så de fick vara levande banguider. När jag frågat andra om banan så har folk sagt att det är en hård, sandig bana med stenhårda greener och att man lätt rullar av dem. En del vatten och stora bunkrar. Jag tänkte då att jag ska spela och försöka rulla in på greenerna för att bli kvar där. Jag trodde att det var en generellt platt bana men det var det inte till min förtjusning. Jag tycker om när det är lite nivåskillnader och skog också. Mina första nio hål gick bra. Jag hade 46 slag och även min putter kändes bra! Jag stod mer stadigt och hade en bra bollträff. Mitt spel kändes stabilare och jämnare. Jättekul! Det var väldigt varmt ute och de sista nio hålen gick inte riktigt lika bra… Men känns ändå som att jag är på gång utan att säga för mycket. Love it! Ett av mina mål är ju ”ett jämnare spel”! Jag skulle gärna åka dit och spela igen!

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda

Ny kompis i bagen! 2018-05-22

Veckan som gått…

Jag har träffat Henrik på rangen. Det går bättre och bättre med chipparna. Jag har en ny kompis i bagen och det har varit underbart väder hela veckan!

Det har varit olika träningspass nästan varje dag. I tisdags innan Tjejserien hade jag träning med Henrik ute på rangen. En timma där går så jättefort. Jag gilla att få feedback direkt. Vi pratar och analyserar mycket också. Jag tränade då mina järn, bollträff och riktning. Jag pratade om min sving och övade den. Jag slog även med min hybrid, spoon och driver. De två förstnämnda gick ganska bra! Drivern som brukar vara min kompis och funka bra var lite svajig och har varit efter det… Chipparna där emot som har varit jättejobbiga börjar fungera bättre. Det känns jättebra!!

Jag har börjat att slå bollar från gräset nedanför rangehuset. Jag behöver simulera att jag är ute på banan. Jag upplever att det stor skillnad när jag slår bollar från mattan/rangen mot när jag är ute på banan och det kan ju ha med mycket att göra. Inte bara underlaget utan även tankar och yttre påverkan. Ändå är det ju så på banan att underlaget inte alltid är platt och finklippt som man nästan kan säga att mattan är… Större utmaning!

Jag har en ny kompis i bagen, en 58-gradare! Känns roligt och spännande att spela med den. Den ska testas på chippar, bunkerslag, lobbslag, inspel… ja allt jag kan komma på. Sedan tidigare har jag en 60-gradare men det är en herrklubba, järnskaft och lite för lång för mig egentligen. Först tänkte jag att den säljer jag nu men kom sedan att tänka på att ibland kan den nog vara bra om jag tex ligger i lite tjockt gräs. Då kanske jag kan få hjälp av den extra tyngden att lättare slå igenom.

Jag har kört vidare på mitt upplägg i gymmet. Ofta har det varit väldigt skönt att komma in och träna då det är lite svalare där. Det jag har tränat känns bra! Bra balans och jag känner mig stark i rotationen. Det är bra för min core och axlar. Jag ser fram emot att träffa Linda i veckan som kommer och få ett nytt upplägg. Undra vad hon nu hittar på åt mig?

På tisdag är det dags för Flaggtävling. Det är en rolig variant av tävling! Man plussar banans par och sina extraslag man har utifrån sitt hcp. När man sedan spelat och gjort av med dem så sätter man ner sin flagga i marken oavsett hur långt man kommit. Senare får man se hur långt alla kommit. Ibland har till och med vissa slagit ut på hål 1 igen…

Måste också säga att visst är det underbart väder!! Som vi har väntat på detta! Inte behöva alla varma/vindtäta/regntäta kläder som man bara vill slippa när man spelar. Nu gäller det bara att inte glömma solkrämen!!

Ha det bra alla!

Hälsningar Linda

Golf på många plan... 2018-05-15

Veckan som varit…

Det har varit en intensiv vecka som präglats av mycket golf. Det har varit tävlingar, träningar, spel på banor och golfweekend med min sambo.

Jag har varit med på damgolfen i tisdags. Min första för året! Jag gick med Annika och Carina. Två duktiga och lugna spelare. Lugnet smittade av sig på mig och jag kunde fokusera på mina slag. Det ena gav det andra och jag lyckades med en bra nettoscore på 72 slag. Den bästa för året närmare bestämt. Jag hamnade på en fjärdeplats då trean hade samma antal slag men bättre hcp än jag. Det kändes jättebra och jag var så nöjd!

I torsdags var det dags för Gökottegolfen. Kanonstart 07.00. Såååå tidigt för en morgontrött tjej som jag men jag måste ändå medge att det är väldigt skönt när man väl är ute. Jag och Susanne gick ihop. Vår tredje medspelare startade inte. Vi hade en trevlig runda och det var väldigt fint väder. Tyvärr fanns inte känslan där som den gjorde på tisdagen. Inte samma trygghet i slagen och tajmingen var inte helt rätt. Trist men så kan det vara i den här sporten.

Jag känner att jag har börjat falla tillbaka till min lite för långa baksving. Det känns inte helt bra och jag kämpar för att tänka rätt och våga slå/svinga som jag ska. På rangen går det ganska bra men på banan är det precis som att mitt undermedvetna inte tror att det ska funka, räcka eller bli bra nog och då faller man tillbaka till det gamla. Tänk att det är så svårt att ändra det gamla invanda…. Jag kämpar även med mina chip-slag som jag tycker är så svåra.

Det har varit långhelg denna veckan och då har jag och min sambo varit iväg på en golfweekend till Halmstad och Helsingborg. Vi brukar åka på en sådan här weekend på våren och en på hösten. Det är väldigt trevligt och mysigt! Även lärorikt då man kommer iväg och spelar på andra banor som man inte spelat på tidigare. Vi spelade på Tönnersjö i går, lördag och Vasatorp idag, söndag. Tönnersjö var en trevlig bana men jämfört med Forsgården var det mycket nivåskillnader, kuperat, ojämna tees och inte lika fina greener. Vi har en väldigt fin bana och anläggning! Mitt spel var inte helt som jag ville den dagen och mitt mentala tänk ställdes på sin spets. Efter rundan tog jag med mig sambon till rangen och där slog jag järnslag, analyserade och fick tillbaka tryggheten. Även chip och putt tränades innan vi satte oss i bilen igen. Vasatorp TC var en jättefin och utmanande bana med mycket vatten, välplacerade bunkrar och kullar. Det var en rolig bana och jag skulle gärna åka dit igen! De vi spelade med tyckte att vi skulle komma tillbaka och spela Classic-banan också för att de skiljer sig åt och båda är bra. Vi spelade med två killar, en med hcp 1,9 och en med hcp 8,7. Bara vetskapen om det och att jag inte känner dem och att jag har så mycket högre hcp än dem gör att jag blir hyfsat nervös. Jag tänker att de säkert tänker massa saker om att jag är med och att jag är mycket sämre än dem och att de måste vänta på mig m.m. Detta är saker som jag och Johan Ö har pratat en del om. Negativ/positiv inställning, hur jag tacklar och hanterar mina tankar. Sedan visade det sig ju att de var jättetrevliga och jag hade verkligen inte behövt vara nervös och tänkt så om situationen. Ändå sker det! Det är mental träning på flera plan att vara på nya banor och spela med personer man inte känner. Det slutade med att vi hade en jättetrevlig runda och jag spelade riktigt bra! Jag hade bättre tajming på mina slag och jag svingade mycket bättre idag. Nöjd och belåten efter en kanonhelg körde vi tillbaka till Kungsbacka!

Ha det bra alla!

Hälsningar Linda

Face my fears! 2018-05-09

Jag har tränat på rangen, övningsområden och på banan i alla möjliga väder; regn, blåst, hagel, mulet och sol. Det har varit mannekänguppvisning för alla damer på klubben. Jag har träffat Johan och vi har pratat vidare om tankar och sätt att vara…

Äntligen har jag träffat Henrik igen och han har hjälpt mig med hur jag ska slå mina chippar. Som jag skrev om i förra blogginlägget så fungerade de inte alls… Då är det lyx att bara kunna boka in en ny lektion och få hjälp. Jag sa till Henrik att nu raderar jag allt jag tidigare lärt mig och lyssnar bara på dig! 😊 Från att stått i en öppen stans, med händerna framför mitten och svingat rakt framför mig så ska jag nu stå med fötterna ganska tätt och lite riktade utåt, klubban och bollen mitt framför mig och ska svinga klubban lite på en halvmånelinje. Ganska annorlunda och nu gäller det att träna detta mycket så att jag blir trygg och känner att jag kan. Jag kom på att jag har en hel del rosa bollar. Jag samlade ihop dem i en påse som jag nu har som träningsbollar. Jättebra att kunna slå många slag innan jag behöver samla in dem igen. Det känns jättekul nu när jag är på rätt väg och ser hur bra det blir när jag träffar rätt. Sedan ska jag inte säga att det är lätt på något sätt men jag tränar på!

Det har varit modevisning på klubben för alla damer. Jag var med och visade kläder för första gången i mitt liv. Riktigt roligt faktiskt! Jag har tidigare tänkt att det nog skulle vara roligt men har aldrig ”vågat”. Har inte tyckt om att stå i centrum på det sättet, tänkt att det kanske blir fel, jag kanske snubblar etc. Hjärnspökena har satt stopp. Men nu tänkte jag: face the fears! Tänk positivt! Det gick jättebra och jag skulle gärna göra det igen! 😊

Jag och Linda skulle träffats för ett nytt träningsupplägg men vi fick ställa in tiden så jag kör vidare på det jag har så länge.

Jag har träffat Johan Ö. och vi har pratat vidare hur det går för mig på banan. Hur jag ser på mitt spel, hur jag hanterar när det går bra eller dåligt, hur jag sparar på energi m.m. Jag berättade glatt att jag tycker att jag har varit mer harmonisk och glad på banan. Även när det inte har fungerat så har jag lyckats ganska bra att skaka av mig och försökt att se framåt på nästa slag. Det känns så bra! Även min sambo Fredrik sa till mig när vi kommit hem efter en runda en dag då det hade strulat en hel del med just mina chippar att ”vilket tålamod du har haft idag!”. Det hade han verkligen rätt i och det gjorde mig glad att höra det. Han om någon vet hur det har krupit in under huden på mig när det inte har fungerat och jag har blivit sååå bedrövad. Då har jag haft svårt att tänka rätt och skaka av mig.

Ha det gott alla!

Hälsningar Linda

 

Jag slår gärna ett järn! 2018-05-01

Denna veckan har jag tränat mycket med mina järnklubbor. Upplägget på fysen känns bra! Jag har hunnit gå lite på Slottsbanan… Känner mig mer mentalt tillfreds i mitt golfspel.

Jag vill bli en bra järnspelare! Järnklubborna är de ursprungliga klubborna i denna sporten har jag fått för mig och duktiga golfspelare hanterar järnen bra. Jag tränar och söker en bra bollträff och sving. Det blir fler och fler bra träffar och när det blir ett sämre slag så vet jag ofta vad jag gjort för fel. Det är skönt att veta varför bollen går som den går. Det är en sak som tidigare har skapat mycket frustration hos mig. Frustration gör inte så att man spelar bättre direkt… Tyvärr är det inte samma sak att slå med sina klubbor på rangen som det är på banan och ibland när jag kommer lite ur balans med dem så får jag nästan lite järnfrossa. ”Jag vill men jag vågar inte slå till ordentligt”-känslan. Det kräver mycket koncentration att ta sig förbi det!

Jag mäter avståndet med min kikare när jag passerat 150m-pinnen. Utifrån avståndet väljer jag klubba och då kan jag hyfsat slappna av i att jag har rätt klubba i handen och koncentrera mig på ”här och nu”. Jag försöker nöta in en så enkel sak som att titta kvar på bollen när man slagit den. Jag är lite för nyfiken och tittar ibland upp och då blir slaget dåligt. Jag skojade med Theresia och Ulf i dag när vi spelade om att det skulle finnas en Stig Helmer-maskin (ungefär som från filmen Den ofrivillige golfaren) som tränar en att hålla ner blicken! Tänk att det ska vara så svårt ibland…

Ett annat slag som jag kämpar med just nu är chippar, långa som korta! Jag är för tillfället inte bekväm med dem och de är ju så viktiga vid spelet runt green. Just nu förstör de bara min score… Jag har bett Henrik att vi ska träna chipp och även putt vid nästa träningstillfälle. Jag ser fram emot bra tips och korrigering så att jag får till det!

Jag har fått i uppgift av Henrik att notera på scorekortet; var utslaget lägger sig och hur många puttar jag haft. Det är ganska intressant efter rundan att se hur många höger-, vänster- eller mitt-träffar man hade på fairway eller bredvid. Även att se hur många puttar man hade utav den totala scoren. Av detta kan man lätt se vad som går bättre eller sämre och träna utifrån det.

När jag går på banan och spelar så tänker jag ofta på vad Johan, min mentala coach har sagt. Hur jag ska se på mitt spel, hur jag ska värdera det, spara på energi, hur jag ska tackla mina känslor när jag inte presterar som jag vill. Det hjälper mig och jag känner mig mer tillfreds på banan. Och det fina i kråksången är att jag vet att det kommer att hjälpa mig att spela bättre också!

Ha det så bra alla!

Hälsn Linda

Veckan som gått 2018-04-24

Det har varit en hektisk men rolig vecka. Ibland känns det som att jag inte har tid att jobba. Golf- och träningskläderna står packade i bilen. Går även lite golfklädd på jobbet….😊 Golftränat med Henrik och på egen hand. Jag har träffat min mentala tränare, Johan. Spännande att se vad det blir av det här! Fystränat och träffat Linda och där det var dags för ett nytt upplägg. Det har varit informationsmöte med damkommittén där det berättades om bl.a. tävlingssäsongen. Även träning och möte med D30 har hunnits med. Planering av den säsongen och Vårrullen har spelats på klubben i dag…

Jag har träffat Johan för första gången. Vi satt i lounge-delen i restaurangen. Johan med datorn i knät och antecknade vad vi pratade om. Jag tyckte att Johan var trevlig och lätt att prata med vilket gjorde det hela lättare när jag ska dela med mig av mina hjärnspöken och sätt att vara på. Sedan var Johan bra på att nysta vidare… Ska man kunna jobba med sin mentala sida så är det lika bra att öppna upp sig.

Alla kort på bordet så att säga! Jag har fått lite läxa som jag ska fundera på tills nästa gång och spännande jobb följer…

Jag har steppat upp på fysen. Tidigt i veckan träffade jag Linda och då var det dags för ett nytt upplägg. Tuffare än det jag fått innan och det resulterade naturligtvis i jordens träningsvärk. Jag tänker uppbyggnad och kämpar på! ”Grispassen” som Linda kallade dem kommer sedan sa hon med ett leende på läpparna… Ok, sa jag och svettades lite till. Taggande och motiverande ändå!

I söndags var det dags för Vårrullen. En trevlig tävling så här på vårkanten. Texas scramble, lottade lag i vårsolen och gemensam lunch samt prisutdelning efteråt. Kort och gott en härlig dag! Min egen insats gav både bra slag som jag är mycket nöjd med och lite andra som jag inte är lika nöjd med. Dagens favoritklubba var min spoon. Vi är inte alltid är kompisar men i dag fungerade det riktigt bra! Jag vet vad jag förövrigt ska träna mer på och vad jag ska ta upp med Henrik när jag träffar honom nästa gång.

Ha det bra alla!

Hälsningar Linda

Första veckans träning av Gör Om Mig 2018 2018-04-16

Hejsan!

Nu har vi startat upp med första riktiga träningsveckan. Det känns jättekul att vara igång och nu när jag fått mina träningsupplägg så har det bara varit att köra på.

Jag har haft min första träning med Henrik. Vi började med att prata lite om projektet och mina mål för säsongen. De är:

  • Att få ett jämnare spel och därmed kanske komma ner lite i hcp.
  • Bättre närspel. Hantera chipparna (teknikmässigt) och bli tryggare i puttarna.
  • Få en bättre bollträff. Har lite för mycket duffar och har haft lite för lång sving.
  • Att alltid titta på bollen genom hela slaget. Är lite för nyfiken och det påverkar slaget och bollbanan så jättemycket.

Med Henrik korrigerade vi min svingbana. Gjorde den lite rakare då jag dragit klubban lite bakåt runt mig. Att jag ska sträcka på vänsterarmen och våga att korta av min sving. Den har varit ganska lång tidigare. Jag har på något sätt inte vågat eller klarat att stoppa tidigare. Jag har varit medveten om detta länge men nu har det börjat funka. Jag måste tänka på det hela tiden. Som alla vet så tar det tid att ändra på invanda mönster! Förra året kände jag att jag fick ont i axlarna och jag tror att det har med det att göra. Så vill man hålla fysiskt länge så är det bara att öva. Tänkte att jag ska kunna spela golf i många år till! 😊

Jag har spelat mina två första 18 hålsrundor för säsongen! I lördags var det sol och lite blåsigt. Ändå fantastiskt härligt ute. Kände också sådan glädje över att säsongen börjat igen. Det har varit en lååång vinter! Det gick över förväntan på de första 13 hålen. Sedan dippade spelet lite och jag var inte lika nöjd. Tur att jag hade så trevliga medspelare i bollen!

Att spelet dippar på slutet av en runda har ju säkert att göra med att man börjar bli lite trött. Både fysiskt och även mentalt. Det är en fundering jag har. Hur ska man träna för att hålla i alla 18 hål? Det är något som jag ska fråga mina tränare om och kämpa för!

Vi testade Robins golfkiosk för första gången och även om den inte är färdig så fick vi fyllt på med ny energi och vilat benen en liten stund.

Det är alltid skönt att stanna till där lite!

 

Idag söndag var jag och min sambo ute och trotsade vädret. Vi trodde inte att regnet skulle vara så ihållande.  Vi var nära på att kliva av rundan men så avtog det och då spelade vi klart. Det gick inte lika bra idag som igår. Vissa slag var jättebra, andra helt ok och några lite sämre. Jag strävar efter en högre lägstanivå för att få ett jämnare spel. Inte alltid så lätt!

Vi och all utrustning blev ganska blöta men det som möjliggör en runda i regn är ju bästa kompisarna Galvin Green-kläderna och de stora tjocka extravantarna som jag fick i julklapp. Jag är ju sååå frusen och behöver alltid massa lager kläder för att överleva ute! Jag går runt med halva garderoben i bagen 😊

Träningsupplägget jag fick från Linda för fysträningen innehöll mycket balans och styrka. Ser fram emot att träna kroppen på det sätt som en golfspelare behöver! Jag har ju haft lite känningar som jag sa tidigare i axlarna och även i ryggen. Det är skönt att känna att man tränar rätt och stärker upp sig. Jag har haft mina barn hemma denna veckan och med upplägget som är nu så har jag haft möjlighet att träna hemma. Jag har kört fys och läxläsning samtidigt.

Jag har varit i shopen och fått jättefina saker! Det känns så lyxigt och det tackar jag Forsgårdens GK så jättemycket för!!

I morgon ska jag träffa Johan Örtendahl. Det ska bli så spännande! Jag har aldrig gått hos någon mental tränare förut. Jag vill lära mig hur jag skapar en sköld och ge mig verktyg för att kunna hantera sådant som påverkar mig på olika sätt. Sedan tror jag att den här träningen innefattar så mycket mer som jag inte har en aning om... Det får jag berätta mer om i kommande bloggar!

Ha det så bra alla!

Hälsningar Linda