Peters blogg

Inlägg 26 2016-09-26

Då har vi kommit fram till sista veckan på Gör om mig projektet. Tänk att det nu har gått 30 veckor sedan vi började! Det har varit en helt fantastisk resa på många plan och jag är väldigt stolt över mig själv och min insats i projektet. Jag har lagt ner sjukt mycket tid och varit väldigt ambitiös för att få till alla fys och golftillfällen. BRA Peter! Att som amtör få möjligheten att göra detta har så klart varit väldigt häftigt. Det har dock inte varit helt enkelt många gånger och har precis som livet, haft sina toppar och dalar.

Mycket träning har det blivit! Jag räknade ihop hur mycket golf och fyspass det har blivit under dessa 30 veckor och kan konstatera följande:

Golf:                   84 st (Antingen spel eller träning)

Fys:                     72 st

Detta ger ett snitt på 2,8 golfpass och 2,4 fyspass per vecka. Lägg på ett ganska tidskrävande jobb samt fru+2barn så lovar jag att all tid är förbrukad. Varje pass i gymet har jag startat med 2 000 m rodd.
Jag roade mig med att räkna lite på detta och ca 11,6 mil har det blivit (kungsbacka – och en bit förbi Halmstad). Detta har tagit strax över 8 timmar.
Personbästa på roddmaskinen är 2 000m på 7 min 40 sek.

Hade tänkt jag skulle räkna hur många KG jag har lyft under denna tiden, men det blev lite för komplicerat. Många KG har det blivit kan jag lova!

Hur har det gått då?  HCP-mässigt har jag höjt mig. När projektet startade så hade jag 12,7 och nuvarande HCP är 13,2. Jag nådde en toppnotering på 13,8 efter sommaren, men sedan har det gått riktigt bra. Har fått till 2 sänkningar, men framförallt spelar jag väldigt stabilt nu. Ett av mina mål har just varit att få till en stabilitet. Främst är det järnslagen som fungerar mycket bättre nu än tidigare. Har gjort en hel del förändringar som tar tid att nöta in, men nu börjar jag känna att det sitter.

Allt gymande har gjort mig mycket starkare och jag kan börja se lite skillnad på kroppen. Viktmässigt har det inte hänt så mycket, men jag inbillar mig att en hel del fett nu har blivit muskler istället. Kommer definitivt fortsätta denna träning och det blir spännande att se var man är om ytterligare 30 veckor.

Vill skicka ett stort tack till alla inblandade i projektet: Linda, Henrik, Johan, Mattias och Karolina. Ni är grymma. TACK!

Stort tack även till alla på kansliet och shopen (nämner inga namn, så har jag inte glömt någon).

Tack även till er som följt min blogg och alla trevliga Forsgårdare som nyfiket frågar hur det går när man träffat er på banan.

En stor puss & kram till min fru Carolina och våra barn Rasmus och Amanda. Tack för att ni stöttat mig i detta och gett mig tiden som har krävts.

Vi ses på banan framöver!

Hälsningar
Peter

Inlägg 25 2016-09-13

Nu var det ca 2 veckor sedan jag skrev senast. Jobb och diverse annat har krävt mycket fokus det senaste så tyvärr har jag inte fått till så mycket golf som önskat. Har endast blivit på helgerna och bara niohåls-rundor. Hur som helst så sitter stabiliteten kvar. Har gått helt ok. Fysträningen rullar på och jag kör ca två pass i veckan. Under veckan som gick träffade jag Linda igen och det var dags för ett nytt upplägg. Nu går jag in i en ny fas igen som kallas uthållighetsträning. Det innebär ungefär samma typ av pass som jag beskrivit innan, men istället för 3x10 reps, så ökar man upp och kör 3x15 reps.

Det gäller att man har laddat rejält med energi inför dessa pass annars tar man slut. Det var precis det som hände när jag träffade Linda senast. En stressig dag på jobbet och endast en lunch i magen sladdade jag in till gymmet strax innan 17. Efter nästan 2 varv av det nya passet fick jag kapitulera under Lindas piska! Min energi var helt borta och jag fick lite symtom av syrebrist. Detta är 3:e gången som detta händer under hela projekt-tiden (2 ggr med Linda och en själv). Denna gången kände jag igen symtomen i tid så det var klokt att avbryta. Det är bara att lära sig att det inte går att träna så pass hårt utan att man skött om kropp & knopp innan.

Under veckan som gick träffade jag även Johan. Det har varit nyttigt att träffa Johan under detta projektet och prata om diverse utmaningar/problemställningar. När jag diskuterar med Johan känner jag att jag kommit ganska långt och är medveten om mina styrkor och svagheter. Jag har även lätt att reflektera över dessa när jag befinner mig på banan, vilket gör att det ”känns som jag varit här förut” och kan fokusera bort en dålig tanke. Kanske låter lite ”flummigt” och det är det säkert också. Hur som helst så känns det bra!

När jag träffade Johan sist så pratade vi mycket om mitt problem med drivern. Som jag känner det så är det drivern som återstår att lösa. Jag slår relativt bra järnslag nu och närspelet har varit bra hela tiden. Vi kom fram till att jag tänker alldeles för mycket när det är dags att slå drivern. Vi kom fram till att tänka på teknik, uppställning, handleder etc är bra att göra på rangen. På banan är det mer känslan som måste få styra. Att börja tänka för mycket på teknink kommer bara strula till det. Kommande rundor skall jag försöka praktisera detta tankesätt när drivern kommer fram. Just Do It!

Vi pratade också om att ”bli kompis med drivern”. Ett sätt att göra detta kan vara att tex hemma i soffan slappna av och visualisera en bra drive. När man ser detta kan man ta tag i klubban och känna in slaget. Nöter man detta kan man kanske bli lite ”kompis med klubban”. Jag vet – kanske låter hokus-pokus, men jag är beredd att pröva för att se om det funkar för mig.

Nu ser jag fram emot söndagen då det är inbokat en runda. Har även anmält mig till Äkta make tävlingen nästa helg – och den skall vi vinna!

Over and out!

Inlägg 24 2016-08-30

Under veckan som gått har jag bara hunnit med att gå en 18-hålsrunda. Det stabila spelet håller i sig och jag lyckades få ihop 35p. Värt att nämna är att jag gjorde de första nio riktigt bra med 40 slag brutto och 21p. Tyvärr orkade jag inte hålla ihop det sista nio, men som sagt helt ok ändå.

I onsdags träffade jag Mattias på Massa Muskler och fick en rejäl massage. Han gick ganska hårt åt ryggen och det kändes lite ömt dagen efter, men jäkligt skönt. Jag har lite stela vader och Mattias rekommenderade mig att prova ICEBUGS. En typ av sula man lägger i skorna som är specialutformade. De har en liten bula som stimulerar fotsulan och är en triggerpunkt för att tala om för hjärnan att cirkulera mer blod till fötterna. Fick med mig 2 varianter. En smalare och en lite tjockare variant. Jag prövar nu dessa i mina golfskor, men har även den tunnare varianten i mina andra skor som jag har till vardags. Blir spännande att utvärdera dessa.

I torsdags var det dags att träffa Linda igen. Min uppladdning inför träffen med Linda kunde varit bättre. Hade ätit ganska dåligt och haft en stressig dag överlag. Passet gick bra, men det tog hårt och det var med nöd och näppe jag tog mig igenom det. Vi skruvade till passet lite med fler och lite tuffare övningar så klart. Träffade även Janet på gymet och som tur var gav hon mig en halv energibar för att jag skulle orka ta mig hem. Tack Janet!

Har även träffat Henrik i veckan för en avstämning kring det jag har jobbat på. Som jag skrivit om tidigare så har jag försökt ändra mitt svingspår till att komma inifrån och ut istället för tvärtom som jag har haft problem med. Väldigt kul att konstatera att jag lyckats ändra detta nu. Samtliga slag jag slog under träffen med Henrik hade rätt svingspår. Efter träffen med Henrik fick jag med mig min son ut på Kungsbanan. Vi gick 6 hål på fredagskvällen i härligt väder. En bra avslutning på veckan. Nu ser jag fram emot nästa......

 

Inlägg 23 2016-08-23

BOOOOM! SÄNKNING 2 x 37p!

Som jag har skrivit om tidigare så har det kännts ganska stabilt de senaste veckorna. I veckan som gick lossnade det äntligen lite och jag lyckades få ihop 2 rundor med 37p! 87 slag brutto första rundan och 85 slag brutto på den andra. Känns riktigt bra och jag sänkte mig till 13,2. Nu är jag snart tillbaka där jag startade när gör-om-mig projektet startade. En av mina målsättningar har ju varit att hitta en stabilitet i mitt spel och just nu känns det riktigt bra. Förutom de två sänkningsrundorna fick jag till ytterligare en runda med 31p samt en niohålsrunda med 17p under veckan (samt ett par hinkar på rangen).  Nu är det bara att nöta på och lagra känslan av självfortroende i hjärnbanken.

Nu är det bara att nöta på och lagra känslan av självfortroende i hjärnbanken.

På fysfronten kör jag mitt nya pass vilket jag tycker är riktigt bra. Det är ett intensivt pass som tar ca 50 min inkl uppvärmning rodd 2000 m. Fick även till ett löp-pass under veckan vilket var kul, då det var så länge sedan.

Veckan som kommer är det inbokat träffar med både Henrik och Linda. Skall även träffa Mattias på massa muskler för en massage. Skall bli gött.

Inlägg 22 2016-08-15

Det har varit en intensiv vecka där jag träffat Henrik, Linda och Johan. Fick under veckan också veta att mina 19 puttar i putt KM-kvalet räckte till final i lördags.

Det var kul att träffa Henrik igen. Detta var första avstämningen efter sommaren och vi pratade igenom hur känslan är. De senaste veckorna har det kännts ganska bra och jag tycker framförallt att jag slår järnen ganska bra. Drivern är fortfarande lite svajig. Vi körde lektionen i studion vilket jag tycker är jättebra då man väldigt konkret ser hur det ser ut. Efter ett par slag såg Henrik att jag kommer in från vänster mot bollen i mitt svingspår. Detta är inte bra utan man skall helst komma in mot bollen någon grad från höger. Ett svingspår från vänster resulterar ganska ofta i slice, vilket jag har problem med, framförallt med drivern.  Henrik bad mig tänka att gå igenom slaget bättre. När man gör det så landar man med vikten på vänsterfoten med ganska stor belastning. Jag undviker omedvetet att utsätta mig för detta då jag stukade foten riktigt illa för något år sedan. Min hjärna är inställd på att undvika att belasta foten på det sättet. Henrik gav mig då tipset att flytta bak högerfoten något. Dvs istället för att stå parallellt med fötterna i uppställningen så flyttar jag högerfoten lite grann bakåt. På så sätt menade Henrik att vi hjälper klubban att komma från höger istället. Jag testade detta och vips......så visade värderna att jag ändrat mitt svingspår till att komma något från höger istället. Jag slog en hel del slag med denna uppställningen och Henrik gillade det han såg. Klubban kom nu konsekvent in rätt mot bollen med någon grad från höger istället. Prövade även att slå drive med denna uppställning och även det kändes bra. Jag blev riktigt sugen att testa detta på banan, men insåg att mitt schema för veckan inte skulle ge tillfälle till detta för än på lördagen.

I onsdags träffade jag både Johan och Linda. I mitt samtal med Johan kom vi fram till att jag skall försöka tänka på att vara ”här och nu”. Jag har en tendens att tänka och oroa mig för saker längre fram. Vi pratade också om att bestämma mig för en strategi för hålet eller slaget och konsekvent hålla mig till detta. Tror jag har en hel del att vinna på att bli bättre strategiskt för att få till scoren.

I onsdags träffade jag även Linda igen. Dags för ett nytt upplägg på fysträningen. Vi fortsatte på inslagen väg med funktionell pulshöjande styrketräning. Efter att jag kört igenom första varvet som Linda hade satt ihop tyckte jag att det var lite för lätt. Passet jag kört under sommaren har varit riktigt tufft. Linda gjorde då lite förändringar och la in några övningar till samt höjde vikten på ett par övningar. Passet jag kör nu ser då ut så här.....

 1. Benböj med kettlebell 16 kg / Skivstång 20 kg
 2. Upphopp
 3. Kettlebellswing 16 kg
 4. M.C
 5. Rodd TRX
 6. Pushups TRX
 7. Burpees
 8. M.C
 9. Hantelflyes 7,5 kg
 10. Lårcurl på boll
 11. Crunch på pilatesboll
 12. M.C
 13. C-crunch med arm & benextensioner. Medicinboll 7 kg
 14. Sittande bålrotationer med medicinboll. 9 kg
 15. M.C

3 varv x 10 reps. (MC = Mountainclimbers)

Passet känns riktigt bra och jag körde igenom det igen i söndags.

 

 

I lördags var det dags för final i putt-KM. Tävlingen var kul och vi puttade 18-hål på Kungsbanan (2 hål på varje hål så att säga). Det var riktigt tuffa hål och långa puttar. Man fick vara riktigt nöjd med 2-puttar men för min del blev det för många 3-puttar. 47 puttar totalt och en 5:e plats. Vinnaren vann på 42 puttar.

Efter puttningen ställde jag mig på rangen och slog ett par hinkar med min nya uppställning som jag och Henrik hittade. Kändes bra så jag gav mig ut på kungsbanan för en nio-hålsrunda. Kändes riktigt bra och jag slog ett par av mina bästa drives på väldigt länge. En stabil niohålsrunda på mitt hcp. Hade bra riktning på min järn 8:a på 8:e hålet (bilden). Bara att nöta på.......

Inlägg 21 2016-08-08

Var tvungen att avboka mitt försök till revanch på förra veckans onsdagsgolf. Såg att det skulle regna hela rundan. Var inte så sugen på det så det fick bli ett pass på gymet istället. Skulle egentligen ha träffat Linda i veckan, men pga sjukdom bokade vi om det till nästa vecka. Skall även träffa Henrik nästa vecka för första lektionen sedan innan semestern. Blir spännande att stämma av lite.

Det har dock blivit lite golf i veckan ändå. I måndags fick jag med mig två kollegor och vi gick slottsbanan på eftermiddagen. Jag spelade väldigt bra och fick ihop 35p. Som alltid när man spelar med kollegor så ”bettade” vi lite grann (20 kr per första nio, sista nio, totalt, närmast hål & längsta drive). Kan stolt säga att jag tog hem allt utom närmast hål. Då det inte blev någon onsdagsgolf fick jag ett ryck och anmälde mig till KM istället. Eftersom jag aldrig spelat från vit gav jag mig ut på en runda i torsdags em och spelade från vit. Gick helt ok. Fick ihop 34p och 94 slag brutto. Vissa hål är dock riktigt tuffa från vit (16 & 17 framför allt). På fredagen blev det ett pass på rangen för att nöta drives inför KM rundorna på lördagen.

Min första startid på lördagens KM blev 09:56. Totalt tror jag vi var 5 st i startfältet som hade över 10 i hcp. Då vi blev ihopparade enligt hcp så gick jag ut i sista bollen. Min målsättning inför KM var att försöka gå på mitt hcp och placera mig enligt den hcp ranking som startfältet hade. Dvs min målsättning var att komma 3:e sist! Det innebar att jag skulle slå mina två kamrater i bollen som hade något högre hcp än jag (Oliver och Johan).

Som alltid är man lite nervös vid första utslaget, men jag fick på en helt ok drive. Viktigt med ett bra första slag. Fick en bra start och gjorde boogie på första och par på 2:an. När vi summerade första 9 hade det gått helt ok. Jag och Oliver hade 46 slag och Johan låg lite efter på 51 slag. Sista nio tappade jag tyvärr då det rann iväg slag på 12:an, 17 & 18. Slutade med 56 in och 102 totalt. Lite synd att det rann iväg och poängmässigt blev det 29p. Oliver gick lite bättre och slutade på totalt 97 och Johan hade 105. Första rundan tog otroligt lång tid. Vi var inne kl 15:15 och vår andra start-tid var 15:26. Som tur var, var vi ju sista boll, så vi fick lite dispans att ta det lugnt och äta lite innan vi slog ut igen. Vi kom iväg 15:45 istället. Nu var det ”jakten på Oliver” som gällde. Behövde ta in 5 slag för att slå honom.

Andra rundan startade också bra. Boogie, boogie, par. 47 slag på första nio. Oliver spelade dock som i ”trance” och gjorde 41 slag på första nio. På sista nio rann det iväg lite för oss båda, men Oliver spelade riktigt stabilt. 51 in för mig och 98 totalt (33p). Oliver gjorde det dock riktigt bra och gjorde 90 slag totalt på andra rundan. Kan bara lyfta på kepsen och gratulera.

KM gjorde mig en erfarenhet rikare och vi hade en riktigt kul dag på en fantastiskt fin bana. Kan lungt säga att jag var ganska trött på lördagskvällen efter 11 timmars golf i ganska tufft väder (regnskurar och rejält med vind).

Man kanske kan tycka att 11-timmars golf på lördagen kan räcka, men när jag väl vaknade till på söndagen kunde jag inte hålla mig ifrån banan, så det fick bli en nia i regnet och därefter deltog jag i Putt-tävlingen (KM Kval). Det blev 19 puttar i regnet!

 

Inlägg 20 2016-08-02

Jag har fortsatt att öva ”lugna” drives i veckan och spelet har kännts hyfsat ok. Jag var rejält laddad för revanch på onsdagsgolfen och spelade riktigt bra fram tom 14:e då jag låg 2 slag efter mitt HCP. På 15:e börjar det dock strula. Jag slår en ok drive från tee, men något till vänster om bunkern. Jag kommer fram och bollen ligger hyfsat men det är ganska tjockt gräs. Planen är bara att slå ut bollen på fairway med min rescue för att sedan spela in 3:e slaget på green. Tyvärr sticker bollen rakt upp och ca 90 meter framåt men håller sig fortfarande på vänsterkanten. Jag ser inte om den studsar in i tjockgräset eller ej så jag tar med en P-boll. Denna slår jag tyvärr i vattnet och tänker att jag säkert hittar 1:a bollen. Tyvärr är den spårlöst förvunnen så jag blir tvungen att droppa där jag slog i den provisoriska bollen. Hålet slutar med en 9:a.

Kändes riktigt surt att det blev så många slag. Jag som låg hyfsat till så långt in i ronden. Ja, ja tänkte jag. Nu är det bara att bita ihop och försöka rädda det som räddas kan. Innan jag gick upp på 16:e tee hade jag räknat att om jag nu gör två par och en boogie på resterande så landar jag på 75-76 netto vilket jag hade varit nöjd med. Jag gör par på 16:e, men på 17:e strular det till sig igen! Nio i även på detta och ronden slutar med 81 netto. Riktigt surt! Får väl satsa på 3:e gången gillt då så jag har anmält mig till onsdagsgolfen även denna vecka.

Två fyspass har det även blivit denna veckan hemma på altanen. På bilden ser ni mig i action när jag kör flyes med gummibandet.

Veckan avslutades med mini-semester i Danmark då vi var och hejade på sonen som spelade fotbollscup strax utanför Köpenhamn.

 

Inlägg 19 2016-07-25

Under veckan som gått har jag jobbat på att få ordning på mitt spel från Tee. Jag har övat en hel del på rangen med drivern, men på banan har jag ”vilat” drivern och spelat ut mycket med min rescue-klubba. Denna slår jag hyfsat långt med och betydligt rakare än med drivern. Under slutet av veckan var det dock dags att pröva med drivern igen. Jag gick med min son och han sa ”Oj - vad du tar i när du skall slå med drivern”. Efter det så prövade jag att lugna ner tempot betydligt och då gick det mycket bättre. Tack Rasmus! Prövade samma taktik på min nio-hålsrunda dagen efter och slog raka fina drives. Kanske inte så jättelångt, men det räcker och jag har bollen i spel. Detta nya tempo skall jag fortsätta att nöta in så får vi se om detta är nyckeln till bättre spel från Tee. Järnslagen känner jag mig hyfsat trygg med nu och närspelet är också helt ok. Slår en hel del chip – 1 putt vilket alltid är välkommet.

Jag spelade även onsdagsgolfen under veckan som gick. Vilade som sagt drivern och gjorde bra ifrån mig på första nio (18p). Hamnade sedan i lite trubbel på 12:an och 14:e och lyckades tyvärr inte hålla ihop det. Slutade på 78 netto och i mitten av resultatfältet i B-Klassen. Tänker ta revanch under veckan och se om jag kan få till det lite bättre.

I torsdags var jag och träffade Mattias Ekstrand på Massa Muskler för min första behandling. Det var intressant att träffa Mattias som vet en hel del om hur kroppen och musklerna fungerar. Domen jag fick av Mattias var att jag var stark, men behöver jobba på rörlighet/smidighet. Främst i skuldror och fram/baksida lår. Jag fick en rejäl knådning och det var riktigt skönt. Det gjorde rejält ont på sina ställen, men efteråt kändes det riktigt bra. I lördags började jag dock få någon känning i vänster knä som har suttit i sedan dess. Vet inte om det beror på massagen, men jag kan inte härleda det till något annat. I skrivande stund känns det bättre i knät men jag har inte kunnat köra fysen sedan i torsdags, så det blev endast två fyspass även denna vecka. Fick även ett par övningar i hemläxa av Mattias för att ”kick-starta” kroppen på morgonen samt en övning för att mjuka upp skuldrorna.

I övrigt kan jag meddela att Pokémon GO hysterin även har fått mig att pröva detta. Hittade faktiskt ett par på vägen hem från banan i lördags (bild).

Inlägg 18 2016-07-19

Nära HIO. Hål 2 Slottsbanan

Nära HIO. Hål 2 Slottsbanan

 

 

Under veckan som gått var jag riktigt nära att göra HIO. Det var på hål 2 på Slottsbanan. Slog en riktigt bra järnfemma och la bollen ca 2 decimeter från hål. Så mycket som man spelar så vore det konstigt om det inte händer snart. Nästa vecka kanske! Förövrigt gick det helt ok på denna runda och jag lyckades få ihop 35p.

Övning på privata rangen i Vittskövle

Övning på privata rangen i Vittskövle

Under helgen (fre-mån) besökte vi Carros bror nere i skåne. Vi har haft ett par härliga dagar med bastubad, god mat och en dos med golf. Carros bror och hans fru är själva golftokiga och lagom tills vi kom ner så hade de byggt klart sitt privata övningsområde på tomten. Där stod vi och övade 60m, 80m och 100 meters slag. Till och med rangematta hade de fixat. Världsklass!

Vi gick 2 rundor under vår vistelse i Skåne. Vi gick Kristianstad GK västra respektive östra på lördagen och söndagen. Mitt spel gick tyvärr inget vidare och känslan från tidigare i veckan var borta. Visst är det märkligt? Det är spelet från Tee som inte fungerar. Jag sprider bollarna alldeles för mycket och gör det hemskt svårt för mig. Slår jag inte bort bollen så har jag ett väldigt dåligt läge för mitt andra slag. Närspelet fungerar hyfsat. Jag måste få ordning på slagen från Tee, så nu blir det att nöta lite mer på rangen.

Förutom att vi spelade golf själva så följde vi den spännande upplösningen av The Open på söndagen. Vilket fantastisk prestation Henrik Stenson bjöd på. Stort grattis till Henrik! Plötsligt blev man ännu mer sugen på att spela golf!

Fysmässigt har jag bara fått ihop 2 pass under veckan som gick. Jag har inget bra försvar till detta då passet kan genomföras var som helst. Får helt enkelt ta mig i kragen till nästa vecka!

Inlägg 17 2016-07-12

Sedan jag skrev sist har jag hunnit besöka både Frankrike och Italien samt spelat en hel del golf då jag deltog på samtliga tävlingar på golfveckan. Har även legat i med fysträningen även om jag haft en helt träningsfri vecka (vecka 25).

Måndagen den 20/6 tog jag och några kollegor bilen ner till Kastup tidigt på morgonen. Väl där mötte vi upp resten av gänget och klev på planet mot Frankrike och Nice. Vi bodde på anläggningen som Camp Sweden (supporterföreningen till Svenska landslaget) hade ordnat som låg i Agay som är en liten badort ca 6 mil utanför Nice. En fantastisk anläggning med över 750 lägenheter, 2 stora poolområden och allt annat du kan tänkas behöva. Runt anläggningen slingrade sig en 9-hålsbana. Tyvärr blev det inget tillfälle att pröva banan, men vyn från hotellrummet var fantastisk. Över 4 000 svenska fans var samlade här och man hade ordnat ett stort festivalområde med öl-tält, storbildsskärmar där man visade samtliga matcher samt en hel del underhållning. Komikerna Al Pitcher och Soran Ismail var på plats. En av kvällarna blev det en riktig nostalgitrip då Micke Syd från Gyllene Tider och Tommy Ekman från Freestyle rockade loss en hel del gamla hits.Företaget jag jobbar för var med och sponsrade Camp Sweden genom att finnas på plats med Old El Paso tacos (tacobåten ni vet?). Även Häagen Dazs glass var vi på plats med. Förutom att vi hade en del möten på dagarna så hann vi givetvis med att nyttja hela anläggningen och på onsdagkvällen var vi på plats på Arenan i Nice för att se Sverige-Belgien. En fantastisk upplevelse även om Sverige förlorade matchen.

 

Jag kom hem från Frankrike sent på kvällen den 23/6 och packade om väskan för att på morgonen den 24/6 åka till Sicilien på semester med familjen samt ytterligare 15 pers från min frus sida av släkten. Vi hade hyrt en villa strax utanför Catania (Villa Citrus, vilket jag kan rekommendera om man är upp till 21 pers). Villan var fantastiskt fin. Ungefär som i TV programmet Mästarnas Mästare ni vet? Villa och villa föresten. Det fanns ett par olika byggnader på tomten som förövrigt var en stor citronodling och vi pusslade ihop boendet så det passade alla. Här hängde vi i en vecka och hade det grymt bra. Vi lagade en hel del mat själva vilket var riktigt mysigt. Vi dukade oftast upp ett långbord ute i trädgården och satt och ljög där fram till sent många nätter. En stor pool fanns också och man behövde inte gå upp tidigt för att paxa solstol. Vi hade hyrt oss ett par bilar och gjorde lite utflykter. Bland annat var vi uppe och kikade på den aktiva vulkanen Etna. Grymt fräckt landskap när man väl kom upp där. Lite som ett månlandskap.

 

 

Jaha, hur har det då gått med Gör om mig projektet kanske ni undrar? Under v25-26 blev det ingen golf alls. Det tog jag dock igen med råge i v27 då jag spelade samtliga tävlingar under golfveckan. Tyvärr har det inte gått något vidare scoremässigt. Singeltävlingarna fick jag endast ihop 25, 27 och 28p. Det bästa resultatet blev fyrbollen som jag gick med min fru Carolina. Då fick vi ihop 69 netto men det räckte endast till en 20:e plats. Det gick bättre för Carolina som blev 3:a på lördagen singeltävling krogrundan. Kanske bättre att göra om henne istället!

Fysmässigt har jag legat i. Jag blev beodrad en träningsfri vecka av Linda och den passade jag som sagt på att ta när jag var i Frankrike. Under semestern på Sicilen körde jag mitt pass varannan dag. Passet är grymt jobbigt och jag lovar att det inte var enklare i 35-gradig värme. Under golfveckan träffade jag Linda igen och hon skruvade till passet ytterligare. Lättare? Nix! Linda är hård mot de hårda – precis som fantomen!

Under veckan som kommer hoppas jag vi kan få ihop en runda på någon annan bana. Nästa helg skall vi ner till Skåne och hälsa på Carros bror. Då blir det viktiga tävlingar och vi spelar Kristianstad lör+sön. Ni får veta hur det gick i nästa inlägg.

 

Inslägg 16 2016-06-21

 

 

Denna vecka har jag inte så mycket att rapportera. Det har blivit två 18-håls rundor och en nia. Spelet har gått ok. Slår många bra slag och har en bra känsla i svingen och tempot tycker jag. Score-mässigt får jag dock inte till det riktigt. Grym nära min första eagle i lördags. Slog en riktigt bra drive på 11:an i medvinden. Hade 200 m kvar och slog ett bra slag men något till höger. Chippen studsade jag i flaggan och den lade sig 2o cm från hålet.

Fysmässigt kör jag på hemma med det nya passet. Grymt jobbigt är det. Från och med måndag blir det lite paus i projektet för min del. Jag åker ner till Frankrike (Nice) för att se Sverige-Belgien på onsdag och på fredag drar jag vidare till Sicilien för en veckas semester med La Familja. Det kommer inte bli någon golf på ca 2 veckor. Fyspasset kommer jag dock köra när vi är på Sicilien. Jag vilar mig i form till golfveckan och nästa blogg blir efter det.

Inlägg 15 2016-06-13

I veckan träffade jag Johan. Vi satt och pratade en timme om hur det går och hur det känns. Vi pratade om vikten att förstärka de bra sakerna och förminska/snabbt glömma de dåliga sakerna. Under vårt samtal blev det också tydligt att det är en ”känsla” som jag behöver fokusera på och locka fram. Vissa kan visualisera hur svingen skall se ut och se sig själva göra detta. Jag vet hur ett bra slag känns och för mig handlar det mycket om tempot i svingen.
Med rätt tempo hinner jag med alla de ändringar som är gjorda med min sving. Stå still med underkroppen, vara rak i axelpartiet. Få till vickningen av handleden i baksvingen. Gå igenom slaget.  Vi pratade också om ”de tre zonerna” som är bra att jobba med.

Förberedelsezonen där man tar sina beslut. Det handlar om klubbval, hur det blåser, etc. Sedan går man in i zon 2 som handlar om att genomföra sin rutin. Det kan vara provsving, osv. Väl inne i zon 3 är det bara att slå till bollen och då är det viktigt att man är säker. Börjar man tveka när man står här är det viktigt att avbryta och börja om hela proceduren.

Fysmässigt har jag kört igenom mitt nya pass som jag skrev om förra veckan. Det är kul, jobbigt och känns väldigt effektivt. Både träningsmässigt och tidsmässigt. Jag har kört passen hemma på tomten med en kort joggingtur som uppvärming.

I veckan har jag inte hunnit med någon 18 hålsrunda. Det har blivit 3 st nior och ett par hinkar på rangen. På mina rundor har jag mest ”lekt golf” och letat efter tempot och känslan. En av rundorna gick jag från röd tee, bara för att variera mig lite. Har gått relativt ok tycker jag. Har hittat en hel del fina järnslag och på rundan i lördags fick jag till ett par riktigt bra drives (som jag letat ett tag efter).

I veckan har jag även anmält mig till samtliga tävlingar på golfveckan. Ser fram emot denna och en personlig målsättning är att spela jämt under denna veckan.

Nu går vi in i vecka 24 och under vecka 25 hade jag tänkt ta en träningsfri vecka. Passar bra då det blir en tripp ner till Frankrike för att se Sverige spela mot Belgien i Fotbolls-EM i Nice.

Inlägg 14 2016-06-08

Håkan Hellström Ullevi 4 Maj

Håkan Hellström Ullevi 4 Maj

Under veckan som gått har jag träffat både Linda och Henrik. Mötet med Linda i Torsdags innebar att jag nu går in i en ny träningsfas som kallas återträning.
Det är en typ av funktionell pulshöjande styrketräning. Totalt är det 9 olika övningar där man jobbar med kroppen som vikt. Exempel på övningar är armhävningar, burpees, c-crunch (sit-up), knäböj osv. Mellan varje övning skall man ner på golvet och göra 24 st sk ”mountainclimbers”.
Man kör detta i 3 varv så att säga.  Återträning tyckte jag lät bra när Linda förklarade upplägget och pratade om passet.

Helt galet jobbigt dock och riktigt bra träning. Kan varmt rekommenderas om man har lite ont om tid men vill ha ett väldigt effektivt pass av styrka/puls. Passet tar ca 40 minuter och man kan ju köra detta var som helst. På nationaldagens morgon körde jag igenom passet hemma på altanen i solskenet. Helt underbart, men jag hoppas ingen granne såg mina burpees. Det är ingen vacker syn kan jag lova, men det kan ju bara bli bättre!

Glada barn (trots att pappa vann!)

Glada barn (trots att pappa vann!)

Ett möte med Henrik har det också blivit. Vi stod i studion och tittade på lite värden av slag jag slog. Har fortsatt lite problem med drivern så vi tittade lite extra på det. Generellt sett har uppställningen blivit bättre och jag står rakare med överkroppen nu.
Ser helt ok tyckte Henrik. Behöver dock fortsatt jobba på att stå still med underkroppen, ha ett lugnt tempo och gå igenom slaget med underkroppen. Fick med mig en bra övning för att nöta in underkroppsrotation. Detta gäller inte bara drivern utan svingen total sett.

Egen golf har det blivit en hel del den senaste veckan. I söndags spelade jag tävlingen Volvo Golf Challange tillsammans med min kompis Niclas. Tyvärr fick vi inte ihop det som lag.
Det blev bara 38p och vi slutade på en 34:e plats. Personligen gick det helt ok. Tror det blev 33p. Blev ytterligare en 18-hålsrunda och ett par niohålsrundor som också gått ok resultatmässigt. Dock ingen sänkning ännu.

Lite skoj blev det också i lördags med ett besök på Ullevi och Håkan Hellström. En grym koncert och fantastisk inramning med fint väder och över 70 000 pers på läktarna.

Var även och testade den nya minigolfbanan nere vid bowlinghallen.
Riktigt kul, men det beror väl på att pappa vann!

Inlägg 13 2016-05-31

Den 27/5 firade jag och Carolina 10-årig bröllopsdag. Vi checkade in på Asia SPA i Varberg i fredags och gottade oss i under eftermiddagen/kvällen. Kan helt klart rekommenderas!

På lördagen firade vi vidare och då givetvis med en runda golf. Denna gång på Kungsbacka GK för att få lite variation. Vi lyckades pricka en bra dag vädermässigt. Växlande molninghet och nästan ingen vind. Jag lyckades hålla ihop spelet och landade på 36p och vann över frugan som hade 34p (gött é dé!).
Jag gillar Kungsbacka GK (även om jag förstås gillar Forrsgården mer). Det är en varierande bana av park, seaside och skog. Ett par riktigt roliga hål uppe i skogen tycker jag.

Jag trodde jag gjorde min första HIO i lördags! Hål 13 på Kungsbacka GK är ett Par 3 med en något upphöjd ondulerad green. Jag slog en pefekt järn-8 med en perfekt bana rakt mot pinnen.

Jag ser hur bollen landar på greenen precis rakt mot pinnen. Bollen studsar och sedan ser jag bara hur bollen försvinner. Jag börjar vråla och hoppa upp och ner. Mina medspelare var dock inte lika entusiastiska och trodde inte den hade gått i. De var medlemmar och visste hur ondulerad denna greenen är. Jag trodde ändå att den hade gått i. Resten av sällskapet slog ut och sedan blev det en rask promenad fram för att kika.

Tyvärr hade mitt sällskap rätt. Bollen låg på green ca 3 m kort om pinnen i en liten svacka som man inte såg från tee. Synd, men nu har jag fått känna på hur det kan kännas i alla fall. Så mycket golf som jag spelar så bör det ju inträffa en HIO förr eller senare!

Jag hann med och spela lite under veckan också. Det blev 2 st nior som också gick bra (på hcp).
Jag fortsätter att nöta på det Henrik har lärt mig. Drivern och jag är dock inte riktigt kompisar ännu. Söndagen spenderade jag på Slottsbanan, men fick tyvärr inte till det. Endast 27p.

Två gympass hann jag med i veckan. Det har gått bra och jag klarade äntligen att köra marklyftet 3 x 18 rep utan mikropauser på båda passen. En milstolpe som ju måste innebära att jag blir starkare.

I veckan som kommer är det dags att träffa Linda igen. Det blir spännande att se om jag skall nöta på lite till med uthållighetsträningen eller om det är dags för nästa fas.

Inlägg 12 2016-05-23

 

Veckan har gått i en rasande fart och egentligen har jag inte jättemycket nytt att rapportera.
Kan konstatera att gymträningen går framåt. Jag hanterar uthållighetsträningen bättre och bättre. Marklyftet på 3 x 18 rep (42,5 kg) blir mer hanterbart för varje pass jag kör.

En övning som första gången jag prövade kändes ganska övermäktig. Just nu klarar jag 2 x 18 och i 3:e repetitionen tar jag en mikropaus efter 12 reps innan jag kör resterande 6 st.
I veckan som kommer är målet att klara 3 x 18 utan paus på denna övning som förövrigt har förvandlat mina kontorshänder till riktiga arbetetarnävar med tillhörande valkar.
I övrigt går gymträningen framåt, men det är som sagt ett ganska tufft pass nu.

Bildtext – bollen nära hålet = Birdie nam nam....

Bildtext – bollen nära hålet = Birdie nam nam....

I tisdags träffade jag Henrik och vi gick fyra hål på banan. Det var väldigt nyttigt att resonera kring strategier/tankesätt kring diverse slag. 3 st bogeys och ett par blev resultatet (hål 3 – 6 på nian). Har fortfarande problem med min drive (slice) och Henrik såg att mitt axelparti inte är riktigt rakt i uppställningen.

Detta är troligtvis en bidragande orsak till slicen med drivern och att jag ibland ”tappar ut” järnslagen något åt höger. Jag tog till mig iaktagelsen och försöker nu tänka på hur jag kan säkerställa detta i uppställningen av varje slag.
Tycker det är ganska svårt att veta om jag är sne eller inte i uppställningen.

Blev inte tid för någon hel runda denna vecka, men 3 st nio-håls runder fick jag in och ett gäng hinkar på rangen. Det är bara att nöta på nu.........