Janets blogg

Avslutande blogginlägg i ”Gör om mig”. 2016-10-04

”min golfklubb”

”min golfklubb”

Helt osannolikt så har 30 veckor passerat sedan projektet började. Vilken utvecklande och spännande resa det har varit och jag är så glad och tacksam att det var jag som fick chansen.

Stort tack till Forsgårdens golfklubb, vilken fantastisk klubb att vara medlem i.

Tack till Kristofer, min golftränare som har stått ut med mig då jag inte träffade bollen och som fick lite att bita i speciellt i början av projektet då jag behövde bygga om min sving en hel del. Du är toppen!!!

Tack Linda som tagit hand om min fysträning och som har gjort mig stark och motiverad att fortsätta med styrketräning.

Tack Johan som hjälpt mig med den mentala träningen och förstå vilken betydelse det mentala har.

Tack Mattias som tog hand om mina värkande muskler när min kropp protesterade mot all träning.

Tack Karolina för din support och tack även till övrig personal för bra support och bra bemötande.

Har jag då nått målen som jag satte upp i början?

Golfmål:

Jag har inte nått ända fram gällande mitt hcp mål. Har dock sänkt mig från 22.4 till 21,3 (mål 18). Jag har valt att bara sänka mig på 18 håls rundor annars hade jag kommit lite lägre. Jag känner att jag är på gång.

Jag spelar mycket stabilare och håller mig oftast inom min hcpzon och det har aldrig hänt tidigare säsonger. Jag har fått större spelförståelse.

Känner mig tryggare från 70 m och in till green,

Jag har utvecklat mitt närspel och blivit betydligt bättre på att chippa och putta.

Antalet misslyckade slag per runda är färre än tidigare.

Fysmål:

Jag har byggt upp en grund styrka och blivit mycket starkare än innan projektet. Känner att jag klarar av att spela en runda utan att få ont i kroppen och utan att bli alltför trött

Jag har fått en helt ny bål stabilitet och ökad rörlighet.

Som bonus har jag minskat 5 kg i vikt med all träning (trots större matintag) samtidigt som jag har ökat i muskelmassa.

Tack Linda för superbra träning.

Mentala mål:

Har fått en helt ny förståelse för hur det mentala påverkar. Jag klarar bättre av att vända motgångar, kan lägga misslyckade slag bakom mig och fokusera framåt. Jag känner mig säkrare och blir inte nervös då jag ska slå eller putta. Jag har även fått med mig mentala verktyg som jag kan använda mig av både i golfen och i livet för övrigt. 

Mitt övergripande mål var att det ska vara fortsatt roligt att spela golf och det har i och med ”Gör om mig” projektet blivit ännu roligare att spela. Det känns lite vemodigt att hösten är här och att projektet är över.

Jag känner mig stolt och glad över vad jag har presterat. Jag har klarat av att jobb, hus o trädgård samtidigt som jag har tränat fys 2-3 ggr per vecka, tränat golf 3 ggr per vecka. Jag har inte fuskat med min träning utan kämpat på även då det har varit tungt och gjort ont att träna.

Jag har spelat 50 golfrundor, de flesta är 18 håls rundor.

Avslutningsvis vill jag tacka mina två söner och mina goa vänner för bra support samt alla fantastiska medlemmar som jag har fått förmånen att spela med och som varit intresserade av att höra om ”Gör om mig” projektet. 

Vi ses på banan framöver och jag ska kämpa vidare med att nå mitt hcp mål.

Janet J

Blogginlägg 29 2016-09-26

GoFika vid Glenns kiosk efter nian i fantastiskt golfväder med mina goa vänner, Monica, Anders och Patrik

GoFika vid Glenns kiosk efter nian i fantastiskt golfväder med mina goa vänner, Monica, Anders och Patrik

Sedan senaste blogginlägget har jag hunnit med att träffa Kristofer för den 12:e och sista lektionen. Vi gick in i studion och jag fick slå både järn och driver. Hade kvar lite slicetendens men det var bra mycket bättre. Jag har använt vä hand/arm för att driva på slaget och hö hand/arm har varit ganska passiv så jag fick tipset att tänka tennisslag-forehand och ta i lite mer med hö hand och vips så slog jag både längre och rakare- magi kändes det som, men det är ju Kristofer som ser vad jag ska göra. Jag har fortsatt att tänka tennisslag och det gör att jag vågar ta i mer och så ut med armarna istället för att dra åt mig dom och så svinga igenom ordentligt och så har jag ett långt rakt driverslag.

Vi jobbade också en del med närspel slagen, lobb över bunker och även där gäller det att få med sig kroppen i en rotation men mycket lugnare förstås. Det fungerade rätt så bra och det som behövs är mängdträning, tekniken har jag klart för mig.

Jag har även träffat Linda för 12:e och sista gången i gymmet. Nu har jag fått ett program som jag ska göra i ca 2 månader innan det är dags att byta program. Nu är det muskeluppbyggnads fas igen. Har fått övningar som jag kör 3x10 reps av. Lite tyngre vikter för jag har ju blivit starkare. Jag känner en stor motivation att fortsätta med min fys träning även efter att gör-om-mig tiden är över. Målet är 2-3 ggr fys i veckan fortsättningsvis.

Sedan förra inlägget har jag hunnit med fyra golfrundor på Slottsbanan. 3 st sällskapsrundor och en tävling. Ligger oftast i min hcp Zon och jag känner att jag är på rätt väg. Är väldigt nöjd med mina drivrar och har många fina golfslag. Det är roligt med golf.

 

Tony o Kent, två medlemmar jag spelade med en i veckan

Tony o Kent, två medlemmar jag spelade med en i veckan

 

 

På en av rundorna jag spelade i veckan bokade jag på mig i en två boll och träffade på två trevliga medlemmar jag inte kände sedan tidigare. Golf är verkligen en social sport och vi hade en rolig runda.

En av männen, Tony spelade för dagen dessutom kanonbra golf och gjorde en 40 p runda och när de fick veta att jag höll på med ”Gör om mig” projektet och skrev blogg så ville de gärna vara med så här kommer ett kort efter vår runda.
(Det får man ju bjussa på).

En Supertrevlig dag med mina härliga medtävlare, Lukas o Gert

En Supertrevlig dag med mina härliga medtävlare, Lukas o Gert

I fredags fick jag möjlighet att delta i en scramble tävling som Forsgårdens Business Club hade. Blev inbjuden av Mattias på Massa Muskler. Jätte kul och tack för inbjudan.
Vi började morgonen med en frukost och så fick vi veta vilka vi skulle spela med. Jag blev lottad ihop med Lukas och Gert. Det var shotgun start och vi fick börja på hål 8.
Tyvärr startade vi med en bogie men sen gick det bättre. Vi hade en jätterolig runda och spelade bra. Man var tvungen att bidra med minst fyra utslag per person och så väljer man det bästa läget på en boll och så spelar alla i bollen från det läget. Det blev mest par och några birdi och ett par bogie.

Rolig spelform. Det räckte till en femte plats. Vi hade -8 om jag minns rätt. På hål fem var det en extra tävling om närmast hål och den vann jag, Det blev jag jätteglad över.
Rundan avslutades med lunch och prisutdelning.

Nu blir det lite paus med golfen och bloggen för jag drar till Mallis för en veckas semester och jag tar inte med mig några golfklubbor. Återkommer med ett avslutande inlägg i bloggen där jag sammanfattar hur jag har nått målen jag satte upp i början av ”Gör om mig” projektet.

Det var allt för nu/Janet

Blogginlägg nr 28 2016-09-13

”Glada segrare i damernas höstspurt med våra pris”

”Glada segrare i damernas höstspurt med våra pris”

I måndags träffade jag Linda för 11:e gången och hon ökade på mina övningar ytterligare. La in lite mer pulshöjande Mountain climbers mellan styrkeövningarna. Programmet jag gör är fortfarande i stort sett detsamma som jag beskrev i inlägg nr 26 med några mindre ändringar. Linda körde helt slut på mig men nu har jag tränat passet några ggr så då går det ju förstås lite bättre. Tränar fys 2 ggr per v för närvarande.

I onsdags var det dags för sista träffen med Johan. Vi har setts 6 ggr totalt och han har hjälp mig med att bli medveten om hur mycket det mentala betyder för att kunna prestera. Jag upplever att jag har fått många bra verktyg som hjälpt mig under resans gång. Vi pratade om krav kontra prestation. Att försöka att inte vara för långt framåt i tanken utan mer här o nu. Varje slag för sig och inte tänka så mycket på sänkning inför varje runda. Mål är bra att ha men det gäller att det inte blir för kravfyllt. Tack Johan för all support.

Golfen tycker jag flyter på bra. Det blev två 18 hålsrundor och lite träning på rangen och puttninggreenen. I fredags spelade jag 18 hål på Slottsbanan och gick på nettopar. Fick 36 p. Grämer mig lite att jag slog en socket på utslaget på hål 13 som jag fick döma ut och så blev det totalt 6 slag där och ingen poäng. Det var väl den enda ordentliga missen jag gjorde. Nedrans och jag som var så nära sänkning.

I söndags var det dags att spela höstspurten med damgolfen. Vi spelade i lag och det gick ut på att de första sex hålen räkna 1 bästa, hål 6-12 – 2 bästa och 12-18 3 bästa. Det var 11 startande lag och jag spelade i laget som vann tillsammans med Monica och Angelika. Så vi fick förmånen att välja pris först.

Eftersom det var avslutning i damgolfen så var det ytterligare prisutdelningar.

Vi har spelat tjejserie under säsongen och den vann Annika Hilmersson och jag kom 2:a och Inger Falk kom 3:a.

”Blomma och presentkort för seger i Running Eclectic och 2:a i tjejserien”

”Blomma och presentkort för seger i Running Eclectic och 2:a i tjejserien”

Vi har även spelat en tävling som heter Running Eclectic där det går ut på att man räknar bästa resultatet per hål. 8 singeltävlingar ingick och så räknas det ut en score och där fick jag 66 slag, alltså minus 6 till par. Hade allt hänt på en runda så hade jag gjort 6 bogy, 11 par och en birdi ( på 18:e). På det resultatet tog jag hem segern. Inger Falk kom tvåa och Annika Hilmersson trea.

Priset var en fin blomma och presentkort på Kungsmässan.

Jag känner mig jättestolt och glad över vad jag har presterat på damtävlingarna.

Nu är det bara ett par veckor kvar på projektet ”Gör om mig”.

Gäller att kämpa in det sista.

Det var allt för nu/Janet    

Blogginlägg nr 27 2016-09-06

Dags att summera föregående vecka samt konstatera att jag har klarat av 6 månader i projektet ”Gör om mig”. Nu är det bara september kvar men det vill jag inte tänka på nu. Tiden går alldeles för fort.

Träningen går bra i gymmet och jag har kört träning måndagar och torsdagar. Passet är detsamma som föregående vecka. Jag känner att det gör stor nytta för kropp och knopp. Känner mig piggare och starkare än på mycket länge.

I tisdags träffade jag Kristofer för 11:e gången. Jag fick slå lite på rangen och började med mina järn. Nu kom gamla spöket in i huvudet och jag hade problem att få fina järnslag. Jag som skulle visa vad jag kunde och så blir det så här. Snacka om mentalt brake. Hursomhelst så är Kristoffer bra på att få mig att komma igen och vi gick vidare till mina driverslag och nu kände jag mig säkrare av någon anledning. Kunde visa att mina slicar nästan är helt borta. Långa fina driverslag fick jag till och det kändes jättebra.

Jag fick en bra övning på hur jag ska komma inifrån o ut genom att stå med högerfoten snett bakom vänsterfoten. Det blir då lättare med rotationen. Vi lämnade rangen till förmån för träning med wedgeslag över bunker och här fick jag beröm. Inte mycket att ändra på utan bara nöta på som jag gör för att få in känslan på längden och komma närmare flaggan men tekniken blev klart godkänd och jag kunde visa upp många fina slag med mina wedgar. Himla bra klubbor jag har.

Därefter blev det en avstämning med puttningen och Kristofer tyckte att jag har gjort stora framsteg gällande puttningen. Bättre längdkänsla och de kortare puttarna satt också. Kändes kul!!!

”glada men trötta efter äventyret på Mölndals GK”

”glada men trötta efter äventyret på Mölndals GK”

 

 

Hur har då golfen fungerat på banan då? Jag har spelat två 18 håls rundor. I lördags spelade jag på Mölndals GK.
Vi har ju som Forsgårds medlemmar halv greenfee där och betalar 250 kr för en runda. Banan är en skogsbana och i fint skick.
Den kallas ju för Mölndals alpina och visst är den kuperad och ganska jobbig.
Jag hade på mig min telefon i fickan och den registrerade motsvarande 40 våningar i höjd samt ca 17000 steg. Bra fysträning i kombination med golf.
Jag spelade med mina bästa vänner Katarina och Patrik.

Mölndals Golfbana har många vackra hål och det är en naturupplevelse att spela där. Dock svår med många blinda hål. Jag lyckades få ihop 28 p.

”Albatross ligger på Hisingen nära St Jörgens sjukhus ”

”Albatross ligger på Hisingen nära St Jörgens sjukhus ”

 

 

I Söndags spelade jag tävling på Albatross GK. Hade anmält mig till ”Nationell damdag” en mycket trevlig tävling med 75 glada golfande kvinnor.
Vädret var strålande och banan i fantastiskt skick.

Alla slog ut kl 9, det var Shotgun och jag startade på hål fyra. Det var slaggolf och jag fick en tråkig start med 9 slag på ett par fyra.
Nu var det bara att fort glömma det hemskhålet. Jag samlade ihop mig och spelade rätt så bra även om jag missade helt på några hål.

Banan är inte så lätt. Stora greener som ibland är tröga och ibland snabba. Fick förklarat för mig att de var byggda och ombyggda vid olika tid.
Gjorde i alla fall tre par och en birdie.

 

 

Jag lyckades med 76 slag netto (33p). Målet för dagen var att spela i min hcpzon och inte höja mig och det lyckades jag med.
Självklart har jag sänkning i huvudet hela tiden men det gäller att ha lite rimliga krav då man spelar tävling på en ny bana och är med i ett ”Gör om mig projekt” och vill prestera.
Hursomhelst räckte det till en sjunde plats i B-klassen. Jag fick en fin fruktkorg som pris.

Kommande helg hoppas jag kunna spela på Slottsbanan, borta bra men hemmabanan bäst.

Det var allt för nu/ Janet

 

Inlägg 26 2016-08-30

 

I måndags träffade jag PT Linda för 10.e gången. Även den här gången blev det en ordentlig genomkörare och ett nytt program.
Jag var helt färdig efter passet men det är ju det som liksom är meningen.
Jag håller mig fortfarande till funktionell träning. Mitt nuvarande program ser ut så här:

Uppvärmning med rodd 10 min högsta växel,

 1. Benböj med axelpress, viktplatta 5 kg
 2. Kettlebellsving 12 kg
 3. Burpees
 4. Bred rodd TRX band
 5. Moutainclimber
 6. Ryggresningar
 7. Armhävningar
 8. Axeldrag med gummiband
 9. Flyes med gummiband
 10. Benböj med höftlyft med gummiband
 11. C.crunch med arm och benextensioner
 12. Sittande bålrotationer med medicinboll. 7 kg
 13. Draken med medicinboll 3 kg

Allt görs i 12 rep/övning och tre varv.
När passet är klart känner jag mig ordentligt genomtränad och glad och stolt att jag klarat det. Passet tar ca en timma att göra.

Tränade passet igen i torsdags och då kändes det lite lättare, och det är ju så som det oftast är. Jobbigast första gången man gör ett nytt pass men det gäller att ligga i och kämpa för det blir ju lättare allt eftersom.
Tyvärr har det inte blivit så mycket golf i veckan som jag hade önskat. Blev ändå lite rangeträning och puttning samt en 18 hålsrunda i lördags på Slottsbanan.

Det var fint golfväder och jag spelade tillsammans med tre herrar. Mitt golfspel fungerade fint ända till hål 7 då vet jag inte vad som hände men jag blev poänglös hål 7,8 och 9. Energin tog helt slut. Jag hade varit noga med en stadig frukost så det berodde nog inte på det. Hur som helst lyckades jag samla ihop mig och spelade ihop 16 p in. Blev totalt 28 p på rundan, inget jag på något sätt är nöjd med men så är ju golfen ibland. Trodde jag skulle få revansch på banan på söndagen då jag och två kompisar hade bokat en em tid men rundan ställdes in pga hällregn.
Det går ju an att spela i regn om regnet kommer när man ändå är ute men att börja spela i hällregn och prognosen bara lämnar ännu mera regn får även mig att inse att det kanske är bättre att vila sig i form denna söndag.

Hoppas på mer golfspel och träning kommande vecka. 
Det var allt för nu/Janet

 

 

Blogg nr 25 2016-08-23

”Fin skylt som presenterar ett av korthålen, Linköping GK”

”Fin skylt som presenterar ett av korthålen, Linköping GK”

”Härligt med lite flyt”

Fysträningen går bra och jag har tränat i gymmet måndag och torsdag efter jobbet. Passet är ganska jobbigt men eftersom det inte tar så lång tid så tycker jag att det fungerar bra och jag känner att jag blivit starkare. Med uppvärmning tar passet ca 1 tim.

Jag har spelat tre 18 hålsrundor kombinerat med träning på range och puttning. I tisdags spelade jag 18 hål efter jobbet på Slottsbanan och det var nätt och jämnt att vi hann in innan det var mörkt. Slagen satt och även drivern fungerar bättre. Jag har tränat på det Kristoffer visade mig och det har minskat min slice. Jag försöker att tänka på att slå igenom slagen ordentligt. Ha en lugn baksving och sedan försöka komma inifrån o ut. Det går inte alla utslag men jag träffar allt oftare fairway och då går ju allt lättare om man slipper ligga i ruffen på andra slaget. Fick ihop runt 30 p den rundan. Blev lite stressigt i slutet pga mörkret.

”Peo, jag och Henrik inför utslaget vid John Bauer hålet”

”Peo, jag och Henrik inför utslaget vid John Bauer hålet”

I fredags efter jobbet tog jag bilen och körde upp till Östergötland. Hade bestämt med vännerna Henrik och Peo att spela på Linköpings GK igen. Vi spelade där senast 17 april och då gick det inte så bra, jag fick då endast ihop 23 p så nu var det dags för revansch på banan. Lördagen bjöd på ett fantastiskt väder och vi fick en härlig runda. Innan vi gick ut bestämdes det att vi skulle tävla och priset skulle vara att bli bjuden på öl i Dublin dit gänget planerar att resa till våren. Tror grabbarna hade tänkt sig ta hem segern båda två men nu blir det de som får bjuda mig på öl i stället. Det var väldigt jämnt efter första nio mellan H och mig vi hade bägge 17 p ut och på 17:e var det fortfarande lika men jag lyckades få 2 p på sista och vann med 33 p mot 32p. Nu har jag vunnit bägge gångerna vi har spelat där och det känns jättekul.

”Annette, jag och Mats efter rundan, Bysjön syns i bakgrunden. Jag är superglad över mina 37 p”

”Annette, jag och Mats efter rundan, Bysjön syns i bakgrunden. Jag är superglad över mina 37 p”

I söndags var det dags för att åter spela i Åtvidaberg. Spelade ju på den banan för två veckor sedan och då fick jag 31 p och redan då kände jag att jag ville spela där igen. Kände att jag hade mer att ge där. Nu blev det spel med bästisen Annette och hennes man Claes och hennes bror Mats. Det känns extra roligt att spela i Åtvidaberg för där sprang vi omkring och lekte som barn. Hål 16 användes som pulkabacke på vintern även om det är lite ombyggt nu. Banan är så fantastisk vacker med alla 100 åriga ekar som står så stolta vid sidan om Fairway på många hål. Bysjön ligger utmed banan och har gett namn åt två berömda hål som heter långa sjö och korta sjö. Spelet fungerade bra i stort sett på alla hål utom ett korthål som jag slog i vattnet och blev poänglös. Gjorde totalt fyra par och fick totalt ihop 37 p och det blev en ny sänkning med 0.4 så nytt hcp är 21,3.

Det som var så roligt var att jag kände att jag har utvecklat min teknik och att det mesta fungerade även om jag grämer mig över att jag missade på korthålet där jag slog i vattnet men det är ju så golfen är.

Slog ett fantastiskt bunkerslag som ett tredje slag på ett par fyra hål och landade 10 cm från hål så det blev ett lätt par istället för ett misslyckat hål. Då är det extra roligt att spela golf. Sista hålet visste jag att jag var tvungen att ta poäng för att sänka mig och jag lyckades få 6 slag i och räddade 1 poäng och det blev den där efterlängtade sänkningen.

Det var allt för nu/Janet

Blogg nr 24 2016-08-15

I måndags var det dags att träffa PT Linda igen och jag fick ett nytt fys program. Det är övningar som är funktionella och muskeluppbyggande och jag gör 10 rep av varje övning och tre varv. Tar ca 1 tim totalt med uppvärmning. Det är alltid tufft att byta övningar men det är bara att kämpa på. Jag känner att det ger resultat och det känns bra. 2 pass blev det i gymmet den här veckan. 

I tisdags var det damtävling på Forsgården. De 20 bästa i tjejserien bjöds in att spela match i en tävling som hette ”Skärp dig” Ett företag som tillverkar skärp var sponsor, därav det fyndiga namnet. Vi spelade två matcher var på Kungsbanan och jag vann bägge mina matcher så det blev ett fint skärp som pris och ett kvitto på att jag kan. 

Som ni vet så är ju inte golf bara bra teknik och god fysik utan det mentala är ju också en väldigt viktig bit. Jag träffade min mentala tränare Johan Örtendahl i onsdags och vi pratade om vad som begränsar mig och hur jag ska tänka. Han tror att jag kan bli en stabil bogeyspelare och det är dit jag vill nå. Vi hade en bra träff och det är spännande då man inser hur mycket psyket påverkar och att man kan träna på att bli bättre på att hantera det mentala.

I torsdags spelade jag en sällskapsrunda med goda vännen Agneta, den här gången på min gamla hemmabana Torrekulla. Jag spelade drömgolf i 12 hål. Gjorde 2 birdi och 4 par. Fick 28 p de första 12 men eftersom reglerna inte tillåter sänkning efter 12 hål så tänkte jag att jag går sex hål till. Men då kom det mentala spöket in och nu fungerade inget längre. Totalt blev det 33 p på 18 hål. Jag tar med mig känslan som jag hade de första 12 hålen. När jag spelar 18 hål på Torrekulla har jag 18 slag mot 25 slag på Slottsbanan så jag är ändå nöjd med resultatet även om jag inte sänkte mig på 18 hål. 

Har även tränat golf, både range, närspel och puttning.

”Falkenbergs GK”

”Falkenbergs GK”

På söndagen åkte jag till Falkenberg och deltog i en nationell damtävling. Tyvärr så gick det inte jättebra för mig. Det var första gången jag spelade i Falkenberg och det var en väldigt fin bana. Den här gången var det puttningen som krånglade samt en del dåliga beslut jag tog ute på banan vilket fick konsekvenser. Jag blev lite övermodig istället för att spela klokt. Blev en hel del träffar i träd och en liten hcp höjning till 21.7.

Tar med mig att jag måste tänka till lite hur jag ska spela hålet och inte tro att det bara är att köra på…

 

”Grattis till OS silver, Henrik Stenson”

”Grattis till OS silver, Henrik Stenson”

Söndagkvällen avslutades framför TV:n då det blev en riktigt rysare då Henrik Stenson kämpade mot Justin Rose i en riktig nagelbitar duell. Grattis till OS silver. Imponerande insats.

Nu är det slut på min semester så nu kan jag inte glassa runt med att spela o träna golf så mycket jag vill utan nu får jag ägna lite tid till mina hjärtsjuka patienter. Så golf o fystränig får det bli på kvällar o helger framöver.

Det var allt för nu/Janet J

Blogg nr 23 2016-08-09

Så här glad var jag då jag tog emot mitt pris. Men störst var glädjen över nytt hcp. Det har jag verkligen kämpat för.

Så här glad var jag då jag tog emot mitt pris. Men störst var glädjen över nytt hcp. Det har jag verkligen kämpat för.

Vänder det nu??

Har fortsatt med fys träning två ggr i veckan. Det har varit för tufft att få in tre fyspass då prio har varit golfen. Jag tränade fys i måndags och torsdags.

Hade en golflektion med Kristofer bokat i tisdags fm. Tänkte att han skulle bota min förskräckliga slice som jag har lagt mig till med. Vi träffades vid rangen och jag trodde nog på en quickfix men ack så enkelt var det ju förstås inte.

Han såg ju direkt vad som var fel och det hjälpte föga med att bara rätta till driverslagen utan det blev en lektion som mer likande ”tillbaka till grundtekniken”. Han förklarade att jag inte kommer tillräckligt innifrån och ut och att det syns mest på driverslagen, men ”felet” finns även då jag slår med de andra klubborna. Jag hade också lagt mig till med att inte svinga igenom slagen ordentligt. Jag bromsar upp strax innan bollen och får inte med mig kroppen istället för att gasa på och ta hjälp av rotationen. Baksvingen kan jag däremot ta det lugnt med. Till saken hör att jag dessutom blir mycket sämre på lektionen för jag vill ju så gärna göra som han säger. Jag förstår hur det ska vara men när jag försöker så gör inte kroppen som hjärnan vill. Jag träffade ju knappt bollen…

”Trädgårdshotellet i Åtvidaberg”

”Trädgårdshotellet i Åtvidaberg”

Vi lämnade rangen och gick in i studion och jag fick ställa mig och slå bollar mot nätet och det viktiga var då att bara träffa bollen. Jag kände mig riktigt usel och det underlättade ju inte precis. Till slut släppte värsta spänningen och jag fick några bra övningar samt att både jag och min kropp verkade förstå på ett ungefär hur det skulle vara. Kändes som det var mycket att smälta och jag som skulle delta i sista tjejserietävlingen några timmar senare, men Kristofer peppade mig och sa att jag skulle spela på och försöka vara avslappnad så skulle det nog gå bra.

Dags då att pegga upp i sista bollen 17.10 tillsammans med Annika och Linda. Vi hade trevligt och gött tjöt i bollen och vi kunde spela på ganska raskt och då trivs jag som bäst. Första nio hade jag 22 p och sista nio tappade jag lite men lyckades spela ihop 16 p så totalt 38 p och ny sänkning till 21,6 i nytt hcp. Åh så bra det kändes.

Jag hade många fina utslag även om några fortfarande gick till höger på några utslag så var det ingen katastrof. Jag fullföljde också svingen mera vid järnslagen och så hade jag Kristofers ord med mig under rundan men som ett stöd och inte som en press. Resultatet gjorde att jag vann B klassen på 70 slag netto. Skickade iväg ett sms till Kristofer och jag tror att han blev lika glad som jag. Tack Kristofer.

” Lotta och jag vid hål 4, Åtvidaberg”

” Lotta och jag vid hål 4, Åtvidaberg”

Blev ytterligare en 18 hålsrunda förutom golfträningar. Spelade en sällskapsrunda i Åtvidaberg en liten bruksort i Östergötland där jag växte upp. Jag spelade tillsammans med en barndomskompis och hennes man. Banan är väldigt omväxlande och fin och ganska svår. Det finns litet hotell på banan som håller hög klass om man vill övernatta.

Jag började bra med att göra par på ettan och de första nio gick bra med 17 p. Fick totalt 31 p så det kändes ok. Känner att jag bara måste få spela den här banan en gång till innan säsongen är slut.

”hål 11, långa sjö”

”hål 11, långa sjö”

Ett av hålen på banan heter ”långa sjö”, ett par fem hål som brukar vara med då man klassar Sveriges vackraste golfhål. Ett hål som spelas med Bysjön på hela vänster sida med utsikt över Adelsnäs slott. Här är det inte bra om man drar åt vänster. Förstås så slicade jag åt hö och hamnade i en ekkulle. Andra slaget drog jag i vattnet… Det finns många bollar i den sjön kan jag lova. Fast jag har faktiskt gjort en birdi en gång just på hål 11 (”långa sjö”).

Det var allt för nu /Janet

Blogginlägg nr 22 2016-08-02

”Alla tee är uppbyggda mattor med fina dalahästar som teemarkeringar”

”Alla tee är uppbyggda mattor med fina dalahästar som teemarkeringar”

”Tillbaka på Gå”

 Veckan började med träning på range och puttninggreen i måndags. Det kändes som en nyttig och bra träning. Jag blev sugen på att gå en niohålare efter träningen så jag knatade iväg själv på Kungsbanan framåt 19.30 tiden och började med att göra par på ettan. Behövde tre slag fram till foregreen och så satte jag en 15 m putt, det kändes gott i själen. Rundan fortsatte att gå bra och jag fick ihop 18 p.

I tisdags var det dags för tjejserien igen på damgolfen. Nu var det jobbigare. Drivern funkade inte alls utan jag slicar de flesta driverslagen kraftigt till hö och tappar på så vis ett slag på nästan alla hål. Det blir så då jag hamnar i den tjocka ruffen. Spelade dåligt de första nio och hade endast 11 p men de sista nio fick jag 19 p. Tar med mig sista nio i alla fall. Blev 30 p totalt och jag kom femma i B-klassen. Nytt hcp är 22,4, alltså samma hcp som jag startade säsongen med.

Två fyspass fick jag ihop i veckan. Funktionell pulshöjande träning är det fortfarande och jobbigt värre men jag kämpar på. Ett riktigt svettigt pass men det känns enormt bra när det är klart.

”Tycker det är svårt att slå ut från matta”

”Tycker det är svårt att slå ut från matta”

I torsdags var det sedan dags för lite miljöombyte och bilen rullade norrut mot Sälen. I fredags spelade jag 18 hål på Sälens GK. Av bara farten fick jag med mina goda vänner från Åtvidaberg ut på banan och de blev återigen medlemmar i en golfklubb efter 13 års uppehåll. Sälens GK är en liten trevlig klubb i fjällmiljö och de blev förstås glada då vännerna gick med där. Jag hade plockat med mig mina gamla klubbor som Annette min kompis fick spela med och det gick jättebra för henne. Jag hade nog för stora förväntningar och krav på mig själv så jag lyckades inte scora så bra. Tar med mig en härlig upplevelse i alla fall.

Banan var i bra skick men är smal och ruffen består av blåbärsris och kan man inte hålla bollen på FW så är bollen i stort sett borta i riset. Det gäller att ha ett stort bollförråd då man går ut. Antingen så går det kraftigt uppåt eller så går det krafigt neråt eller så lutar hela hålet på skrå. Några hål slås över raviner och det är ganska långt till FW efter ravinerna. Det är en märklig känsla att spela golf på en FW som mer liknar en slalompist en än FW. Det är bedårande vacker utsikt.

Greenerna var i jättebra skick men FW var lurig med många oväntade snedstudsar. Kul och utmanande bana. Jag kunde använda golfhäftet så jag betalade 200 kr för 18 hål.

Det var andra gången i min golfkarriär som jag spelade den här banan och jag vill gärna spela där igen. Vill ha revanch…

På lördagen blev det ingen golf utan vi ägnade dagen till att plocka skogens guld och vi fick ihop ca 5 kg som vi kokade en fantastisk god sylt av. Varm hjortronsylt på vaniljglass eller till våfflorna tillsammans med grädde kan jag verkligen rekommendera.

Nu har jag två veckors semester och jag hoppas både få till fysträning och golfträning/spel samt lite annat smått o gott.

Det var allt för nu/Janet

Blogginlägg nr.21 2016-07-25

”Vy från Hamra”

”Vy från Hamra”

Det vill sig inte riktigt…

Den här veckan började med egen golfträning på måndags kvällen. Först på rangen där jag slog några hinkar och så fick jag med två kompisar bort till närspelsområdet där vi övade på bunkerslag, lobbar och inspel. Träningen kändes rolig och bra.

I tisdags var det dags för damtävling och den här veckan var det ”Gubbröra”, vi spelade från ”herrtee” och det var en helt ny upplevelse för mig. Slottsbanan blev ju förstås en helt ny bana. Lyckades inget vidare utan scorade 26 p. Alltför många bollar drog till höger vid utslagen. Ny höjning till 22,3 i hcp. Det går liksom åt fel hål. Är snart tillbaka på ”Gå”. Undrar när det ska gå ner istället för upp…

Men det är bara att kämpa på. Det är inte så lätt det här med att ”Göra om sig” men det är väldigt spännande och roligt.

Det känns som om jag är på gång men att det ska vara så himla svårt att sänka sitt hcp….

”Underbart golfväder i onsdags på Hamra”

”Underbart golfväder i onsdags på Hamra”

I onsdags var det fantastiskt väder så jag och en arbetskamrat som är medlem på Hamra spelade 18 hål där. Det var herrtävling på Forsgården så det fick bli hennes hemmabana.
Som Forsgårdsmedlem har vi rabatt och betalar 400 kr i greenfee istället för 550. Måste säga att banan var fantastisk att spela men oj vilka svåra greener. Puttningen gick sådär.
Det blev alltför många treputtar. Jag hade det långa spelet på alla hål utom på hål 12 där jag slog out på andra slaget. Fick ihop 31 p på den rundan.

” The Boss” Ullevi 23 juli 2016

” The Boss” Ullevi 23 juli 2016

Har även fått in lite fysträning i veckan men det är svårt att gå in och träna när vädret är bara så bäst.

Helgen har varit fri från golf eftersom jag hade besök av vänner som inte spelar golf. Istället blev det en minnesvärd lördagskväll på Ullevi där vi njöt av Bruce Springsteen och hans E-street band.
Nästan fyra timmar fick vi njuta av en fantastisk konsert i en tropisk svensk sommarkväll, det var magiskt.

Det var allt för nu/Janet

Blogginlägg nr 20 2016-07-18

Jag och kompisen Annita före första utslaget på Lerje

Jag och kompisen Annita före första utslaget på Lerje

Så var det slut på semestern och dags att börja jobba igen. Ska jobba tre veckor innan det är dags för nästa semesterperiod på 2 v.

Jag har ändå hunnit med min träning och golfpass trots jobb. Så här har det sett ut:

Måndag kväll: besökte jag Mattias på Massa muskler och fick en ordentlig genomkörare. Det gjorde ont som tusan under massagen men det är som sagt en uthärdlig smärta och efteråt känns det riktigt bra. Gör underverk för ömma stela muskler.

Tisdag kväll: damtävling 18 hål på Slottsbanan, tjejserien

Onsdag kväll: tufft fyspass i gymet

Torsdag kväll: Sällskapsrunda med god vän på Torrekulla, vi spelade 12 hål

Fredag: ledig dag från jobbet och vila från golf o fys . Ägnade dagen till att olja altanen och annat hemma fix.

Lördag kämpade jag i gymet med mitt fys pass och efter träningen blev det en timma på puttningsgreenen

Söndag: Sällskapsrunda, 18 hål på Lerjedalen med en vännina.

Ja så här kan en vanlig vecka se ut om man är med i ”Gör om mig”.

Prisutdelning: Trea i B-klassen med 73 slag netto i tjejserien.

Prisutdelning: Trea i B-klassen med 73 slag netto i tjejserien.

Hur går då golfen? Jag håller mig i stort sett i min hcp zon men får inte till det där lilla extra som behövs.

Tisdagens tävling spelade jag bra golf på alla hål utom hål 15 då jag hamnade i vattnet 2 ggr!! Blev fullt hus på det hålet dvs 9 slag. Jag fick ihop 73 slag netto och 36 p. Då känns det extra tufft med det där vattenhålet. Så himla nära en bra sänkning. Jag kom 3:a i B-klassen med ett slag efter segrarinnan Inger Falk.

Jag har fått problem med mina driverslag som drar mycket åt höger, det gör att det blir lite svårare eftersom jag då ofta hamnar i det tjocka gräset vid sidan om FW. Får försöka rätta till det med Kristofers hjälp vid tillfälle. Har inte tränat driverslag på rangen på ett tag så det får jag göra nästa vecka.

”Teetime är bättre än tree time”

”Teetime är bättre än tree time”

Torrekulla är en 12 hålsbana numera och den spelade jag på torsdagen efter jobbet och då gjorde jag 3 par och fick ihop 21 p så även då låg jag i min hcp zon.

På Söndagen spelade jag på Lerjedalens golfklubb. En bana som jag tycker är ganska svår. Mycket raviner och vatten och träd!!. Här var det svårare att scora bra. Bla så hamnade jag i ett träd vid ett av utslagen då jag fick ett bananslag åt höger. Här gällde det att tänka till hur det är med reglerna nu igen.

Jag förklarade bollen ospelbar och droppade två klubblängder från trädet med ett slags plikt. Hade ju även kunnat spela bollen från föregående plats (tee) eller i flagglinjen hur långt bak som helst med ett slags plikt. Men som sagt håller man till i träden är det inte så lätt det här med golf…

På Lerje blev det 80 slag netto (28 p), men det var en sällskapsrunda som jag inte hade föranmält så den registrerade jag inte så behåller mitt hcp på 22.2
Ny vecka och nya möjligheter på tisdag blir det gubbröra som damtävling och då ska vi spela från herr tee och det har jag aldrig gjort förut så det blir spännande.

Det var allt för nu/Janet

Blogginlägg 19 2016-07-12

”Golfvecka på Forsgården”

”Golfvecka på Forsgården”

Veckan började med min 9:e golflektion för Kristofer. Den här gången var det puttningen som stod i fokus. Jag behöver skapa en puttrutin som jag ska göra inför varje puttning samt öva upp min längdkänsla.

Puttrutinen jag fick träna på är att jag ska försöka läsa greenen genom att sätta mig på huk bakom bollen och titta mot hålet. Jag ska sedan få in känslan i axelrotationen genom att provputta ett par ggr fram o tillbaka och då samtidigt titta mot hålet. Försöka att visuellt se hur bollen rullar i hål. Viktigt att jag har ett löst puttgrepp. Jag måste erkänna att jag inte har haft någon speciell strategi utan mest försökt att bara sikta o putta i. Det har ibland gått vägen men ofta har det blivit förhårda puttar och då blir ju andra putten väldigt svår att få i. Längdkänslan behöver som sagt tränas mycket mera. Hur som helst är det bla här jag behöver lägga mycket av min träning. Som så många ggr förut, närspel, närspel, närspel.

Det har ju även varit Forsgårdens golfvecka och jag har deltagit i 3 av veckans tävlingar.

Tisdag och torsdag var det singeltävlingar och i onsdags var det en greensometävling. Tyvärr blev det inget bra resultat i någon av tävlingarna. Fick en hcp höjning till 22.2 efter tisdagens tävling. Torsdagens tävling var inte hcp grundande så jag slapp ytterligare en höjning denna gång.

 

 

Det är svårt att få allt att stämma. I tisdags o onsdags var det det långa spelet som inte fungerade och i torsdags fungerade min driver igen men jag puttade och chippade dåligt. Hur svårt ska det vara egentligen??

Jag vill ju kunna prestera och jag vet att jag kan.

Hoppas på att det kommer rundor snart då allt fungerar samtidigt. 

I måndags var jag tillbaka i gymet igen. Det kändes grymt bra. Körde mitt träningsprogram så svetten sprutade, men så skönt det kändes efteråt. Jag ska köra samma program juli ut. Nu gäller det att ligga i. Det har varit svårt att hinna med fysen denna veckan eftersom det blev tre 18 hålsrundor. I fredags reste jag dessutom i väg till Stockholm och har haft en skön helg tillsammans med min äldsta son.

Nu ser jag fram emot en ny vecka och nya tag med fys och golfträning.

Det var allt för nu/ Janet

Blogg vecka 18 2016-07-05

Så har ännu en vecka förflutit och jag känner verkligen att dagarna rusar iväg. Kom ju hem från Italien i början av veckan så jag missade tyvärr damgolfen i tisdags.

Ägnade några timmar på onsdagen till närspelsträning. Först på vårt fina närspelsområde på Forsgården. Tränade lobbslag över bunkern med min nya 58 graders wedge och jag tycker att tekniken sitter rätt så bra. Det var bara någon enstaka boll som hamnade i bunkern men de allra flesta hade fin höjd och stannade i närheten av hålet så att det var möjligt att putta i.

Jag övade sedan vidare med att slå in på green från 30-40 m och det är nog avståndet jag tycker är svårast. Försökte hitta rätt klubba och anpassa slaget därefter. Både PW och 52 gr klubban funkar här. Klart det går att använda en j7 el j8 också och långchippa in men nu skulle jag träna på wedgarna. J7 och j 8 är ju bara bra att använda om det är rakt in mot green och inte som här med uppförslut. Efter wedgeträningen var det dags att träna puttar.
Jag behöver få in längdkänslan bättre. Jag nötte på med övningarna jag skrivit om tidigare i bloggen. Först ländkänsla och därefter sätta 8 puttar i rad på 1 och 1.5 m avstånd.
Bra övningar bägge två. Höll på tills jag klarade dem.

I torsdags var det bedrövligt väder men eftersom jag har semester så ville jag ut o spela en 18 hålsrunda i alla fall. Jag bokade på mig på en två boll med två män för jag tänkte att de bangar nog inte för lite regn. Döm om min förvåning att när jag skulle gå ut så var det bara jag i bollen i alla fall. Ja det fullkomligt öste ner så viss förståelse kan jag ju ha…

Jag gick i alla fall ut och det var tungspelat och blött. Lyckades få ihop 28 p. Puttningen fungerade inte bra, fyr och tre puttade till min förtvivlan men jag har svårt att tagga till då jag går själv.

I fredags träffade jag Linda min PT för 8:e gången. Oj här var det bara att hugga i. Hon körde fullkomligt slut på mig men det kändes grymt bra efteråt. Jag fick utveckla samma program som jag har kört senaste veckorna med funktionell pulshöjande träning och det kan jag intyga att hjärtat fick jobba ordentligt.
Jag värmer upp som vanligt med rodd 10 min på högsta hastigheten och ska klara 2000 m.

Sedan gör jag övningarna som ni se i programmet nedan. MC står för Moutain Climbers och då står man i plankställning och drar benen växelvis in mot kroppen i någon slags joggning så fort det går och det gör jag 24 st av.
Lite svårt att förklara men det höjer pulsen ordentligt. Jag gör tre varv med alla övningar och det är grymt jobbigt men gör gott för kroppen. Det som är knäckande jobbigt är Burpees, men det är väl som med allt annat, att ju mer man tränar på en sak desto bättre går det.
Det ser nog inte klokt ut då jag hoppar rakt upp och så kastar mig ner på golvet i liggande för att sedan ta ett grodhopp upp till stående igen och då har jag gjort 1 st Burpee, bara 11 kvar, pust.

Ja det var allt för den här veckan, nästa vecka är det golfvecka, det blir kul/ Janet

Blogg vecka 17 2016-06-29

Den gångna veckan har det inte hunnits med så mycket golf men jag spelade i alla fall 18 hål 21 juni på Slottsbanan. Det var i tisdags och med den sk tjejserien. Jag hade rätt bra flyt i spelet men missade lite grann emellanåt framför allt med närspelet men fick ändå ihop 33 p så även denna gång hamnade jag inom min hcp zon. Det räckte till en 4:e plats.

Jag har det långa spelet men det är närspelet som jag behöver fila mer på. Det ska jag göra kommande vecka. Jag har fått byta ut två av mina gamla wedgar till två nya  som är specialutprovade för mig. Det är en 52-gradig och en 58-gradig wedge. Jag brukar använda mig av min 60-gradiga wedge i bunkrarna så nu är det meningen att jag ska ersätta den mot den 58-gradiga.
Jag känner att jag behöver träna in känslan och tekniken med de nya klubborna så jag känner mig säker och vågar lita på att jag kan använda dem som det är tänkt. Jag gjorde några riktigt fina slag med dem och det kändes ju bra. Spännande med nya klubbor.

”Vy över byn Corniglia som ligger i mitten av de fem byarna”

”Vy över byn Corniglia som ligger i mitten av de fem byarna”

Fysträningen kör jag på med samma program som tidigare. Det blev dock bara ett pass den här veckan för i torsdags åkte jag iväg till Italien tillsammans med goda vänner för att tillbringa midsommarhelgen i Cinque Terre.

Det har blivit tuffa vandringspass så fysmässigt tror jag att jag trots allt ligger på plus. Vi hade mellan 25 och 30 graders värme då vi vandrade så det gick åt mycket vatten och tog på krafterna men utsikten var bedårande och upplevelsen var fantastisk.
Verkligen något jag kan rekommendera.

 

”Fin vandring mellan de två byarna Corniglia och Vernazza.”

”Fin vandring mellan de två byarna Corniglia och Vernazza.”

Den här veckan känner jag att jag har hämtat kraft och motivation för att fortsätta med utmaningen i "Gör om mig".  Fått lite annat att tänka på än golf men har samtidigt hållt igång fysiskt med tuffa vandringspass upp och ner för de branta sluttningarna i Ligurien i Italien.

Nu ser jag fram emot kommande vecka som ska innehålla mycket närspelsträning.
Det var allt för nu/ Janet

Blogg vecka 16 2016-06-21

Jag och Monica Glada efter vår runda

Jag och Monica Glada efter vår runda

Plötsligt händer det…

Säsongens första sänkning, så himla skönt det känns. Jag har spelat jämnt och bra de senaste 18 hålsrundorna på Slottsbanan. Har fått ihop runt 33-35 poäng senaste gångerna så det har känts som om första sänknigen ska komma snart och idag hände det. Får återkomma till den senare i inlägget.

Veckan började med ett besök hos Mattias på Massa muskler. Jag har efter första besöket hos honom varit flitig med mina stretchövningar och det tillsammans med välbehövlig vila och behandlingen jag fick den gången har gjort att mina ryggsmärtor försvunnit helt. I måndags var det dags igen och det blev nu koncentration på stora sätesmuskeln då jag haft känning av smärta i hö höft. Han masserade också axlar och under skulderbladen, ja ni läste rätt, under skulderbladen på något sätt och jag kan säga att det kändes ordentligt ”ontgott”. Det är helt märkligt. Han behandlar triggerpunkter och gör så att smärtan bara försvinner. Min höftsmärta är borta och jag har nu spelat två 18 håls rundor utan att ha ont vare sig i ryggen eller höften. Det känns helt underbart skönt.

Fysträningen har fortsatt med programmet pulshöjande Funktionsträning, en slags cirkelträning som jag kan göra hemma. Det är en återträningsfas innan ny uppbyggnads fas börjar. Jag fick ihop två pass den här veckan.

 

Det är skönt att kunna träna hemma för jag sparar tid men det känns som träningen på gymet blir mer effektiv men jag försöker vara flitig och köra hårt även om jag tränar hemma. Ska göra detta nu denna och nästa vecka och så ska jag träffa PT Linda fredagen efter midsommar. Då blir det att slita på gymmet igen.

När det gäller själva golfträningen har jag koncentrerat mig på putt träning. Har kört de övningarna som jag skrev om förra veckan och jag klarar dessa övningar bättre och bättre. Hoppas att det även ger resultat på sikt för jag vill ha bort de förargliga treputtarna som ibland kommer.

Jag har även tränat på rangen en del.

Den här veckan hann jag med två 18 håls rundor på Slottsbanan

I tisdags var det damtävling under dagtid och då kunde jag inte vara med pga jobbet så då gick jag och väninnan Monica ut efter jobbet istället och spelade 18 hål. Vi spelade i samma boll som två trevliga män som peppade och uppmuntrade oss. Viktigt med trevlig stämning i bollen. Det ska vara roligt att spela golf. Både jag och Monica spelade bra. Jag hade 14 p första nio och 19 p sista så då blev det 33p. Hade 30 puttar vilket gav ett puttsnitt på 1,66 Gjorde en birdi på hål 12. Det var första gången på det hålet. Kändes jätteroligt. Nu var det dock en del andra slag som inte fungerade helt så därför stannade det på 33p. Monica vann den gången över mig med sina 35 p.

Lycka efter att ha klarat första sänkningen på två år

Lycka efter att ha klarat första sänkningen på två år

Söndag morgon så ringer klockan 5.30. Man undrar just då om man har blivit tokig men det är bara att kliva upp och se till att få i sig frukost så man orkar spela 18 hål. Viktigt att ladda på med bra energi. En timma senare börjar bilen rulla mot Kungsbacka. Tee time 7.40. Börjar med att värma upp med en hink bollar och märker att bollträffen känns  bra och slagen är raka.

Det är molnigt och blåsigt och runt 14-15 grader. Vart tog sommaren vägen? Hinner putta lite också och så är det dags att hälsa på männen som spelar tillsammans med oss i bollen. Låghandikappare bägge två. Det är faktiskt mest män som syns till den här tiden på morgonen och så Monica o jag då. Undrar om det är så att män är mer morgonpigga än kvinnor flyger en tanke genom huvudet på mig.

Träffar Peter också. Han slår ut bollen bakom oss så vi hinner prata lite om våra upplevelser i ”Gör om mig” projektet samt att önska varandra lycka till.  Vi konstaterar bägge två att det inte är så lätt det här med att göra om sig men att det kommer nog att bli bra på sikt. Det gäller att ligga i.

Rundan startar och jag känner att det fungerar bra. Har en go känsla i kroppen och träffar bollen bra. Har tyvärr inte så många rena FW träffar, bara tre på hela rundan för bollen drar åt hö, mest beroende på mig men en del också på den kraftiga vinden. Övriga slag flyter på. Gör par på hål 4,8 och 10.  Får ihop 19 p på första nio.

Det kändes nervöst då jag stod på tee på hål 18 och visste att jag var tvungen att få 2 p för att få till en sänkning. Slår iväg en drive som drar sjukt mycket åt höger men jag har tur för den slår i ett träd och så landar den innan det tjocka vid bunkrarna, sen matar jag på med 2:a slaget, kommer ut mitt på FW ca 130 från green. Nästa slag går i bunkern vid green. Tänk positivt nu, Janet säger jag till mig själv.Ett slag i taget. Upp ur bunkern och landar på foregreen. Ligger där på fyra och har nog 12 m kvar till pinnen.
Behöver två puttar för att gå i hål och det ger 18 p på sista nio, totalt 37 p och jag har klarat första sänkningen för säsongen. Ingen stor sänkning utan minsta möjliga men ändå en sänkning och det är jag glad över.

Nytt handicap är 22,1

Det var allt för nu/Janet