Kristians blogg

KM 2018-08-14

Det har minst sagt varit en hektisk vecka. I måndags träffade jag Robin för en genomgång av min sving. Det var som tidigare när jag inte haft någon lektion på ett tag, att jag har en tendens att svinga som innan projektet. Lyckligtvis så blir det mindre och mindre justeringar. Jag får kämpa ganska mycket med att hålla in min högra armbåge nära kroppen. Jag vet hur jag ska göra ändå blir det fel..... när ska man lära sig? 

I tisdags var det dags för min sista träff med Johan, vi summerade och konstaterade att det har gått ganska bra. Just den mentala biten har hjälpt mig mycket vad gäller hur jag ska tänka och agera vid dåliga slag, även hur jag ska orka att hålla koncentrationen uppe under en hel runda. 

I torsdags var det dags för en dubbellektion ute på banan med Robin. Vi pratade om massa olika saker som kan hända ute på banan. Tex var peggar man upp mellan teekulorna och varför, vart vill man landa, vart ska man absolut inte landa, inspel mot green, hur lutar greenen och vart finns hinder runtom. Dessa saker är inget jag tänkt på innan men som jag kommer börja tänka på framöver. Vi gick även igenom slag från fairwaybunker och korta slag runt greener i hög ruff. Dessa två sorters slag är något jag har väldiga problem med men nu fick jag flera bra tips om hur jag ska hantera dem. 

Jag avslutade veckan med att spela KM i regn, blåst, hagel samt solsken. Lördagens 36 hål var väldigt tuffa med mycket regn och åska hängandes i luften vilket ledde till ett par avbrott i spelet. På söndagen var det mycket bättre väder fast med lite mera vind. Det var roligt att spela från vit tee, tyvärr lyckades jag inte riktigt hålla ihop spelet och landade på 86, 83 och 88 slag.

Ha det bra

//Kristian

Sista semesterveckan 2018-08-08

Då var min semester över för detta året. Känns inte jätteroligt att gå tillbaka till jobbet imorgon måndag, hade mycket hellre varit ledigt ett tag till så jag kunde spendera mera tid på Forsgården. Det positiva är ju att det är långt kvar av golfsäsongen. Nu får man bara börja pussla ihop så att tiden räcker till golf och gymträning. 

I början av veckan var jag med min familj i ett par dagar på Gotland, golfklubborna fick stanna hemma denna gången. Däremot så körde jag och min fru Lindas pass samt var ute och sprang på strandpromenaden varje morgon. Springa är nog inte min grej..... kände mig stel och klumpig samt att det var fruktansvärt varmt ute, men det var väldigt skönt när vi var klara. Väl hemma i Kungsbacka gick jag ner till klubben för att träna, där sprang jag på Pontus med familj som frågade om jag ville följa med ut på 9 håls banan. Självklart hängde jag på men mitt spel kändes lite som när jag sprang, stelt och klumpigt. Hade heller ingen kikare eller klocka med mig så jag hade väldigt svårt att uppskatta längder på banan. Kanske är det nyttigt att spela utan dessa hjälpmedel så att man lär sig. Spelet stämde inte alls så efter hål 5 bestämde jag mig för att gå av och gå hem. 

I lördags morse träffade jag Johan N i studion för att gå igenom och se hur långt jag slår med mina klubbor. När jag började med projektet hade jag ganska bra koll på hur långt jag slog, men på sista tiden stämmer det inte och jag slår numera ofta för långt. Jag tror det hänger ihop med att jag har ökat min svinghastighet och har en renare bollträff. Jättebra att man kan ställa sig i studion och få exakta mått på sina klubbor. Vi passade även på att prova ut en ny spoon. Skönt att ha en klubba som är lite enklare att slå med än drivern samtidigt som jag inte tappar allt för mycket längd. Direkt efter passet i studion var det dags för en 18 håls runda ihop med Per och Mathias. Eftersom jag inte tränat närspel på nästan en vecka kände jag mig osäker på min puttning innan rundan. Det hade jag inte behövt oroa mig för. 29 puttar totalt! Lägst antal någonsin för mig. Gjorde även 3 birdies och slutade på 76 brutto efter att ha avslutat med att göra bogey på dom 4 sista hålen. Ny sänkning till 6,2 och med det har jag nu klarat av mina mål som jag och Robin satte upp i April. Ska träffa Robin måndag och torsdag nästa vecka, då ska vi sätta upp ett eller flera nya mål som jag kan jobba emot.

Ha det bra

//Kristian

Golfveckan 2018-08-02

Veckan som gått har det varit golfveckan som ni vet.

Jag har spelat tre av tävlingarna. I måndags spelade jag Lillåns Trophy ihop med Mathias. Vi spelade riktigt bra och kompletterade varandra väldigt bra dvs vi hade nästan inga dåliga slag samtidigt. 8 birdies och 3 bogeys gjorde att vi landade på 60 slag netto och en hedersam 3:e plats. I tisdags spelade jag Forsslaget. Det gick inte alls lika bra som dagen innan, kan nog sammanfatta rundan med orden ”total härdsmälta”. Jag puttade så uselt att jag funderade flera gånger på att bryta men bet ihop och avslutade. 43st puttar på 18 hål är tom sämre än innan jag började med ” Gör om mig”. Kan det ha något med att jag spelade en scrambletävling dagen innan? Då puttar man ju på ett annat sätt och går för det, hur som helst så var självförtroendet i botten på greenerna. I fredags spelade jag Krogrundan ihop med Henrik, vi blev lottade med Marcus och Mathias. Vi hade det riktigt roligt i bollen med mycket skratt. Att vi spelade bra och vann A-klassen gjorde ju inte dagen sämre. Inget jag trodde på efter tisdagsrundan men som tur är svänger det snabbt i golf.

Tisdagskvällen spenderades på puttinggreenen fram till solen gick ner och myggorna kom fram. Kändes helt ok, konstigt..... Var även nere och puttade på onsdagseftermiddagen. Körde ett par övningar jag fått från Robin och det gick jättebra. För mig handlar puttning om känsla, dagsform och självförtroende. Om man börjar en runda med att putta dåligt hur vänder man det? Hur ska man tänka? Ska man putta offensivt eller defensivt? Frågor jag ska ta med Robin och Johan. 

Gick ner till rangen i lördags efter åskovädret, kändes nästan kusligt öde.... gick igenom mina långa järn och träklubbor. Allt stämde hur bra som helst. Hur kan det variera så mycket från gång till gång?

 

Ha det bra

 

//Kristian

Östkusten 2018-08-02

Veckan som gått har spenderats i Västervik med min familj samt min mor och bror med familj. Vi bodde i en stuga ute vid vattnet så det blev mycket avkoppling och bad denna vecka. Alla i stugan följde med mig när jag körde Lindas pass, stora som små. Det var mycket träningsvärk hos många under veckan.

Jag passade även på att utnyttja Nordic Trophy ihop med min bror Alexander. Vi försöker att spela en runda ihop varje år och detta år valde vi Kalmar gk. Det var en kort, rolig och lite trixig bana. Rent resultatmässigt gjorde jag min bästa runda någonsin, 74 slag brutto. Känns skönt att veta att spelet sitter då det inte blivit särskilt många rundor dom senaste två veckorna. Vi passade även på att åka till Västerviks gk en kväll för att slå ett par hinkar på rangen samt testa på resterande övningsområden. Väl hemma i Kungsbacka igen åkte jag nästan direkt ner till Forsgården för att ställa mig på övningsområdet vid 18 tee för att träna närspel och bunkerslag samt slå ett par hinkar på rangen. Närspel är det jag tappar känslan i fortast. Jag har väldigt svårt att bestämma längden på korta chippar, så inför golfveckan som börjar imorgon Måndag var nog det mer än nödvändigt att åka ner idag för lite närspelsträning. Golfveckan ja... har anmält mig till tre tävlingar nästa vecka. Ser fram emot det jättemycket. Ska även se om jag kan få till en tid för att träffa Robin och eventuellt även Linda.

 

Ha det bra!

Semester 2018-07-16

Första semesterveckan avverkad dock utan en enda golfrunda då banan varit stängd. I tisdags hade jag en tid för min enda planerade golfrunda denna veckan. Jag skulle ha spelat på Delsjö gk tillsammans med Per, men den fick jag ställa in då min fru fick tag i två biljetter till Ed Sheeran med kort varsel. Det blev en riktigt trevlig kväll. 

Eftersom banan varit stängd har jag kunnat lägga mera fokus på min fysträning och har kört Lindas pass 5 gånger denna vecka. 

Golf är verkligen en färskvara. Efter en vecka utan golf spelade jag 18 hål i söndags morse direkt när banan öppnade 😀tyvärr gick det inte alls bra. Jag både duffade och slog socket samt hade inget självförtroende från tee. Det resulterade i 31p och en höjning, inte riktigt vad jag räknade med....... Det var många tankar om vad jag gått igenom med Robin istället för som innan då det bara flytit på. Svårt att spela bra när man börjar tänka på vad man ska göra varje gång man ställer upp vid bollen för att slå. Det positiva var att det gick bättre ju längre in på rundan vi kom. Ska bli spännande att se hur jag spelar nästa runda, förhoppningsvis fortsätter det där jag avslutade.

//Kristian 

Bra golfvecka 2018-07-16

I veckan som gått har jag för första gången någonsin tagit mig an 18-hålsbanan från vit tee. Det var riktigt roligt, som att spela en helt ny bana. Jag gick runt på 83 slag brutto efter en sur 8a på hål 12. Känns som att jag nästan alltid har ett riktigt dåligt hål per runda som förstör för mig. Det bästa med vit tee var att jag tvingade mig själv att använda min driver från tee istället för som vanligt min j5.

Jag har även lyckats med ett av mina mål som jag satte upp. I fredags morse klarade jag att gå 18 hål utan dubbelbogey och med minst 9 par eller bättre. Har även sänkt mig en aning och är i nuläget nere i 7,2 alltså 0,5 kvar tills hcp-målet är uppnått. Jag gick även en runda på fredags eftermiddagen med Poul och Ulf där vi alla lyckades göra eagle på hål 11. 

Det var tungt att gå två rundor på samma dag men även roligt att prova. Här kom mycket av det jag pratar med Johan in om tex hur man håller fokus och koncentration uppe under en längre tid. Har även hunnit med en tävling under veckan. Det var en scramble tävling på Lycke gk, som jag spelade ihop med Mathias. Vi kämpade på bra och gick -6. Tyvärr räckte det inte till någon bra placering.

Veckan som kommer är ju Forsgården stängd så ska försöka spela någon annan bana under veckan. Jag kommer nog även gå ner och titta på tävlingen, det är ju inspirerande att se duktiga spelare.

Ha det bra alla

//Kristian

Halvtid i "Gör om mig" 2018-07-03

I måndags träffade jag Robin för en lektion där vi gick igenom hur man läser och tar ut en linje på en green. Kändes hur bra som helst, nu har jag massor av material att jobba med på greenerna. Vi gick även igenom mina järn och träklubbor som har sviktat lite sista tiden. Visade sig att jag oavsiktligt gått tillbaka till min ”gamla” sving på flera punkter som jag hade innan Gör om mig. Jag hade klubbladet alldeles för öppet, stod med fötterna för mycket åt vänster samt att jag stod för nära bollen. Alla dessa punkter gör att det är lätt att skruva bollen åt höger och det är precis det jag vill sluta att göra. Vi pratade även en del om hur jag ska lära mig att ställa upp med fötterna mot målet. Robin ställde ut en hink ca 5 m framför mig som var i linje med målet och då fungerade det genast mycket bättre. Så på banan får jag vända på det och pegga upp bollen efter att jag tagit ut någonting lite längre fram, tex en gammal peg, en torva eller en grästuva. Hur jag gör på fairway får bli ett senare problem.

 

Har även hunnit med att träffa både Johan och Linda. Var ett tag sen jag träffade Linda så såg fram emot ett nytt träningsupplägg. Denna gång var det ett pulspass. Det innebär att man ska göra ett antal övningar och där emellan springa en kort sträcka, alltså ingen vila. Det var sjukt jobbigt, om jag känt mig någorlunda stark innan hade jag inte samma känsla efter passet. Hade träningsvärk i tre dagar. Passet är utformat så att jag kan köra det varsomhelst, passar perfekt nu till sommaren.

 

Nu är jag halvvägs in i projektet och målen som jag satte upp var:

Rent hcp mässigt satte vi upp målet att försöka gå ner från 9,7 till 6,7. 

Klara av en runda med minst 9 par och ingen dubbelbogey.

Kunna slå en kontrollerad draw eller fade

Höja min lägstanivå

Lära mig slå i en bunker

Bli säkrare från tee

 

Det jag känner att jag kan bocka av är de tre nedersta punkterna.

Mitt nuvarande hcp är 7,8, alltså på god väg mot 6,7. Jag har som bäst spelat 18 hål med en dubbelbogey, tror det bara är en tidsfråga innan jag löser det.

Att kunna slå en kontrollerad draw eller fade fungerar hyfsat bra men känner inte att jag har full kontroll på det ännu.

 

Vi ses på banan

 

//Kristian

Midsommarväder 2018-06-25

Midsommarvecka med till lika midsommarväder.  Rundan i onsdags spelades i mestadels regn och blåst. Hade 15 slag totalt på hål 12 och 13, kändes inte jätteroligt att spela vidare då. Jag har det tufft att lägga på/dra av klubbor i vinden. Vet inte riktigt hur jag ska träna på det. Allt för ofta slår jag för långt i medvind samt för kort i motvind. 

Har tyvärr börjat dra mina bollar ut åt höger igen...... inte bra. Vet inte riktigt vad det är som jag gör fel. Jag har läst igenom alla Robins anteckningar om hur jag ska slå olika slag och tycker att jag gör som jag ska men det är någonting som inte stämmer. Ska träffa Robin imorgon för en ny lektion på greenen. Hoppas att vi får lite tid över för mina järnslag. Jag tror/hoppas att det bara är någon liten detalj som jag glömt bort.

Efter att ha tränat puttning ganska intensivt ett tag har jag dragit ner på det och direkt har jag börjat missa en del ”enkla” puttar som jag innan har satt. Puttning är en färskvara som måste underhållas hela tiden. Jag är alldeles för feg på greenen och puttar ofta kort. Putta kort är nog det sämsta man kan göra på en green. Jag måste ge bollen chansen att gå i, våga ta en returputt.

Ha de bra alla!

//Kristian 

Spelstrategi 2018-06-19

Veckan som gått

I fredags träffade jag Johan där vi pratade om mina rutiner och hur jag kan förbättra dom. Ibland har jag en tendens att spela lite för tufft mot flaggan istället för att nöja mig med att landa mitt på greenen och lita på min puttning. Jag behöver ha en plan för hur jag ska spela en runda innan jag slår ut på tee 1. Man kan ju inte alltid slå så långt som möjligt utan oftast lönar det sig att ha en tanke om vart man vill ligga för att underlätta nästa slag. De senaste veckorna har jag övat mycket på min puttning så detta kanske kommer bli lättare nu när jag känner mig säkrare på greenerna.

På rangen fortsätter jag att träna på att vrida upp min vänstra handled. Det blir bättre och bättre men faller ibland tillbaka till min gamla vridning. Övningssvingar utan boll är väldigt bra att göra när man ska öva in något nytt i sin sving. Jag har mitt gamla järnset hemma som jag brukar använda. Undra vad grannarna tror egentligen när man står på altanen och svingar.

Avslutade veckan med att spela Volvo World Golf Challenge ihop med Per. Vi blev lottade ihop med Mathias och Björn som är dom som jag brukar spela flest rundor med, Hur stora är oddsen för det? Jag och Per spelade ganska bra båda två och framförallt synkade vi väldigt bra och fallerade aldrig på samma hål vilket resulterade i en fjärde plats. Rundan innehöll både ösregn och solsken så regnkläderna åkte på och av ett antal gånger under rundan. 

Ha de gott!

//Kristian 

Förbättring 2018-06-15

Veckan som gått har spenderats på övningsområdena runt Forsgården med framförallt 2 st klubbor, putter och driver. Kände att tiden inte riktigt räcker till för att träna alla olika typer av slag så jag rådfrågade Robin om vad han tyckte jag skulle lägga fokus på och det har jag följt.

Som jag skrev i tidigare inlägg har jag fört lite statistik över mina puttar. Innan jag började med putt träning hade jag lite drygt 40 puttar / runda. Mina 4 senaste rundor har krävt 30-35 puttar. En klar förbättring. Har även tränat väldigt mycket med min driver och i onsdags var det dags att använda den på alla par 4 och 5 hål utom hål 6, 8, 12 och 16. Det gick långt över förväntan, så med en fungerande driver och 30 puttar lyckades jag skrapa ihop 39p, ny sänkning! Just nu är golf väldigt roligt.

Har även hunnit med en sällskapsrunda där jag spelade med Niclas och Peter. Peter känner nog dom flesta igen som läser denna blogg då han var med i ”Gör om mig” för två år sedan. Vi hade en riktigt trevlig runda trots det ihållande regnet där jag passade på att ställa lite frågor om hans medverkan.

Nästa vecka ska jag träffa Johan igen. När jag har avslutat en runda och sitter hemma i soffan och tänker tillbaka så slår det mig att jag nästan aldrig tänker på det Johan har sagt åt mig göra under en runda. Ändå gör jag det utan att tänka på det. Det borde väl betyda att jag har fått in det som rutin.

Min gymträning flyter på som vanligt, tror jag ska kontakta Linda snart för att se om det är dags för ett nytt träningsschema.

Ha det bra alla!

Mvh Kristian

Kämpar på i värmen 2018-06-15

Bitarna börjar falla på plats, känns som att allting går åt rätt håll. Jag har inte gått så många rundor som jag planerat, däremot har jag lagt betydligt fler timmar på ranchen, puttinggreenen samt närspelsområdet. Träffade Robin i Måndags för en driver lektion. Man har en känsla om hur sin sving ser ut. Min såg inte alls ut som jag trodde när jag fick se en film Robin spelade in på mig. Nu vet jag varför drivern inte fungerar och vad jag ska ändra på. Kommer bli många timmar på ranchen för att öva in det nya, hoppas jag löser det.

Har hunnit med att spela 3 rundor under veckan.

Onsdagsgolfen och GP golfen samt en trevlig sällskapsrunda med Claes Sarbaek på Ale gk.

Ha de bra i värmen alla. 

//Kristian

Fokus på puttning 2018-06-15

Bunkerslag börjar bli roligt! Känns som det äntligen har släppt. Efter ett par pass i bunkrarna borta vid övningsgreenen har det äntligen släppt. Visst finns det fortfarande enormt svåra bunkerslag men med stolthet kan jag nog säga att jag behärskar ett standardslag från bunkern nu.

Träffade Robin i lördags för en puttlektion. Saker vi ändrade på var

  • Ha underkroppen stilla (innan följde höften med i slaget)
  • Vinkla puttern lite framåt (hade en tendens att slå slaget med loft vilket tenderade i att bollen studsade iväg)
  • Se till att ha hela klubbhuvudet i marken (hade bara hälen i innan)
  • Jobba med tempot, samma tempo i baksving som framsving (hade en väldigt kort baksving som jag accelererade genom framsvingen, vilket gör det väldigt svårt att få en längdkänsla)

Jag fick med mig tre st övningar som jag kommer lägga mycket tid på. Ska bli roligt att se hur min puttning kommer att utvecklas. Jag har fört lite statistik och jag har idag ett snitt på 40 puttar / runda. Hoppas kunna förbättra det med dessa övningar och justeringar.

I helgen har vi haft besök av min mor och bror med familj, vi passade på att fira morsdag med en brunch på Robins. Det var mycket gott!

Ha det bra

//Kristian

Nystart 2018-05-22

Efter en lite lugnare vecka är det nu fullt fokus på ”Gör om mig” igen.

Träffat både Robin och Linda under veckan som gått. Linda gav mig ett riktigt tufft träningsschema. Tidigare har fokus legat på bål och balans träning, nu kör vi mera styrka samt kondition i roddmaskinen. Linda ville att jag skulle börja med 2000m eller 10 min. Rodde över mållinjen på 8 min 13 sek! Åratal sen jag var så trött. Skam den som ger sig. 

När jag träffade Robin gick vi igenom pitch, chip och bunkerslag. Bunkerslag har varit lite av en Akilleshäl för mig. Fick jättebra tips och tycker själv att det blev bättre redan under lektionen. Tänk om jag kan gå ner i en bunker med självförtroende. Tror inte det ligger allt för långt bort i tiden. Jag fick beröm av Robin för min pitch och chipteknik, samt mitt resonemang inför vilken klubba jag ska använda i olika situationer. Vi gjorde endast några små justeringar, kändes jättebra.

Helgen har tillbringats i Skåne, närmare bestämt på Elisefarm och Vasatorp för att fira en nybliven 50åring, Björn Fahlgren. Vi var 12 st som spelade på Elisefarm fredag och lördag. Spelschemat var 9 hål scramble och 18 hål singel första dagen sen avslutade vi med 18 hål fyrboll bästboll samt 9 hål greensome. Totalvinnare blev Rickard Hoff som hade toppat formen och utklassade alla i singelspelet -7. För min egen del så fungerade spelet bra, lyckades t.o.m sänka mig på singelrundan. På vägen hem stannade vi till på Vasatorp och spelade Classic Course. Även där spelade jag riktigt bra, tyvärr så kan jag fortfarande inte hantera min driver. Så J5 har fått agera utslagsklubba hela helgen. 

Ha de gott

//Kristian

Vilovecka 2018-05-15

Eftersom jag känt mig sliten både fysiskt och psykiskt var tanken att jag skulle vila upp mig denna veckan, eller rättare sagt passa på att måla om huset. Fysträningen har jag lagt på is hela veckan i samråd med Linda. Hade även tänkt att ta det lugnare med golfen. Blev inte riktigt som jag tänkte. Har stått mycket på rangen och tränat på grunderna vilka känns mycket bättre igen. Har även hunnit med en custom fitting som genomfördes av Johan N och vi pratade mycket om wedgar och olika slipningar på sulan. Det är en hel vetenskap om alla dessa olika varianter, hur och när man ska använda dom.

 

Har även hunnit med att spela 2 tävlingar. Onsdagsgolfen och Gökottegolfen där resultaten blev 71 resp 73. Även att jag gör ganska många skitslag går jag på mitt hcp. Veckans utropstecken var min birdie på sjuan, bara ett par cm från att sätta en eagleputt. En annan rolig sak som hände under veckan var att min fru blev klar med sina lektioner för grönt kort. Nu blir det ut och köra fadderrundor. 

Med facit i hand så blev det inte så mycket vila från golfen som jag tidigare tänkt. I fredags slog det mig att det var första dagen sen ”Gör om mig” startade som jag hade en golffri dag.

På tisdag ska jag träffa Robin för en närspelsgenomgång. Där har jag många slag att hämta.

Ha de gott

//Kristian

Berg- och dalbana 2018-05-09

Under veckan som gått har jag hunnit med 4st 18 hålsrundor. Vasatorp TC i Tisdags spelades i kraftig vind och ösregn. Spelet var helt ok, lyckades skrapa ihop 32p trots vädret.

Efter det var Onsdagsgolfen på tur och jag kom till banan med en go känsla. Vädret var fint, soligt och lätt vind. Trots bra väderförhållande spelade jag min sämsta runda denna säsong. 91 slag brutto. Kan summeras med ett ord ”katastrof” men lägger det bakom mig.

Kände att jag var tvungen att spela en runda igen för att se om onsdagen var en tillfällighet. Bokade in mig i en treboll på lördagsmorgonen och spelet satt igen, 37poäng och ny sänkning! Kändes skönt. I Söndags spelade jag en tävling ihop med Per på Lycke Gk, den tog lite drygt 6h. Det är nog den längsta rundan jag någonsin spelat. Hur hanterar man en sån runda mentalt?

Träffade även Johan i veckan. Vi summerade förra träffen och tog bort ett par punkter samt lade till ett par nya som jag ska fokusera på. Det kändes bra att få prata av sig igen och få ny feedback.

Börjar känna mig sliten i kroppen, har blivit väldigt mycket träning på både golfbanan och i gymmet. Lägger även en hel del tid på den mentala biten. Har fått en rutin i att lägga upp en strategisk spelplan innan mina rundor och ännu bättre är att jag håller mig till dem nästan hela tiden. Har även lärt mig att lägga mina dåliga slag bakom mig och se framåt. Positiva tankar!

Kämpar fortfarande med min driver. Jag vet ju hur jag ska göra i teorin men får inte till det i praktiken. Undra om en ny driver löser mitt problem?

Har en tendens att slå fade igen med mina järnklubbor, vet inte riktigt varför. Det får bli ett par ordentliga rangepass. Jag har ju allt nerskrivet hur jag ska slå för att få en draw. Ska se om jag kan träffa Robin en liten stund för att se om det är något lätt att rätta till.

Summering denna vecka blir ”berg- och dalbana”

Ha en go golfvecka. 

//Kristian