Kristians blogg

Första veckans träning av Gör Om Mig 2018 2018-04-16

Satt i bilen på väg hem från jobbet när Robin ringde. Blev både nervös och glad när han presenterade sig och sa att jag hade blivit uttagen till ”Gör om mig”.

Projektet hade startdatum 1 April. Kändes inte jättebra att berätta att jag skulle åka till Hemsedal påskveckan, så vi satte ett nytt startdatum en vecka senare. Hemma från skidresan utan brutna armar och ben började jag med att träffa Robin för en första lektion.
Vi gick igenom vilka mål jag har med denna utmaning.
Rent hcp mässigt satte vi upp målet att försöka gå ner från dagens 9,7 till 6,7.

  • Klara av en runda med minst 9 par och ingen dubbelbogey.
  • Kunna slå en kontrollerad draw eller fade
  • Höja min lägstanivå
  • Lära mig slå i en bunker
  • Bli säkrare från tee


Man ska ha ett grundslag som man känner sig trygg med. För mig känns en fade mest naturligt. Efter att ha gått igenom mina järnslag, vilket kändes helt ok var det dags för drivern. Tur att det har kommit upp nytt högre staket längs högersidan.                                                               

Hur vi än gjorde lyckades vi inte få bort min slice. En bit in på lektionen föreslog Robin att jag skulle ändra mitt grundslag till en draw. På det sättet ska det tydligen vara enklare att lära mig slå med min driver.                                                                                                                     

Känns väldigt bra att vi kom fram till en grunduppställning vi kan jobba vidare med. Har nu på mig till nästa lektion att öva in ett nytt svingspår och om det sitter gör vi ett nytt försök med min driver.                                                

Senare samma dag var det dags att träffa Linda för första gången. Skrämmande hur svag i bålen man är, här blir det till att ligga i. Jag fick ett schema som jag ska följa i två veckor för att få upp någon så när grundstryka samt bli lite rörligare.

Efter ett par dagar och många hinkar på rangen kom min fade tillbaka. Som tur var så kom Robin ner och hjälpte mig. Det visade sig att jag omedvetet ställde upp med mina axlar alldeles för öppet. Snabbt fixat, grym feedback.                         
I fredags öppnade banan och jag gick 18 hål. Det gick som förväntat, ett par slag sämre än mitt hcp. Årets första runda är ju alltid lite svårare. Rundans höjdpunkt var hål 8 där jag lyckades göra en birdie.


Ses på Forsgården!


//Kristian